enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Siyaset

Altan Aygün, 2009’da Gaziosmanpaşa CHP ilçe teşkilatında görev alarak başladığı siyasette, 4 yıl boyunca yöneticilik ve ilçe sekreterliği görevlerini başarıyla yaptı.
2004-2019 yıllarında 3 dönem Ak Partiden Kastamonu Cide Belediye Başkanlığı yapan Nejdet Demir, 2019 yerel seçimlerinde ise seçimi kaybetmişti. 2024 Yerel seçimlerinde tekrar Cide ilçesinde Ak Partiden aday adayı olan Demir, aday yapılmayınca Mhp'den aday olmuştu.
Chp’li belediye başkanları makam odalarında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait fotoğrafları bir bir kaldırmaya başladılar. Önce Trabzon Ortahisar belediyesi, şimdi de Kastamonu Belediyesi ve devamı da gelecek gibi.
Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı Arefe günü ilginç bir açıklama yapınca gözler birden eski başkan Galip Vidinlioğlu’na çevrildi. Yeni Başkan Baltacı, Belediye kasasında para olmadığından dolayı çalışanların ikramiyelerinin bir kısmını veremediklerini söyledi.
31 Mart Yerel Seçimleri artık geride kaldı. Tüm belediyelerde yeni meclis üyeleri ilk toplantılarını yaparak, grup başkan vekillerini, yeni başkan yardımcılarını, yeni görevlendirmeler ve yeni atamalar yapmaya başladılar.
Metin Yamalı; 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Kastamonu Hanönü ilçesinde % 37.56 oy oranı ve 533 oyla ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Hönönü ilçesini yıllardır Ak Parti yönetiyordu.
31 Mart Yerel seçimlerinde Ak Partiden Kastamonu Taşköprü İl genel meclis üyesi seçilen yılların İmam Hatibi, şimdinin siyasetçisi Bayram Özsoy Hocaya, Kastamonu Haber ekibimiz adına Ertuğrul Köse sordu, Bayram Özsoy cevapladı.
Yerel seçimler bitti artık. bizde Kastamonu özelinde seçimlerin analizini yapmaya gayret ediyoruz. Bu yazımız Kastamonu Mhp hakkında ve ittifakların verdiği zararlar hakkında olacaktır. Üçüncü yazımız ise Kastamonu Ak Parti ve genel üzerine olacaktır.
31 Mart Seçimleri artık geride kaldı. Bu seçimlerde seçim havası oluşmamıştı ama seçim akşamı sonuçlar açıklandıkça çok sürpriz ve farklı seçim sonuçları oluşuverdi. (Not: Yazılarım uzun olduğundan bu yazımı 2 veya 3 bölüm olarak yayınlayacağım inşallah)
Kastamonu'da Sürpriz: CHP Kastamonu belediye Başkan adayı Hasan Baltacı oyların yüzde 49.54'ünü aldı. Ak Parti adayı Tahsin Babaş ise oyların yüzde yüzde %36,92 aldı. Mhp adayı yüksel Aydın ise % 6.90 alarak üçün parti oldu.
31 Marta yani Yerel seçimlere çok az zaman kaldı. Pazar günü tüm Türkiye’de sandık başına gidiyoruz. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama 5 yıl önceki yerel seçim atmosferi oluşmadı bu sene.. Ülke geneli Muhtarların inanılmaz rekabetleri ve projeleri de olmasa seçimler çok daha sönük geçecekmiş sanki.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, seçime bir hafta kala belgelerle Ak Parti başkan adayı Tahsin Babaş hakkında inanılmaz açıklamalarda bulundu.
Ak Parti iktidarının FAİZDEN başka bir EKONOMİ POLİTİKASI asla yoktur. “FAİZ Dünya Gerçeğidir” diye iktidara geldiler, şimdilerde o gerçeği tatbik edip milleti de FAİZE ÖZENDİRİYORLAR.
Yeniden Refah Partisi şu günlerde ne yapacağını şaşırmış durumda. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki Muharrem İnce’nin durumuna düştüler, hatta baskılar daha da artacak ve belkide YRP bazı yerlerde çekilmek zorunda kalacak gibi.
Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi genel başkanlık koltuğuna Özgür Özel'i getiren ve "değişim" sloganıyla seçimlere giren Cumhuriyet Halk Partisi'nde İstanbul, Ankara, İzmir gibi illeri korumak en büyük hedef.
Ak Parti iktidara geldiği Kasım 2003’te, yani eski Türkiye’de asgari ücret 180.000 TL, en düşük emekli maaşı ise 225.000 TL civarında idi. Yani en düşük emekli maaşı, asgari ücretten yüzde 25 daha fazlaydı. Şimdi yani 22 yıl sonra ise tam tersi oldu. Peki bu duruma nasıl gelindi?
Kastamonu Ak Parti il başkanı Doğan Ünlü, 20 Şubat günü il başkanlığından istifa ederek Kastamonu İGM 1.nci sıra adayı olmuştu.
Yerel seçimlerde partiler arasındaki en büyük rekabet İstanbul'da yaşanacak. Kamuoyu araştırma firmalarının İstanbul için gerçekleştirdiği son 6 seçim anketi sonuçları açıklandı.