enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yöresel Lezzetler

Ülkemizin güzide ve eşsiz şehirlerinden biri olan Bolu'nun özgün lezzetlerinden biridir Siron yemeği. Bu yemek özel malzemeleri ve özenli hazırlık aşamalarıyla dikkat çeker.
Yemekten sonra mide şişliği siz de dahil pekçok kişinin ortak sorunu. Ama iyi haber şu ki, yemekten sonra tüketebileceğiniz bazı içecekler, sindirim sürecini destekleyerek midenizde rahatlama sağlayabilir.
Avuz sütü; Yeni doğum yapmış hayvandan ilk günlerde 3 gün içinde alınan sütten yapılır. İnek, koyun, keçi veya mandanın doğumundan hemen sonra sağılan ilk sütü ile yapılan bir tatlı çeşididir.
Kelle paça, geleneksel Türk mutfağımızın en meşhur yemeklerinden ve çorbalarından biri. Ülkemizde kendisini seven veya sevmeyen kişilerin ona karşı duyduğu hisleri uçlarda yaşatan ve genellikle kuzu veya dana kellesi ile ayaklarından yapılan kelle paça, yapımı uzun süren biraz zahmetli bir yemektir.
Domates yetiştirmeyi seven biriyseniz muhtemelen yıldan yıla yetiştirmek istediğiniz bazı çeşitler oluyordur. Bu yüzden domateslerinizin tohumlarını hasat etmek ve saklamak bunu yapmanın en iyi yoludur.
Düzenli tayin tüketimi beyin sağlığımızı geliştirir tahin sağlıklı omega-3 ve omega-6 yağ asitleriyle doludur bu yağ asitleri vücuttaki sinir dokularının gelişimini arttırır ve Buda beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan kış turşuları soğuk havanın etkisiyle olgunlaşma süreçlerini tamamlar ve lezzetlerini zirveye taşırlar. Turşu yapımı sabır ve özen gerektiren süreçtir.
Gastronomi Şehri Kastamonu’da binlerce yıllık bir kültür birikimi ve il sınırlarındaki coğrafi çeşitlilik yemek kültürünün zenginliğinde de kendisini oldukça göstermektedir. Yapılan derleme çalışmalarında Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin Anadolu’nun diğer yörelerinde hiç bilinmediği ortaya çıkmıştır.
Ter ekmek çiğ yufka gibidir. Ancak yufkadan çok farklıdır. Terekmek yapımı hem zahmetli hemde zevklidir. Un yoğurulup oklava ile yuvarlak ve incecik yapılır. Ocakta altında odunlar yanan saç’a konularak ve bişleyeç ile ters yüz yapılarak pişirilirdi. Sıcakken tereyağı sürüp yenirse lezzetli olurdu. Ter ekmek öyle güzel pişirilir ki ne az...
Eskiden herkeste koyun kuzu varken, köy odalarında mutlaka sırık kebabı çevrilirdi. Kuzu veya koyun kesilir, yüzülür, içi boşaltılıp dikilir ve sırığa bir güzel takılırdı. Kuzu veya koyunun içine soğan, domates, tuz, biber konulur, Kuyruk yağı kuşbaşı şeklinde doğranır ve hazırlanan sığlara çöp şiş usulü takılırak gövdeye uzunlamasına tek tek takılırdı.
Sofra Kuralları Nelerdir? İslam dinine göre sofra adabı nedir? Yemek nasıl yenir görgü kuralları? Sofra adetleri nelerdir? Her Milletin kendine göre bir yemek kültürü ve sofra adabı veya düzeni vardır. Paylaştıkça büyüyen bu kültür, geçmişten gelerek günümüze yön verir ve vatandaşlar olarak davranışlarımızı da şekillendirir. Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir'in özel...
Ayva, elma ve armutla yakından ilişkili, oldukça sıra dışı bir meyvedir . Bilimsel adı Cydonia oblonga, olup, cinsinin tek üyesidir. Ayva ağacı yaprak döken ve oldukça küçüktür, olgunlaşmış meyvesi sarımsı-altın rengindedir ve şekil ve kıvam açısından armuta biraz benzer. Bir gıda maddesi olarak meyvenin değeri çok eskilere dayanmaktadır, ancak küçük...
Şeker nasıl üretilir? Türkiye'de şeker nasıl üretilir? Bir kilo şeker kaç kilo pancardan elde edilir? Kimyacılar şeker pancarından şeker elde eder mi? Şeker fabrikalarında şeker nasıl elde edilir? Rafine şeker nasıl üretilir? 1 kg şeker kaç kg pancardan elde edilir? Şeker nasıl elde edilir kısaca? Kastamonu şeker fabrikası Nerede?...
Halk arasında töngel, döngel, beşbıyık, ezgil gibi isimlerle de anılan muşmula, içindeki bolca çekirdeği, olgunlaştıktan sonra aldığı kahve tonlarındaki rengi ve yumuşacık iç kısmı sayesinde kolayca ayırt edilebilen lezzetli bir meyvedir.
Kestane deyince akla Kastamonu gelmez ama Kastamonu Kestanenin ocağıdır, vatanıdır aslında. Özellikle Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Devrekani, Doğanyurt ve İnebolu ilçelerine bağlı köylerden toplanan kestaneler çuvallanarak Kastamonu ve Türkiye’nin dört bir tarafında tezgahları süsler. Kastamonu kestanesinin özel tiryakileri vardır.
Afyonkarahisar'ın meşhur yerli ürünleri neler? İşte bu sorunun yanıtını sizler derledik.
Tarhana; Türk mutfağının en meşhur çorbalarından olup ayrıca şifa ve vitamin kaynağıdır. Tarhana deyince de akıllara Uşak Tarhanası gelse de Kastamonu ve İlçelerinde yapılan Yaş ve Kuru Tarhanalar da adıyla, tadıyla ve yapılışı ile çok meşhurdur.
1 Eylül’de Av yasağının kalkmasıyla birlikte Başta Trabzon, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu olmak üzere tüm Karadeniz’deki balık tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor. Kısaca Karadenizde bu yıl hamsi bereketi var.