enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Eğitim

Milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin kurtuluş zaferi olan TBMM'nin kuruluşu ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı törenlerle kutlanıyor. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.
Erasmus+ Gençlik Katılımı Faaliyeti (KA154-YOU) faaliyeti kapsamında Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Berkan Güngör’ün yürütücülüğünü yaptığı “İklim Vizyonu: Geleceğe Yönelik Politikalar” isimli proje Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından azami 53.524,00 Avro hibe ile desteklenmeye hak kazandı.
Yurtdışında üniversite eğitimi almak, pek çok öğrencinin hayalleri arasında yer alır.
Kastamonu Üniversitesi paydaşlığında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü Arnavutluk Koordinatörlüğü iş birliğinde düzenlenen “İşkodra Kahramanı Hasan Rıza Paşa ve Geçmişten Günümüze Türkiye-Arnavutluk İlişkileri” adlı çalıştay, 04 Mart 2024 tarihinde Arnavutluk’un İşkodra şehrinde gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde kurulan “Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı”nın açılışı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen'in katıldığı törenle gerçekleştirildi.
İşletmelerin finansal olarak tüm sürecini, muhasebeciler yönetmektedir. Teknoloji geliştiği için, hem işletmelerin özellikleri hem de ihtiyaçları hızlı bir şekilde gelişmektedir. Bu da farklı ön muhasebe programı ihtiyaçlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Peki ama bir muhasebeci tam olarak hangi programları bilmelidir? Öncelikle bilmesi gerekenlerden başlayalım.
Yarıyıl tatili  19 Ocak 2024 Cuma başlayıp 5 Şubat 2024 Pazartesi tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak ve ikinci dönem 14 Haziran 2024 Cuma günü yaz tatiliyle sona erecek. İkinci dönemin ara tatili ise 5 Nisan 2024 Cuma ile 15 Nisan 2024 Pazartesi tarihleri arasında yapılacak.
Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında Darende Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Ayrıca Darende Ortaokulu tarafından düzenlenen "Çocuktan Al Tarihi" Proje Sergisinin açılışı da yapıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi (AGD) Türkiye Genelindeki Lise Öğrencilerine Yönelik Peygamber Efendimizin Hayatıyla İlgili Aralık ayında Siyer-İ Nebi Yarışması düzenlemişti. Kastamonu ve ilçelerinde de yapılan bu yarışmanın ödül töreni Mekke’nin Fethi programlarında gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesinde Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın katılımıyla “Müslümanların Bilime Katkıları ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferansı” düzenlendi.
Kastamonu Üniversitesi, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında yapılan değerlendirmelerde üst sıralarda yer alarak başarılı performansını sürdürüyor. UI GreenMetric (Yeşil Ölçüm) Dünya Sıralaması 2023 sonuçları açıklandı. Kastamonu Üniversitesi, 1183 üniversite arasından 287'nci sırada yer alarak dikkat çekti.
İngilizce öğrenmenin en etkili yolu nedir? 1 ayda İngilizce öğrenmek mümkün mü? İngilizce en hızlı ne kadar sürede öğrenilir? İngilizcemi en hızlı nasıl geliştirebilirim? Bir insan İngilizceyi ne kadar sürede öğrenir? Duolingo işe yarar mı? Video vb. uygulamalarla İngilizce öğrenebilir miyim? Tüm bu soruların cevaplarını Kastamonu Haber ekibimizden İsmail Demir...
Her gün kitap okursak ne olur? Çok kitap okumanın faydaları nelerdir? Kitap okumanın beyne faydaları nelerdir? Kitap okumak insanı nasıl etkiler? Çok kitap Okuyan insan hangi özellikleri kazanır? Kitap okumak psikolojiye iyi gelir mi? Kitap okumak insanı değiştirir mi? Kitap okumak hangi hastalıklara iyi gelir? Bir insan günde kaç saat...
Uluslararası Göç Derneği (UGDER) tarafından yürütülen Erasmus KA154 Politika Reformuna Destek kapsamında "Gençliğin Gözüyle Uluslararası Öğrenci Olmak" projesinin üçüncü etkinliği olan Uluslararası Öğrenci Olmak Kastamonu Çalıştayı 27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle “Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Eğitim Öğretim” paneli düzenlendi. Üniversitenin Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleşen panele akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.
1 Kasım 1928'de TBMM'nin kabul ettiği Türk Harfleri Hakkındaki Kanun ile Harf devrimi gerçekleşti.Türk tarihinde ilk defa bir okuma yazma seferberliği başlatıldı. Bakanlar Kurulu, Atatürk'e 11 Kasım 1928'de "Millet Mekteplerinin Başöğretmeni" unvanını verdi. Bu unvan, 24 Kasım'da, Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşti. Atatürk'ün Başöğretmen sıfatını aldığı 24...
Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ile Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Avcı ve dernek üyelerinden oluşan heyet, tarihinde kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı makamında ziyaret etti. 
Kastamonu Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hoca Ahmet Yesevi’den Şeyh Şaban-ı Veliye Türk Dünyası” isimli konferans gerçekleştirildi.