enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun” (İşte 19 Mayıs Mesajları)

19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milleti, Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen şartlar içinde kurtuluş çareleri ararken Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkar ve Samsun’a ayak basarak bağımsızlık meşalemizi ateşler, milletimizin “Kurtuluş” yolunu açar.

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun” (İşte 19 Mayıs Mesajları)
18 Mayıs 2024 21:03 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2024 21:28
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla Kastamonu il mülki idari amirleri birer mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar

Kastamonu Valisi  Meftun Dallı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“ İstikbalimiz umudu, aydınlık yarınlarımızın teminatı kıymetli gençler…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum.

19 Mayıs; bağımsızlığından vazgeçmeyen, “İlle de hürriyet!” diyerek zulme başkaldıran bir büyük milletin kurtuluşa attığı ilk adımdır. Mukaddes bir yola çıkmadan önce çekilen derin bir nefestir 19 Mayıs. Her yaştan gencin dilindeki umut dolu türküdür. Yanındaki yılın adı değişse de 19 Mayıs, manası bu aziz vatan için aynı kalacak bir nirengi noktasıdır.

Sizler o manayı ve hürriyet ateşini bugün bilimin ve aklın ışığına, kültür ve sanatın iyileştirici ufkuna, ortak değerlerimizin birleştirici ruhuna dönüştürecek; her ne iş yapıyorsanız o alanda yorulmaksızın çalışıp üretecek; ülkemiz ve insanlık için daima her şeyin en faydalısını yapma gayretinde olacaksınız. 19 Mayıs ruhunu gelecek nesillere aynı heyecanla taşıyacak olanlar sizlersiniz. Buna inancımız tamdır.

Bu ülkeyi müreffeh yarınlara sizler ulaştıracaksınız. Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her köşesinde ecdadımızdan bir parça olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine yani sizlere emanettir…

Bizler, Milli şuur ve karakter sahibi gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışıyor, Türk gençliğinin potansiyeline güveniyoruz.

Ulusal, bölgesel ve küresel gelişmeler karşısında Türk gençlerinin ortaya koyduğu vizyon ve gayret ülkemizin geleceği adına umudumuzu tazelememize vesile oluyor.

Türkiye’de eğitimden spora, güvenlikten siyasete, ticaretten sanata kadar her alanda gençlerimizi ön safta görmekle iftihar ediyoruz.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan toprağına düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yaktığı bağımsızlık meşalesinin 105’inci yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gurur, coşku ve heyecanla kutluyor, cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına umutla bakıyoruz.

Öncelikle başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kere daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Sevgili gençler,

Unutmayın. Atatürk sizlere bir bayram değil, umudu emanet etti.

Onun için 19 Mayıs o en karanlık günde bile inancını yitirmeyen kahramanların adını koyduğu umut bayramıdır.

O umut ki; En zor gününüzde dahi yolunuzu bulmanızı sağlayacak ışık, düştüğünüzde ayağa kaldıracak bir dost elidir.

Cumhuriyet şehri Yuvamız Kastamonu’da bugün bizlere ve gençlerimize düşen en büyük görev, Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan, usanmadan yürümektir.

Sizlere söz veriyorum; Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı, Atatürk’ün sizlere armağan ettiği o umudu sadece kendiniz için değil, sizden sonraki kuşaklar için de büyüttüğünüz bir yüzyıl olacak.

Kıymetli gençler,

Bizim yerel yöneticiler olarak en büyük ödevimiz ise sizlere kötülüklerin değil, iyiliklerin buluştuğu şehirler armağan etmektir.

Onun için attığımız her adımda, yaptığımız her icraatta geleceğimizin teminatı olan, Atatürk’ün ‘bütün ümidim’ diyerek cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi yani sizleri düşünüyor, yalnızca sizin için mücadele ediyoruz.

Sizlere söz veriyorum; eğitimden kültüre sanattan spora özgürce vakit geçirebileceğiniz bir Kastamonu’yu hep birlikte inşa edeceğiz. Dayanışmayı büyütecek, ortak akıl ile ilimize ve ülkemize değer katacak projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.

Biliyorum ki; aydınlık yarınlara ancak sizlerle birlikte yürüyebiliriz. Sizlere inancım ve güvenim tam. Bu yolda sizlerde gücünüze inanın ve asla pes etmeyin.

Bayramınız kutlu olsun…

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Milli Mücadelemizin ilk adımının atıldığı, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu tarihi günün 104. yıl dönümünde kıymetli gençlerimiz ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sayın Gümüş mesajında;

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümüne ulaşmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu zaferle Aziz Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.

Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.

Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizin 105. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.