enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’da Kuyu Kebabı Sezonu Açılıyor (Peki Kastamonu ve Taşköprü’de Kuyu Kebabı Fiyatı Ne kadar?)

Türk mutfağının en seçkin lezzetlerinden olan kuyu kebabı sezonu açılıyor. Kastamonu’nun coğrafi işaretli lezzeti kuyu kebabı ağızları tatlandırmaya başlayacak. Padişah yiyeceği olarakta bilinen meşhur kuyu kebabı sezonu her yıl Ramazan Bayramının ikinci günü açılıyor. Bu yılda bayramda sezonunu açılması bekleniyor

Kastamonu’da Kuyu Kebabı Sezonu Açılıyor (Peki Kastamonu ve Taşköprü’de Kuyu Kebabı Fiyatı Ne kadar?)
30 Mart 2024 14:34 | Son Güncellenme: 30 Mart 2024 14:38
A+
A-

Kuyu kebabı deyince akıllara Kastamonu gelir. Ve her yıl Nisan aylarında bu sene Ramazandan dolayı biraz gecikti ama hasret sona eriyor.. kuyu kebabı’ sezonu geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramında açılıyor.

KASTAMONU VE TAŞKÖPRÜ’DE 2024 KUYU B-KEBABI SEZONU AÇILIYOR

Kastamonu’da meşhur Kuyu Kebabı sezonu artık açtı, Taşköprü’de ise gün sayıyor.. Geçen yıl Ramazan Bayramı’nın ikinci günü yani Cumartesi günü açılan kuyu kebabı sezonu, bu yılda ramazan Bayramının ikinci günü vira bismillah diyecek.  11-12 Nisan perşembe veya Cuma günü  kebap sezonunu açacak olan işletmeler, müşterilerine kaliteli hizmet vermek için tüm hazırlıklarına devam ediyor.

 

PEKİ KASTAMONU TAŞKÖPRÜ’DE KUYU KEBABI KAÇ LİRA OLACAK?

Aslında Kuyu kebabı deyince Kastamonu’dan önce sarımsak diyarı Taşköprü gelir akla… Taşköprü adeta kuyu kebabı ile bütünleşmiş bir şehirdir. 2024 yılı kuyu kebabı sezonu Taşköprü’de de 11-12 Nisan  Perşembe veya Cuma günü saat 12:00 sularında açılmış olacak. Ve Taşköprülülerde kuyu kebabı hasreti sona erecek. Erecek ama nasıl erecek? işte merak konusu da burası…

Taşköprü’de 2022’de 240₺’den açılan sezon, 2023’te Kuyu kebabının kilogram fiyatının Kastamonu’da 600-650 TL, Taşköprü’de ise 500-550 TL civarında başlamış, daha sonra 750 TL’ye çıkmıştı. Fiyatı ne olursa olsun Taşköprü’de Kastamonu’da hemşehrilerimiz kesinlikle kuyu kebabından vazgeçemiyorlar ama bu yıl biraz daha farklı olacak sanki..

2024 KUYU KEBABI FİYATLARI

Kastamonu’da 1.500- 1.600 TL’den satılan kuyu kebabı, Kastamonu Taşköprü’de ise 1.000-1.200 TL civarında açıklanması bekleniyor. Son zamanlarda ete gelen zamlardan sonra kuyu kebabının kilosunun 1.000 TL’ye de kurtarmayabileceği ve sezonun 1.200 TL civarında açılabileceği tahmin ediliyor.

KUYU KEBABI ODUN DEĞİL CEP YAKACAK!

Emekli kenti olan Taşköprü’de, bir emekli maaşının 10.000 TL olduğunu düşünürsek, işlerin bu sene gerçekten de sıkıntılı geçeceğe benziyor. Bir emekli maaşı 8 kilo kebap alabiliyor. Taşköprü’de her Cuma kebap yiyen emekliler, artık simide talim ediyorlar.

 

Yorumlar
  1. Zafer dedi ki:

    Olsa da yesek

    1. 37 Haber dedi ki:

      Kastamonu Taşköprü’ye gelirsen var bekleriz. Biz İKRAM severiz. Gizlimiz saklımız yoktur.

      1. Sedat dedi ki:

        Ben gelirsem bana ikram edermisiniz beyfendi daşköprülüyüm bende 😂

        1. 37 Haber dedi ki:

          Neden olmasın elbette ısmarlarız

          1. Hasan maverdi dedi ki:

            En lezzetli kebab tasköprüde yapılır.

      2. Sedat dedi ki:

        Hangi kebapçı abi

  2. Arzu dedi ki:

    Canım memleketim herşeyiyle güzel ama kebapta canım çok istiyor çokta pahalı bi kiloda nekadar gelir bilmem

  3. Arzu dedi ki:

    İletişim olsa arardım türkiyenin heryerine kargo gönderimi yapıyomusunuz acaba

  4. Hasan maverdi dedi ki:

    En lezzetli kebab tasköprüde yapılır.

  5. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Editör,
    Helal olsun, işiniz gücünüz provakasyon.
    Emekli kenti Taşköprümüzde emekliler her hafta koşa koşa kuyu kebabı yiyor zaten.
    Madem bu seneki kuyu kebabı sezonu bayramın ikinci günü başlıyor o halde bu haber için bir kaç gün daha bekleyebilirdiniz.
    Emeklimiz tiritde sever.

    1. Ertuğrul dedi ki:

      Değerli Hocaköylü; Provakasyon olmayan şeyi yazmak veya göstermektir. Halbuki bu haber doğrudur. Haberin bugünlerde yazılma sebebi ise kuyu kebabı fiyatlarının bugünlerde konuşulup karar alınma aşamasında olduğu içindir. Emekliler sürünürken bile prpvakasyona gelmemiş, kebap fiyatlarından hiiiiiiç gelmez merak etme sen.!