enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yöresel Lezzetler

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde dört kuşaktır doğal ve katkısız ürünler üreten Kestanecizade, artık Milli Market raflarında yerini aldı. Firma sahibi Ahmet Kestaneci’nin güler yüzü ve emeğiyle şekillenen bu lezzet yolculuğu Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor.
Kastamonu pastırması, Ilgaz dağlarının doğal ortamında yetişen hayvanların etiyle yapılan katkısız ve geleneksel lezzetiyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşıyor.
Yüzyıllardır Anadolu sofralarını birleştiren keşkek, Kastamonu’nun köylerinden yükselen tokmak sesleriyle sadece buğdayla eti değil, insanları da kaynaştırıyor.
Keşkek nasıl yapılır, hangi yöreye aittir ve geleneksel yöntemlerle evde keşkek pişirmenin püf noktaları nelerdir, detaylı olarak bu yazımızda öğrenin.
Kastamonu’nun Tosya ve Taşköprü ilçelerinde beklenen bahar yağmurlarının ardından kuzugöbeği mantarı sezonu başladı.
Tek dişiyle hem doğallığı hem de pratik kullanımıyla öne çıkan Mürdük Sarımsağı, Kastamonu Taşköprü’nün geleneksel tarım kültürünün en özgün ürünlerinden biri.
Kuzu Göbeği; Genelde Ormanlık olanlarda bol miktarda yetişen, yaş ve kurutularak satışa sunulan ve de sonrasında ihraç da edilen çok lezzetli ve çok değerli bir mantar türüdür.
Anadolu köylerinde imece ruhunun, paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan içlikli börek, sadece bir yemek değil, bir kültürdür. Her lokmasında birlik ve beraberlik saklıdır.
Türk mutfağının en seçkin lezzetlerinden olan kuyu kebabı sezonu açılıyor. Kastamonu’nun coğrafi işaretli lezzeti kuyu kebabı ağızları tatlandırmaya başlayacak. Padişah yiyeceği olarakta bilinen meşhur kuyu kebabı sezonu her yıl Ramazan Bayramının ikinci günü açılıyor. Bu yılda bayramda sezonunu açılması bekleniyor
Ata tohumu siyez buğdayı ile sağlıklı ve helal üretimi ilke edinen Devrekani DevA GIDA, Kastamonu’dan Türkiye’ye doğal ve yerli gıdalar sunuyor.
Tarhana, Anadolu’nun asırlık mutfak kültürünü yansıtan en önemli lezzetlerden biridir.
Kastamonu Belediyesi’nin 13 Kasım 2019 tarihli başvurusu ile Kastamonu Eğşisi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 1270 tescil numarası ile işlenmiş ve işlenmemiş meyve ve sebzeler ile mantarlar ürün grubunda coğrafi işaret belgeseli alarak Kastamonu ile özdeşleşmiş oldu.
Orta Doğu’ya özgü salebin Avrupa’da yaygınlaşması ise kahve ve çayın yükselişinden çok daha önceye dayanır. Salep, İngiltere ve Almanya’da kahve içilen kafelerin alternatif içeceği olmuştur. İngiltere de “saloop” adı ile de bilinen bu içecek, 17. ve 18. yüzyıllarda salep tozunun su eklenerek koyu bir kıvam verilmesi ve portakal çiçeği ya...
Kastamonuya boşuna Gastronomi şehri denilmiyor elbette. Kebabından, dönerine, cılık tatlısından, pastırmasına, akide şekerinden, lokumuna, şerbetinden ve Güllacına kadar yüzlerce lezzet, ülkemize Kastamonulu ustalar tarafından kazandırılmış tarafsiz lezzetlerdir.
Kastamonu Pastırmasına Sonbahar zammı geldi. Zaten 1.600 TL’den satılan Kastamonu Pastırması son zamla birlikte bakın ne kadar oldu?
Kestane Balı deyince akla gelen illerin başında Kastamonu gelir. Kastamonu Doğanyurt ilçesinde festivalleri bile düzenlenene Kestane Balı'nın faydalarını ve nasıl kullanılması gerektiğini sizler için derledik. 
Pirinç, kapı, kese ve çakısı ile meşhur olan Tosya, aynı zamanda çok mükemmel bir üzüm memleketidir. Fakat şimdiye kadar bağcılıkta geri usuller tatbik etmekte olduğu için üzümlerinin nefasetini, cinslerinin mükemmeliyetini dışarıya tanıttıramamıştır.
Güler Osmanlı Mutfağı İstanbul Kadıköy’den Yükselen Tarih… İlk gittiğimde Ali bey; yemek ikramı olarak osmanlı tabağı ile tanıştırdı. Zaten ilk girişten itibaren Osmanlıyı yaşayıp görüyorsunuz yani Osmanlının içindeymiş gibi hissediyorsunuz.