enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kültür & Sanat

Karadeniz bölgesi Kastamonu ilinde bulunan ve en erken MÖ. 12.000 ile 7.000 yılları arasına tarihlenen Kahin Tepe ülkemizde bulunan en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliğine sahip ve eğer yeterli desteği görmez ise tarihimiz sular altında kalacak.
İhsangâzi İlçesi Ilgaz dağlarının kuzey eteklerinde kurulmuştur. Kastamonu’nun Çankırı ile sınırını oluşturmaktadır. Güneyinde Çankırı İli Ilgaz İlçesi bulunmakta ve Ilgaz dağlarının zirvesi doğal sınır olarak iki ili ayırmaktadır. İl’e uzaklığı yaklaşık 28 km’dir.
Benli Sultan Külliyesi, Kastamonu’da bulunan manevi hayat merkezlerinden biridir. Hakkında ne yazık ki kesin bilgi verecek kayıtlara rastlayamıyoruz. Bunun sebebi yıllar önce çıkan yangında kaynakların yanmasına bağlanmaktadır.
Kent müzeleri, bulundukları kentlerde simge olan, hafızalarda yer etmiş, hikayesi kentliyi ezmeyen, bölmeyen mekanlarda kurulan kentteki diğer müzelerden farklı olarak kentliyi birleştiren bir mantığa dayanır. Geçmişi anlatırken, bugünü belgeler, gelecek için hayal edilmesini sağlar. Kentin geleceğine dair düşsel senaryolar sunar. Dolayısıyla kent müzesi, yüz binlerce insanın rengini, görüşünü, kente dair...
Çivisiz tarihi Mahmutbey Camii, Kastamonu'muzun kuzeybatısında ve 18 km uzaklıkta Daday ilçemiz yolu üzerindeki Kasaba Köyü’nde yer alır. 1366 yılında Candaroğulları Beyliği hükümdarı Emir Mahmut Bey tarafından Cuma Camii olarak yaptırılmıştır. Dış duvarları moloz taştan yapılan caminin içi tamamen ahşap olup yalnızca mihrap kısmında alçı kullanılmıştır.
Kastamonulu Sanatçılar Tiyatro ve Sinema oyuncusu hemşehrimiz Orhan Aydın 1961 yılında İstanbul Beşiktaş ilçesinde doğmuştur. Aslen Kastamonu Taşköprü ilçesindendir. Taşköprü Hacıali köyünden olan Orhan Aydın’ın babasının ismi Hasan annesinin ismi Türkan’dır.  Dedesinin ismi Yunus babaannesinin ismi Saime olan Orhan Aydın‘ın büyük dedesinin ismi Fettah olduğundan aile lakapları Fettahgil olarak tanınıp...
Bosna Hersek denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerin en önemlilerinden biri de köprüsüyle meşhur Mostar’dır. Diğer bir ifadeyle köprüsü kendisine ad olan şehir. Mostar, Neretva Nehri’nin Adriyatik Denizine doğru koşarcasına aktığı vadinin iki tarafında kurulmuştur. Bu vadiyi, Podvelez ve Hum dağları çevreler.
Hat sanatı, diğer tüm memleketlerden farklı olarak, bize ait kültürümüzle, coğrafyamızla ve bize ait değerlerle, karakterle nazikleştirilmiş ve "Kur'an-ı Kerim Mekke'de nazil oldu, Mısır'da okundu, İstanbul'da yazıldı" tarihsel gerçeğinin en çarpıcı hakikat boyutlarıyla ülkenizde zirveye ulaşmıştır"
Türk hat sanatının güzide hattatlarından ve Hat sanatında bir mektep olan Şevki Efendi yol gösterici bir kılavuzdur. Kastamonu Haber ekibimizin özel haberi…
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Hocaköyü yaz etkinleri bu yıl 2024 Kurban Bayramının 3.ncü günü saat 11:00’da Hocaköyü Sorguncuk mahallesinde yapılacak. Programa ilgi çok yoğun...
Kastamonu Arkeoloji Müzesi; 1914 – 1917 yılları arasında İttihat ve Terakki Cemiyeti Binası olarak inşa edilmiştir. Belirli dönemlerde Türk Ocağı, Parti Binası olarak kullanılan bina İkinci İstiklal Mahkemelerinin görüldüğü bina olarak ta tarihe geçmiştir.1925 yılında Atatürk Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile ilgili meşhur nutkunu bu bina önünde yapmıştır. Müzede, tarih...
Kastamonu, Selçuklular devrinde Bizans’a karşı yürütülen gaza faaliyetlerinde askerî-siyasi-kültürel açılardan “Uc” merkezi olarak öne çıkmış önemli bir Anadolu kentidir. Selçuklulara bağlı Çobanoğulları ve bu beyliğin halefi Candaroğulları zamanında şehirleşme, nüfus ve iktisadi yapı bakımından büyümesini sürdüren Kastamonu, XIV. yüzyılda Anadolu’nun büyük ve müreffeh kentlerinden biri haline gelmiştir.
İnebolu Evlerinin Özellikleri Nelerdir? Aşı Boyası nedir ve nasıl yapılır? Kastamonu meşhur evleri, Kastamonu evleri, İnebolu evlerinin özellikleri, Kastamonu evleri nerede? Kastamonu Tarihi evleri, Kastamonu Ermeni koyleri, Terece ne demek? Marla ne demek? Aşı Boyalı Kastamonu İnebolu Evleri   İnebolu, Karadeniz bölgesinin geleneksel kentsel biçimlenişini yansıtan tipik bir yerleşmedir. Yerleşim...
İşte size hapisten kaçış, entrika ve aksiyon dolu sahneler sunan en iyi "Prison Break" benzeri dizilerin bir listesi. Bu heyecan verici yapımlar, izleyicileri soluksuz bırakacak!
Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Mâverâünnehir teması ile gerçekleştirilecek VII. Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumu’nun açılış töreni Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleşti.
Zombi filmleri, popüler korku türlerinden biridir ve sinemaseverlerin ilgisini çeken sürükleyici senaryoları ve gerilim dolu sahneleriyle dikkat çeker. En iyi zombi filmlerinden oluşan önerilerimiz, hayatta kalma mücadelesi verenler için ideal seçimler sunar. Bu etkileyici filmler, zombi salgınlarının dünyayı ele geçirdiği senaryoları konu alır ve gerilim dolu bir deneyim sunar. Listemizde...
Futbol severler için en iyi film ve dizileri keşfedin! Futbol tutkunlarının kaçırmaması gereken yapımları listemizde bulabilirsiniz.
Breaking Bad benzeri diziler arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Suç, gerilim ve karakter gelişimi dolu en iyi dizileri keşfetmek için listemize göz atın.