enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sağlık

Bel fıtığı, günümüzde sıkça rastlanan rahatsızlardan biridir. Omurgalar da oluşan ağrılar ile kendini belli etmeye başlayan bu rahatsızlık, bacalar ve ayaklara doğru şiddetli ağrılara neden olmaktadır. Genel olarak bel bölgesinde meydana gelen ve omurgaların arasındaki disklerin zamanla yırtılarak sinirlere baskı uygulamasıdır.
Bu haberimizde sizlere kan sulandırıcı ve vücudunuzda pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcı 5 besinden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu besinler doğal yolla pıhtı oluşmasını önlemeye yardımcıdır ancak eğer herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle pıhtı önleyici ilaç kullanıyorsanız bu besinleri kullanırken dikkatli olmalı ve hatta bu besinleri kullanmaktan kaçınmalısınız.
Göz kapağı bölgesi hassas ve ince yapısıyla deforme olmaya meyilli bir yüz bölümüdür. Gözleriniz olduğundan daha küçük görüneceği için göz kapağı estetiği yaptırmak isteyebilirsiniz.
Vücudumuzda mutasyon, genetik materyalin karmaşık düzeni olan DNA dizisindeki değişikliği ifade eder. Yıkıcı ve hatta zararlı olabilecek mutasyonlar olsa da, çoğu nötr ve diğerleri inanılmaz derecede faydalı olabilir .
Sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak için doğru diş fırçalama tekniklerini ve ipuçlarını öğrenin. Bu makalede, diş fırçalarken dikkat edilmesi gerekenler ve daha sağlıklı bir gülümseme için ipuçları bulabilirsiniz.
Yemekten sonra mide şişliği siz de dahil pekçok kişinin ortak sorunu. Ama iyi haber şu ki, yemekten sonra tüketebileceğiniz bazı içecekler, sindirim sürecini destekleyerek midenizde rahatlama sağlayabilir.
Uzmanlar, bazı yiyeceklerin tekrar ısıtılmasının sağlık açısından risk taşıdığını belirtiyor. Özellikle, bazı besinlerin tekrar ısıtılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.
Magnezyumun sağlığınıza olan faydalarını keşfedin! Magnezyum neye iyi gelir?
Merhabalar bugün sosyal psikolojinin alt alanı olan sosyal etki üzerine düşüncelerimi ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Psikolojinin bu alt alanı olan sosyal psikoloji insan davranışlarını, bilişlerini, düşüncelerini sosyal bağlamda ele alır.
Kış artık iyiden iyiye ,bu yıl biraz geç de olsa, soğuyan havalarla kendini hissettirmeye başladı. Çoğu mevsimde yaygın olan bir durum olsa da özellikle kış deyince herkesin aklına istisnasız ilk olarak gelen şey: grip. Grip dahil pek çok hastalığa karşı en önemli silah ise ,pandemi döneminden de duymaya alışık olduğunuz,...
Küçükken izlediğiniz çizgi filmlerde meşhur bir karakter vardı, bilmem hatırlar mısınız? Uzun saçları kalenin en üst kısmından yere kadar sarkardı. Evet, o karakter tabiki Rapunzel. Peki Kastamonu Haber olarak size şu an Rapunzel'i neden hatırlatma gereği duyduk? İşte Rapunzel'in haber konumuz olma sebebi...
Domates yetiştirmeyi seven biriyseniz muhtemelen yıldan yıla yetiştirmek istediğiniz bazı çeşitler oluyordur. Bu yüzden domateslerinizin tohumlarını hasat etmek ve saklamak bunu yapmanın en iyi yoludur.
Burun tıkanıklığı, en sık görülen semptomlardan biridir ve tehlikeli olmaktan çok can sıkıcı olma olasılığı daha yüksektir.
Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücudumuzu soğuk hava ve çeşitli enfeksiyonlara karşı korumak için önemlidir.
Soğuk hava şartları, vücut üzerinde etki yaratır ve durum bazı insanlarda baş ağrısına nedendir. Baş ağrısının soğuk hava ile ilişkili olmasının temel nedenlerinden biri kasların daha fazla gevşemesi ve omurganın mekanik hareketlerinin kolaylaşmasıdır. Ayrıca, vücudun soğuğa karşı adaptasyon mekanizmalarından biridir ancak bazı durumlarda sorunlara yol açar.
Kış ayları soğuk hava koşulları nedeniyle insanların bağışıklık sistemini zorlayan bir dönemdir. Bu dönemde, gribal enfeksiyonlara karşı korunmak için alınacak önlemler oldukça önemlidir.
Kış ayları, soğuk hava ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirme eğiliminde olan insanlar için göz enfeksiyonlarına karşı artan risk taşır. Soğuk havanın etkisiyle bağışıklık sistemi zayıflar ve mikroplara karşı savunma mekanizmaları azalır. Bu durum, özellikle konjonktivit gibi göz enfeksiyonlarına karşı daha duyarlı hale gelmemize nedendir.
Boğaz ağrısı soğuk algınlığı, grip veya boğaz enfeksiyonları gibi durumlar sonucunda ortaya çıkar. Bu rahatsızlıkla başa çıkabilmek için birçok doğal yöntem bulunmaktadır.