enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Ünlüler

Geçmişten günümüze; Kastamonulu Ünlü Bilim, İlim, Sanatçı, İş insanı, Gazeteci ve Siyasetçileri tanıtmaya çalışacağız

Prof. Remzi Fındıklı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Yüksek Hakem Kurulu üyeliği de yapan, Aksaray Üniversitesi ve bir çok Üniversite de önemli görevlerde bulundu.
Duayen hemşehrimiz, Dalgakıran kompresörlerinin kurucusu ve sahibi yaşayan tarih Ömer Dalgakıran, bazen hepimizi peşinden sürükleyen bir hayal alemine dalıp giderim. Franklin, "Öldükten sonra unutulmak istemiyorsanız ya okumaya değer şeyler yazın, ya da yazılmaya değer şeyler yapın. dediği gibi ben de gerekirse kendi öz eleştirimizi de yapmaktan çekinmeden kitaplar yazdım....
   Necmettin Baştaş; Kastamonu ve Taşköprü'nün önemli bir değeri, esnafı, siyasetçisi ve hafızası...  Sanayi, Mobilya Üretimi, sarımsağın önemi ve Şeker fabrikası için sürekli mücadele eden bir isim. Ve bu konularda sürekli fikir ve projeler üreten, geçmiş ve gelecek üzerine araştırmalar yapan ve yol çizen çok değerli bir abimizle bir sohbet...
28 Ekim 2016’da GÜBRETAŞ’ta vekaleten Genel Müdürlük görevini yürüten Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan İbrahim Yumaklı, Gübretaş Yönetim Kurulu’nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP’ta açıklanan kararıyla Genel Müdürlük görevine asaleten atanmıştı. 28 Ekim 2016'dan buyana Gübretaş üst yönetimindeki görevlerinin yanı sıra icracı Yönetim Kurulu üyeliğini de yürüten Yumaklı, 8...
Serdar Güzelaydın; Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilik ve Milli Takımlar eski sorumluluğu da yapmıştır. 2018 yılında Galatasaray A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak futbol camiasındaki yerini alarak spor dünyasının önemli isimlerinden biri haline gelmiştir.
Sürpriz şekilde Ak Parti Kastamonu 1.nci sıradan aday gösterilen ve 28. dönem için Milletvekili seçilen Avukat Halil Uluay, geçmiş dönemde Ak Parti Kastamonu İl başkanlığı görevini de yapmıştı. Uzun süre İl meclis üyeliği de yapan Avukat Halil Uluay, Kastamonu’da sevilen sayılan bir isim olarak öne çıkıyor.
14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde Ak Partiden ikinci sıradan aday olan Fatma Serap Ekmekçi, Ak Partinin % 65 oy olması ile TBMM’ye seçilmiş oldu.
1938 yılında Taşköprü Hocaköyü'nde doğdu. Annesi Arife babası Hasan... Dile kolay 57 yıldır Ayşe Öz hanımla evli ve iki erkek iki kız ve altı torun sahibi...
Prof. Dr. Fatma Zehra Tan; Babasının ve annesinin İran’da Tahran Üniversitesi’nde görev yapıyor olması sebebiyle hayatına bu ülkede başlamış ve İhtilal’e kadar burada yaşamıştır. İlk önce babasının ve annesinin ortak dili olan Farsçayı, Türkiye’ye döndükten sonra ise anadilini öğrenmiştir.
Edebiyat dünyamıza önemli eserler kazandırmış olan Kastamonu Taşköprülü araştırmacı gazeteci, yazar Ş. Adnan Şenel Ankara’da vefat etti.
Kastamonu Ünlüler Ak Parti Kastamonu 1.nci sıradan aday gösterilen Avukat Halil Uluay, geçmiş dönemde Ak Parti Kastamonu İl başkanlığı görevini de yapmıştı. Uzun süre İl meclis üyeliği de yapan Avukat Halil Uluay, Kastamonu’da sevilen sayılan bir isim olarak öne çıkıyor. Taşköprü İmam Hatip Lisesi ilk yatılıları olarak yeni bir hayata...
Mezun olduğu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde 29 yıldır müdür olarak görev yapan, Kastamonu’nun tarihi lisesi Abdurrahman Paşa Lisesi’nin eski müdürü, Eski il Milli Eğitim Müdürü ve Kastamonuspor’un eski başkanı Kastamonu sevdalısı ve efsanesi insan İsmail Dönmez 8 Şubat 2022 Tarihinde rahmeti rahmana kavuştu.
Süleyman Şenel, Türk Halk Müziğine saha araştırmaları ile materyal sağlayan araştırmacılardan biridir. Bu amaçla, bilhassa Trakya ve Anadolu'nun çeşitli yörelerinde ve ayrıca Azerbaycan'ın Bakü, Kazak, Akstafa, Lenkeran, Masallı ve Gobustan bölgeleri ile Kazakistan'ın başkenti Almatı'da derlemeler yaptı. Kendi imkânları ile gerçekleştirdiği bu saha araştırmalarında 1000'den fazla ezgi ve ayrıca; folklorik...
1700’lü yıllarda özel beylik olarak seçilerek Osmanlı Sarayı’na kabul edilen Taşköprülü Müftügiller ailesi soyadı kanunuyla “Erol” soyadını aldılar. Taşköprülülerin genel olarak helvahane, şekerhane, tatlıhane gibi sarayın tatlı imal edilen bölümlerinde istihdam edilerek şekercilik hususunda esaslı bir tecrübeye sahip oldular. Müftügiller’den Mehmet Efendi, 1807’de İstanbul’a gelir ve Eminönü’de bir şekerci dükkânı...
Prof. Dr. Hüseyin Ülgen; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Öğretim Üyeliği yapmış. Türk Ticaret kanununu hazırlayan komisyonun Sigorta Hukuku ve Taşıma Alt Komisyonu Başkanlığını da yapmıştır.
Mehmet Feyzi Efendi; Taşıyla, toprağıyla mübarektir bu Kastamonu. Mekke silsilesine bağlıdır. Buradan oraya yol vardır.” diyen Kastamonu’nun öz bağrında filizlenmiş, ulu bir çınar, yüce bir feyiz pınarıdır.
Prof. Dr. Feridun Gökırmak; Türkiye ve Bursa Uludağ Üniversitesi için büyük görevler yapmış bir bilim insanıdır. Yüzlerce asistan ve binlerce öğrenci yetiştirmiş çok önemli bir isimdir. Uludağ Üniversite çalışanları ve öğrencileri Feridun Hocalarını “Bizim için sadece bir hoca değil, aynı zamanda bir babaydı” diye ifade ediyorlar.
Taşköprü İHL’si ilk yatılıları olarak yeni bir hayata yeni bir dünyaya merhaba demişiz. Kimimiz hayvan peşinden, kimimiz tarladan, kimimiz pancardan, kimimizde yeterki okusun ama adam olsun, insan olsun topluma yararlı olsun duası ve “eti senin kemiği benim mantığı ile okula hatta yurda teslim ediliverdik.