enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kültür & Sanat

Küre, Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Küçük bir orman kasabasıdır. Yaklaşık 1500 m yüksekte, iki dağ arasında bir vadide kurulmuştur.
İhsangazi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu ilinin bir ilçesidir. 1968 yılında Belediye teşkilatı kurulunca, merkeze yakın olan İhsangazi köyünün ismi ilçeye verilmiştir. 1987 yılında ilçe olmuştur.
Hanönü, Kızılırmak'ın bir kolu olan Gökırmak vadisinde yer alan Hanönü ilçesinin batısında 1988 yılına kadar nahiye olarak bağlı bulunduğu Taşköprü ilçesi, doğuda ise Sinop ili Boyabat ilçesi bulunmaktadır.
Bozkurt, Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Eski adı Pazaryeri'dir. Bu adın verilmesinin nedeni eski dönemde bölgenin en büyük pazarına sahip olmasıdır. Günümüzde hala Perşembe günleri bu pazar geleneği devam etmektedir.
Ağlı ve çevresinde tarihi süreçte, Bizanslılar, Danişmend 'liler, Çobanlar ve Candaroğulları egemenlik kurmuştur. Yörenin tarihi geçmişiyle ilgili bir rivayet var. Şöyle ki “1853-1856 yıllarında yapılan Kırım Savaşı sırasında, Osmanlı ordusunun yanında, Mısır-Şam-Arabistan-Fas ve Tunus’tan, başlarında komutanlarıyla birlikte askeri birlikler katılmıştır. Savaş sonrasında bu Fas ve Tunus’tan gelen askerler bu bölgeye yerleştirilirler.
Çatalzeytin, Kastamonu ilinin bir ilçesidir. 1954 yılında ilçe olmuştur. Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır.
Cide, Kastamonu'ya bağlı, doğal güzellikleri ile ünlü bir ilçedir. Bu güzelliklerin yanı sıra Cide, tarihin önemli zamanlarından kalma yapıları da içerisinde barındırmaktadır
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının neticesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri tarafından sadece Türkiye çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına armağan edilen, ve her yıl 23 Nisan günü heyecanla kutlanan, Türkiye Cumhuriyetinin Milli bir Bayramıdır.
Kastamonu Doğanyurt, Karadeniz kıyısında, ormanla denizin birleştiği ve eşsiz doğal manzarası bulunan şirin bir ilçemizdir. Bu şirin ilçemizde gezilecek yerleri hep beraber inceleyelim.
Devrekani, Kastamonu ilinin bir ilçesidir. İlçe merkezinin nüfusu 2015 itibarıyla 5.317'dir. Halkın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktan oluşur.
Kastamonu Havalimanı’nın faaliyete başlamasıyla, Daday’da çiçekler içindeki yemyeşil doğanın kalbine kaçış fırsatı bulunuyor.Daday’da, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirme imkanına sahip oluyorsunuz.
Bu zaman her şeye ve geçmişe özlemi artırdı, artırmaya da devam ediyor. Zaten hep geçmişi özlüyorduk pandemi ve karantina günleri daha da özler olduk. Herhalde bir birlerimizden uzaklaştıkça geçmişe hasret daha da artıyor.
Ayandon, şimdiki Türkeli ilçesine bağlı Hamamlı köyünün eski adıdır. Tarihi kayıtlarda bir balıkçı köyü olduğu yazılıdır. O zamanlar bir kıyı köyü olan yer, daha sonraları gelişmiş, önce nahiye, ardından da ilçe merkezi olmuştur.
Araç, Kastamonu ilinin tarih kokan bir ilçesidir. Araç ilçesi Kastamonu il merkezine 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Kastamonu ilinin neredeyse tüm akarsuları, Araç ilçesi sınırları içerisinde Araç Çayı’nda birleşir. Bunun için de Ilgaz Dağlarından gelen Sübog, Obruk ve de Kızıleller dereleri Araç Çayı’nı destekler.
Kastamonu Azdavay bal ve ıhlamur’la hatırlanır. Hatta bu ürünlerin adına, her yıl Azdavay’da festival düzenlenir. Yöre, arkeolojik araştırma sonuçlarına göre, ilk olarak M.Ö. 8. yüzyılda Paflogonya'lılar tarafından yerleşim için kullanılmıştır.
Kastamonu göç olmadığından halk müziği ve geleneksel oyunlar Kastamonu yöresi özelliklerini yansıtır. Oyunlar zeybek türündedir. Seyirlik oyunlar, çocuk oyunlarında da öbür illere göre çeşitlilik görülmez. Kastamonu Haber ekibimizin özel haberi..
Abana, Kastamonu’ya bağlı bir ilçedir. Doğal güzellikler ve tarihi yapıların bulunduğu ilçe, Karadeniz için önemli turistik yerlerin başında gelmektedir. Daha çok tarih ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmektedir.
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi içerisinde batı kesimde yer alan Kastamonu ilinin doğusunda Sinop, batı kısmında Bartın ve Karabük, güney kısmında Çankırı ve güneydoğusunda ise Çorum illeri ile sınırı bulunmakta hatta iç içe girmiş köyleri bile bulunur. Kastamonu ve ilçeleri, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan ve tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle dikkat...