enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dini (İlmihal) Bilgiler

Her yıl içerisinde her Cuma günleri olduğu gibi 2024 yılında da her Cuma günü tüm Müslümanlar birbirleriyle iletişim kurabilmek, dua edebilmek, geçmişlerini yad edip hatırlamak ve de Cuma gününün feyz, af ve bereketinden yararlanabilmek için Cuma mesajlarına çok önem veriyor. Bizde sizler için en güzel, dualı, resimli, anlamlı, hadisli, ayetli,...
Cuma günü Müslümanlar için büyük bir önem ve maneviyat taşıyor. Cuma günü hakkında çok sayıda hadis-i şerif vardır. Hatta ayet ve hatta sure bile vardır. Cuma gününde tüm camilerde Cuma namaz kılınır, hutbeler okunur ve dinlenir. Cuma günü sabahtan itibaren hatta Perşembe akşamından mesajları gönderilmeye başlanır.
Her hafta Cuma günü tüm İslam alemi ve müslümanlar için çok önemli bir gün olarak hatta bayram olarak idrak edilir. Cuma günleri hatta akşamından itibaren en güzel resimli, dualı, sözlü ve anlamlı hayırlı Cuma Mesajları mesajları araştırılıyor.
Kastamonu ve İlçelerinde 2024 Ramazan Bayram Namazı Saat Kaçta Kılınacak İslam aleminin iki mübarek bayramından biri olan Ramazan bayramı için artık saatler. Mübarek Ramazan ayının son gününe girmiş buluyoruz ve artık Bayram Namazı için geri sayım başladı.
Resimli ve dualı 2024 mübarek Ramazan Bayramı mesajları En güzel ve en anlamlı Orjinal Ramazan Bayramı mesajları. Hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın en çok araştırdıkları bayram mesajlarını sizler için derledik...
Dünya nüfusunun mühim bir kısmını teşkil eden müslümanlar, Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyarak senede iki defa bayram yaparlar. Birisi Ramazan Bayramı, diğeri de Kurban Bayramı. Ramazan Bayramı üç gün, Kurban Bayramı ise dört gündür. Ramazan Bayramından önce Allah’ın emrine uyularak bir ay oruç tutulur ve Teravih Namazı kılınır. Ayrıca Ramazan Bayramı...
İnsanın doğumundan ölümüne kadar yaşadığı süre ve ömürdür hayat. İnsan bu sınırlı hayatını dünyada geçirir; orada yaratıcısı tarafından sunulan nimetlerden faydalanır. İyi veya kötü işlerle bu hayatını geçirir. Sonunda Allah'ın huzuruna gider. İnsanlar Dünyada kaça ayrılır, veya kaça ayrılması gerekir?
Artık Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz. Bir ay rahmetiyle, bereketiyle ve huzuruyla gelip gitti. Rabbim tekrarına ve nice ramazanlara kavuştursun inşallah
Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki; “Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!" (Buhârî, Leyletü'l-kadr 3; Müslim, Sıyâm 219.) Ayşe annemiz peygamberimize; "Kadir Gecesi'nde hangi duayı yapayım?" dedi peygamberimiz de; "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizi affeyle!. " buyurdu. (Tirmizí, Daavât 84)
Kadir Gecesi; Gecelerin en faziletlisidir. Çünkü Kur'ân'ı Kerim'de adı geçen tek gecedir. İnsanlık için hidayet kaynağı olan son kitap Kur'ânı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.
Hz. Peygamber, Cuma günü hakkında, "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, o gün Cennete girdi ve o gün Cennetten çıkarıldı." buyurmuştur (Müslim, Cum'a, 18)
Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki;“Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!" (Buhârî, Leyletü'l-kadr 3; Müslim, Sıyâm 219.)
Arefe günü oruç tutarsak ne olur? Arefe günü oruç tutulur mu?
Her hafta Cuma günleri İslam alemi için çok önemli bir gündür hatta bayramdır. Anadoluda yani eskiden köylerimizde içki içenler bile Cuma’ya hürmeten Perşembeyi Cumaya bağlayan gece kesinlikle içki içmezlerdi ve Cuma günü ise cuma namazına mutlaka katılıp kılarlardı.
Mübarek Ramazan ayı ile ilgili olarak iki cihan serveri Peygamber (s.av) Efendimiz, "Allahım! Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır!" diye dua ederdi. Allah,(c.c) ramazan ayında oruç tutmayı farz kılmış, Resul-i Ekrem Efendimiz, Allah'a inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutan kimsenin geçmiş günahlarının bağışlanacağını...
Allah’ın emir ve yasakları elbette ki kulların iyiliği içindir. İslam bilginleri, bütün hükümlerin insanların yararlarını gerçekleştirme amacına yönelik olduğu konusunda görüş birliği içindedirler. Allah’ın, yapılmasını istediği şeylerde kullar için çok büyük faydalar, yasakladığı şeylerde ise büyük zararlar bulunduğu inkar edilemez bir gerçektir.
Cuma Ne Demek? Kelime olarak "toplamak, toplanmak" demektir cuma. Aynı zamanda Müslümanlar için büyük önem arz eden, haftanın günlerinden birinin adıdır.
Hz. Peygamber s.a.v , Cuma günü hakkında, “Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, o gün Cennete girdi ve o gün Cennetten çıkarıldı” buyurmuştur (Müslim, Cum’a, 18). Avuç içlerinizde sakladığınız bütün duaların kabul olması dileğimle.