enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Eğitim

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Bu yazıda, doğru üniversite seçimi için önemli kriterler ve ipuçları hakkında bilgiler bulacaksınız. Program ve fakülte seçimi, üniversite itibarı, öğrenci hizmetleri, kampüs ve konum gibi faktörleri değerlendirirken, aynı zamanda burs ve finansal destek seçeneklerini göz önünde bulundurmanız da önemlidir.
Üniversite hayatının ilk adımlarını atan kız öğrenciler için Ankara Kız Öğrenci Yurdu güvenli ve konforlu bir konaklama çözümü sunar. Başkentin merkezi bölgelerinde konumlanan bu yurtlar, öğrencilere hem rahat bir yaşam alanı hem de akademik başarılarını destekleyecek bir ortam sağlar. Yurt odaları, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde dizayn edilmiştir; her odada geniş çalışma...
  Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz; 1966 yılında Konya’da doğdu, Çumra ilçesi Arıkören köyündendir. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1992-1996 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. 1996-2004 yılarında Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Yüksek lisans ve doktora...
Sayısal bölüm meslekleri hakkında detaylı bilgi ve tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler. Sayısal bölüm mezunlarının sahip olması gereken yetenekler ve kariyer fırsatları.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Kaçan’ın yürütücülüğünde ve TÜBİTAK 4008 programı kapsamında gerçekleştirilen “Güçlü Anne Güçlü Özel Birey” projesi, özel gereksinimli bireylerin annelerine umut ve destek sağlıyor.
Eşit ağırlık puanıyla hangi meslekleri yapabileceğini merak mı ediyorsun? Bu yazıda, ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun geniş bir yelpazede eşit ağırlık mesleklerini keşfedeceksin. Hayallerindeki kariyere adım atmak için ilham al ve geleceğe dair ilk adımı at!
Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat etmelisin? Bu rehberde, hayallerine ulaşmana yardımcı olacak ipuçlarını, püf noktalarını ve bilinmesi gerekenleri bulacaksın!
Sözcü gazetesinin Kastamonu Üniversitesi'nde 11 milyon TL bedel ile ana giriş kapısı ihale haberine Kastamonu Üniversite Rektörlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada; "İtibarımız zedelenmeye çalışılıyor. Kapı yapımı işi sadece kapıyı değil, yağmur suyu drenajı, çevre duvarları, turnike sistemi, güvenlik altyapısı, personel ihtiyaçları, elektrik, kamera sistemleri, aydınlatma ve peyzajları içeren genel bir çalışma"...
2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrencilerimiz karne sevinci yaşadı. Vali Yardımcısı Aydın Ergün ve İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Şehit Uğur Yıldız İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapanış ve karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerimizin karne sevinçlerine ortak oldular.
Engelsiz bir üniversite ortamının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Töreni” YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla 6 Haziran 2024 tarihinde YÖK'te gerçekleştirildi.
Kastamonu Belediyesinin Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen törene dereceye giren okulların müdürleri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Kampanyada dereceye giren okullar, Belediye Başkanı Hasan Baltacı tarafından ödüllendirildi.
Kastamonu Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 3 Haziran 2024 tarihinde Emin Baydil Spor Sahasında gerçekleşti. Törende binlerce öğrenci, Kastamonu Üniversitesi'nden mezun olmanın gururunu yaşadı.
Kastamonu Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri açılışı töreni, 29 Mayıs 2024 tarihinde Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen “Doç.Dr. Hüseyin Uysal Resim Atölyesi Öğrencileri Mezuniyet Sergisi” ile başladı.
Kastamonu Üniversitesi, İngiltere merkezli yükseköğretim kuruluşu Times Higher Education (THE) Young University Ranking’de (Genç Üniversiteler Sıralaması) dünyada toplam 1171 Üniversite arasında, 501–600 bandında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı Genç Üniversiteler Sıralaması’nda değerlendirmeye giren 80 Türk Üniversitesi arasında ilk defa sıralamada yer alma başarısını gösterdi.
Soluduğumuz havanın çoğunluğunun azot olduğunu çoğumuz bilmiyor olabilir. Hepimizin hayatta kalması ve tutunabilmesi için oksijene ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz ama. İnsanın hayatta kalması için kullandığı havanın %78’i azottan, yalnızca %21 oranında oksijenden ve çok az miktarda diğer gazdan oluşur. İnsan vücudu bu azotu kullanmasa da azot, çeşitli endüstriyel uygulamalarda son...
Matematik bazı kişiler için özellikle okul hayatında, korkulu bir rüya olurken bazıları için sırlarla dolu bir evrendir.
Abdurrahman Paşa Lisesi, Anadolu’nun ilk lisesi olarak tarihe kayıt düşmüştür. Okulun Kurucusu Abdurrahman Nurettin Paşa, Kastamonu İlinde Valilik yaptığı 8 yıl 9 aylık süre içersin de sayılmayacak kadar çok eser bırakmıştır. Abdurrahman Paşa Lisesi o eserlerden en önemlisidir.
Milli egemenliğimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin kurtuluş zaferi olan TBMM'nin kuruluşu ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı törenlerle kutlanıyor. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.