enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Siyaset

Kastamonu Milletvekili Avukat Halil Uluay, Yaptığı açıklamada; “Son günlerde milletvekilleri sözlerini tutmuyor, hizmet etmiyor gibisinden bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından “Başardık” diye bir paylaşım yaptı. Peki Bakan Mehmet Şimşek veya Türkiye neyi başardı gelin hep beraber araştıralım bakalım.
İstanbul Doğanyurt arasında nakliyecilik yapan Hamza Rengi, Araç İlçesi Kayaboğazı mevkiinde oluşan kazada yaşamını yitirdi. Kaza yapan araçta bulunan Hakkı Yılmaz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Kastamonu İl Başkanı olarak 8 yıldır görev yapan Doğan Ünlü'nün İl Genel Meclisi (İGM) üyeliği nedeniyle istifasının ardından boşalan İl Başkanlığı koltuğuna Hasan Yağcıoğlu getirilmişti. AK Parti Kastamonu İl Başkanlığına, Geçmiş dönemde Belediye Başkan Yardımcılığı da yapmış Müsiad Kastamonu şube başkanı  Ahmet Sevgilioğlu getirildi.
Yerel seçimlerden sonra başlayan istişareler sürecinin sonucunu, Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıkladı. Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Oy Birliğiyle, Genel İdare Kurulu (GİK), Milkolar, İl başkanları, ilçe başkanları ve teşkilatların görüşlerinin alındığı sürecin sonucunda Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Saadet...
Milli Görüşçüyüz diyen her bir kimse farklı olmak zorundadır. Milli Görüşçü; Sadece işine geldiği zaman değil, işine gelmediği zamanda farklı olmak zorundadır. Eğer zor zamanlarda, sıkıntılı süreçlerde ve işine gelmediği noktalarda farklı olamıyorsa, Milli Görüşçülüğünü gözden geçirmesi gerekir.
Son zamanlarda hatta her zaman tartışma konusu olan “LİDERE KARŞI GELİNİR Mİ” konusuna ve tartışmalarına faydası olması ümidiyle, konuyla alakalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç yaşanmış anekdot anlatmak istiyorum.
Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, genel başkanlığı bırakması nedeniyle 30 Haziranda kongreye giden Saadet Partisinde, kongre hazırlıkları, çalışmalar ve istişareler devam ediyor.
Yıl 2018-2019, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İktidara seslenerek bu gidişat iyi değil, kamuda israfı durdurun, lüzumsuz yatırımlardan vazgeçin diye sık sık uyarılar yapıyordu. Hatta Çamlıca Cami içinde israf deyince iktidar tarafı troller vasıtasıyla Temel beyi yerden yere vurarak “Cami Düşmanı” ve “Yatırımları durduracakmış” algısıyla kamuoyunun önüne atmışlardı....
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Habertürk Tv’de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Özgür Özel ile ilgili bir de anısını anlattı. Bülent Arınç Özgür Özel'i başarılı bulduğunu söyleyerek, Özel’den ‘o benim kahramanımdır’ diye bahsetti.
Altan Aygün, 2009’da Gaziosmanpaşa CHP ilçe teşkilatında görev alarak başladığı siyasette, 4 yıl boyunca yöneticilik ve ilçe sekreterliği görevlerini başarıyla yaptı.
2004-2019 yıllarında 3 dönem Ak Partiden Kastamonu Cide Belediye Başkanlığı yapan Nejdet Demir, 2019 yerel seçimlerinde ise seçimi kaybetmişti. 2024 Yerel seçimlerinde tekrar Cide ilçesinde Ak Partiden aday adayı olan Demir, aday yapılmayınca Mhp'den aday olmuştu.
Chp’li belediye başkanları makam odalarında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait fotoğrafları bir bir kaldırmaya başladılar. Önce Trabzon Ortahisar belediyesi, şimdi de Kastamonu Belediyesi ve devamı da gelecek gibi.
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı Arefe günü ilginç bir açıklama yapınca gözler birden eski başkan Galip Vidinlioğlu’na çevrildi. Yeni Başkan Baltacı, Belediye kasasında para olmadığından dolayı çalışanların ikramiyelerinin bir kısmını veremediklerini söyledi.
31 Mart Yerel Seçimleri artık geride kaldı. Tüm belediyelerde yeni meclis üyeleri ilk toplantılarını yaparak, grup başkan vekillerini, yeni başkan yardımcılarını, yeni görevlendirmeler ve yeni atamalar yapmaya başladılar.
Metin Yamalı; 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Kastamonu Hanönü ilçesinde % 37.56 oy oranı ve 533 oyla ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Hönönü ilçesini yıllardır Ak Parti yönetiyordu.
31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Partiden Kastamonu Taşköprü İl genel meclis üyesi seçilen yılların İmam Hatibi, şimdinin siyasetçisi Bayram Özsoy Hocaya, Kastamonu Haber ekibimiz adına Ertuğrul Köse sordu, Bayram Özsoy cevapladı.
Yerel seçimler bitti artık. bizde Kastamonu özelinde seçimlerin analizini yapmaya gayret ediyoruz. Bu yazımız Kastamonu Mhp hakkında ve ittifakların verdiği zararlar hakkında olacaktır. Üçüncü yazımız ise Kastamonu Ak Parti ve genel üzerine olacaktır.