enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekonomi

Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından “Başardık” diye bir paylaşım yaptı. Peki Bakan Mehmet Şimşek veya Türkiye neyi başardı gelin hep beraber araştıralım bakalım.
 Otomotiv Endüstrisinin 2024'teki 4075,65 Milyar ABD Doları değerinden 2032'ye kadar 6950,55 milyar ABD Doları büyümesi ve tahmin dönemi (2024-2030) boyunca %6,9'luk bir bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) sergilemesi öngörülüyor. Otomotiv Sektörü pazar büyüklüğü 2023 yılında 3812,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.
Her geçen gün, güçlü adımlarla büyüyen Silter firması, ilk olarak “SİLTER” markasıyla hazır giyim sektöründe yönelik ütüleme ihtiyacını gideren üretim yaparak yola çıkmış ve bu alanda dünya markası haline gelmiştir. Bugün Silter, teknoloji ve tasarım geliştirme yetkinliğine dayalı çeşitlendirilmiş ürün gamı ile 82 ülkeye ihracat yapmaktadır.
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde toptan çanta  satış mağazası Arslan Çanta açıldı.  İş insanı Şakir ve ali Kuru kardeşlere ait mağazayı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine  Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve ilçe protokolü katıldı.
Almanya’da ve Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iki tane fabrikası bulunan Romon Group Sahibi Ayhan Kömeç’in tüm çalışanlarına kurban bayramı için ekstra harçlık verdiği öğrenildi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karadeniz’de ve illerde artık 2024 kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Bolu’da Sığır, düve, inek, koyun, keçi canlı kilo ile karkas fiyatları belli olmaya başladı. Bu yıl fiyatlar yine can yakacak rakamlardan
Türkiye'nin önde gelen bakliyat üreticisi ve markası olan Reis Gıda sürdürülebilir tarım vizyonunu genişleterek büyütmeye devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde başlattığı “Bakliyat Köyleri” projesine bir yenisini daha ekleyerek, Ordu ilinin Akkuş ilçesinde coğrafi işaretli ve organik şeker fasulyesi üretimine başladı. Proje kapsamında yerel toplulukları destekleyerek, özellikle kadın ve genç çiftçiler...
TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi), ekonomideki en önemli göstergelerden ikisidir. Hem TÜFE hem de ÜFE, fiyat seviyelerindeki değişiklikleri ölçmek için kullanılırlar. Ancak, bu iki endeks farklı sektörlerdeki fiyat değişikliklerini ölçerler ve farklı amaçlar için kullanılırlar.
Bilge Yılmaz'ın hayatı, akademik geçmişi ve siyasi kariyeri hakkında detaylı bilgi edinin! Bilge Yılmaz kimdir, nereli, kaç yaşında?
TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, mart ayında yıl sonu enflasyon beklentisi %44,19 iken nisan ayında %44,16'ya geriledi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 40,01 seviyesine çıktı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin dağıtılacağı tarihi duyurdu.
Kişinin yaşamı sona erdikten sonra geriye bıraktığı sorulardan biri de miras paylaşımı oluyor. Genellikle bankada biriktirilen para aile ve mirasçı olma hakkına sahip kişilere pek söylenmediği için vefat eden kişinin yakın çevresi bunu araştırma ihtiyacı hissedebiliyor.
15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında, Avrasya Tüketicileri Koruma Derneği tarafından düzenlenen Avrasya Kalite Ödülleri'nde bu yılın ödülleri sahiplerini buldu. Tüketici saygınlığını kazanmış, mal ve hizmet üretiminde kaliteye önem veren ve tüketici memnuniyetini gözeten markalar arasında yer alan Reis Gıda, kuru bakliyat sektöründe "Yılın Önerilen Markası" ödülüne layık görüldü. Reis Gıda...
Emlak vergisi, mülk sahibinin veya mülk hakkına sahip olan bireylerin ödemekle yükümlü olduğu vergi türüdür. Genellikle bu vergi yerel yönetim tarafından toplanır. Emlak vergisini ödemek için her yıl belirli bir dönemde belirlenen tutarı şahıslar ödemekle yükümlüdür. Peki bu ödemeler nasıl yapılır, nereden ödenir? İşte tüm sorular ve cevapları.
İngiltere merkezli dev banka HSBC, doların Türk lirası karşısındaki değerini tahminini revize etti. Bankanın analizine göre, TL'nin değer kaybı beklenenden daha hızlı gerçekleşiyor.
Toplumda kadınların gücü ve ilerlemesi sürdürülebilir bir geleceğin inşasında hayati önem taşıyor. Reis Gıda olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında okuyan, çalışan, üreten güçlü kadınlarımızın desteklenmesinin önemini vurgulamak istiyoruz. Kadınların liderlikleri, toplumları dönüştüren ve sürdürülebilir bir geleceğin temellerini atan bir güçtür.
SGK uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayınlanan verilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
ENAG tarafından yapılan araştırma sonucu şubat ayı enflasyon oranları belli oldu.