enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gündem

Türkiye'nin bereketli toprakları, bu yıl da Hasat Bayramı'na şahit oluyor. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasat Bayramı, çiftçilerimizin bir yıllık emeklerinin meyvesini topladıkları, bereketin ve bolluğun simgesi olarak önem taşıyor. Bakliyat, tarımın ve beslenmenin temel taşlarından biri olarak, sürdürülebilir tarım uygulamaları ile üretildiğinde hem çiftçiye hem de tüketiciye büyük değer...
Geçtiğimiz günlerde insanlarımızın birbirine karşı ne denli tahammülsüzleştiğine dikkat çekmiştik. Çok geçmedi ki, bırakın birbirimizi dışarıda ki hayvanlara karşı bile çok tahammülsüz bir hale geldik. bir ilimizde köpeklere yönelik yapılmış olan bir katliam haberi aldık.
Hasan Tekin'in kullandığı 37 HA 976 plakalı traktör, karşı yönden gelen Metin Yaşar'ın kullandığı 34 ESV 596 plakalı otomobille çarpıştı.
Kastamonu merkezinde, Kuzeykent Mahallesi'nde bir motosikletin yayaya çarptığı bildirildi. Olay sonucunda yaralanan kişi, Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Ada’da yıllarca Müslüman kanı döken Rumlara birçok kez müdahale edilmek istenmiş fakat dönemin hükümetleri muvaffak olamamıştı. Tarih 1974’ü gösterdiğinde garantör ülke olan Türkiye adına İngiltere’ye, Kıbrıs konusunu görüşmek için dönemin başbakanı Bülent Ecevit gitti. Başbakanlığa vekâlet eden Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Milli Güvenlik Kurulu’nu acil gündem koduyla...
2024 Yerel seçimlerinde, yıllardır Mhp ve Ak Parti tarafından yönetilen Kastamonu Belediyesini CHP adayı Hasan Baltacı yaklaşık % 50 oy ile kazanmayı başarmıştı.
Taşköprülü hemşehrimiz Orman Endüstri Mühendisi Adem Genç'in, Taşköprü' nün kültürel değerlerini anlatan "Kendir'in hikayesi" yazısını önemine binaen sizlerle paylaşmak istedik.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Kastamonu Üniversitesi rektör yardımcısı ve Kastamonu Teknokent Yönetim Kurulu Başkan vekili Prof. Dr. Kasım Yenigün atandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Kastamonu'nun da bulunduğu bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu.
Türkiye’nin masmavi sularında tekne ve yat tatili yapmak, deniz tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ege ve Akdeniz kıyılarında, doğanın ve tarihin kucaklaştığı eşsiz güzelliklerde dolaşmak, tatilcilerin tercih ettiği popüler bir seçenek haline geldi. Bu yaz, tekne ve yat tatili hakkında bilmeniz gerekenleri ve Türkiye’nin en gözde rotalarını sizler için...
Eşyalarınızın güvenli bir şekilde saklanması, hem kişisel hem de iş hayatınızda büyük önem taşır. Antalya eşya depolama hizmetleri, bu ihtiyacınızı karşılamak için güvenilir ve profesyonel çözümler sunar. Ev eşyalarınızdan işyeri malzemelerinize kadar her türlü eşyanızı güvenle depolayabilirsiniz.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün 8’inci yıldönümü, FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı milletçe kazandığımız demokrasi zaferimizin 8. yıldönümü
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam “ 15 Temmuz Musibet ve Nasihat” adı altında bir konferans verdi. Konferans Kastamonu Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.
Millî Savunma Bakanlığı (MSB), yılda iki kez zamlanan bedelli askerlik ücretini açıkladı. 2024 yılının ikinci yarısı için bedelli askerlik ücreti 217 bin 871 lira 4 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca bedelli askerlik başvurularının başladığı duyuruldu.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetişen, coğrafi işaret belgeli beyaz altın olarak adlandırılan Taşköprü sarımsağında Temmuz ayının ortasıyla hasat dönemi de başlamış oldu.
Reis Gıda olarak, 7 Temmuz Pazar günü başlayan Muharrem ayının gelişiyle birlikte, paylaşmanın, hoşgörünün ve birlikteliğin en güzel sembollerinden biri olan Aşure Günü’nü büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü, bu yıl 16 Temmuz’da evlerde tatlı bir telaşla hazırlıkları başlatacak. Ay boyunca tencerede bütün malzemelerin harmanlanarak bir araya gelmesiyle yapılan aşure,...
Müslümanlar için bir milat olan hicret; Allah’a ve O’nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.
2024 Temmuz ayının gelmesi ile birlikte Kastamonu Taşköprü ilçesinde yetiştirilen Meşhur Taşköprü Sarımsağın hasadına başlanmış oldu. Hasat başladı ama fiyatlar henüz netleşmedi.