enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun” (İşte 19 Mayıs Mesajları)

19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milleti, Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen şartlar içinde kurtuluş çareleri ararken Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkar ve Samsun’a ayak basarak bağımsızlık meşalemizi ateşler, milletimizin “Kurtuluş” yolunu açar.

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun” (İşte 19 Mayıs Mesajları)
19 Mayıs 2023 00:03 | Son Güncellenme: 19 Mayıs 2023 09:34
A+
A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla Kastamonu il mülki idari amirleri birer mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“Umudun, inancın bağımsızlık zaferine dönüştüğü 19 mayıs tarihi, vatan uğruna kazanılan emsalsiz kahramanlıkların Türk gençliğine armağan edildiği gündür.

Milli iradenin hakimiyeti ile canı pahasına istikbalini koruyan milletimizin Kurtuluş savaşındaki özgür yaşama kararlılığı, bugün bizleri zirveye taşıyan başarılarımızın başlangıcı olmuştur.

Vatan, millet, devlet dayanışması ile geleceğimiz için istikrarlı gençler yetiştiren Türk milleti, bu toprakların asaletini, varlığını, yarınlarını yine Türk gençliğine emanet etmiştir.

 

Ülkemizin hedeflerini ve uluslararası vizyonumuzu belirleyen genç nesillerimiz, her alanda yeni başarılara yürüyen iftihar kaynaklarımızdır.

19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışlarıyla yakılan istiklal meşalesini omuzlarında taşıyan Türk Cumhuriyeti Devletinin tüm evlatlarının “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, ve minnetle anıyor, gençlerimize aileleri ile birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla alevlenen ve tüm yurda yayılan Milli Mücadele ruhunu dün gibi damarlarında hisseden kıymetli Türk Gençliği başta olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım.

İstiklalimizin ve istikbalimizin teminatı aziz Türk Gençliği dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Aydınlık yarınlarımızı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü temsil eden gençlerimiz bizlerin göz bebeğidir.

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin kendisine vurulmak istenen prangaya karşı yekvücut olacağını dünyaya ilan ettiği gündür.

104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı egemenlik meşalesi ilelebet bizlerin yol göstericisi olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de mukaddes topraklarımızın öncelikli emanetçileri olarak işaret ettiği Türk Gençliği’nin omuzlarında kuşkusuz önemli ve büyük bir yük vardır. Türk Gençliği hayatının her noktasında sorumluluklarının farkına varmış ve muasır medeniyetler seviyesine ülkesini taşımak adına çalışmıştır. Tarihte olduğu gibi bugün de milletinin ve devletinin üzerine oynanan tüm oyunları bozmuş olan bu gençlik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her alandaki gelişiminde öncü olmuştur.

Kıymetli gençler sizlere güvenimiz tamdır. Ülkemizin geçmişten günümüze gelişiminde sizlerin imzaları olduğu aşikardır. Özveri ve kararlılıkla ülkesi için dertlenen, milleti için çalışan tüm gençlerimizin alınlarından öpüyorum. Bu can bu bedende oldukça sizlere hizmet etmekten asla yorulmayacağımı bilmenizi istiyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere toprağı vatan yapan tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.  Ne Mutlu Türk’üm diyene.

 

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Milli Mücadelemizin ilk adımının atıldığı, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu tarihi günün 104. yıl dönümünde kıymetli gençlerimiz ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milleti, Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen şartlar içinde kurtuluş çareleri ararken Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkar ve Samsun’a ayak basarak bağımsızlık meşalemizi ateşler, milletimizin “Kurtuluş” yolunu açar. Dolayısıyla onun 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başlayıp 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmasıyla tamamlanan yolculuğu bir kurtuluş döneminin başlangıcı ve simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ın taşıdığı önemi, Büyük Nutuk’unu 19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkışı ile başlatarak bizlere göstermiştir.

Bu yıl, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 103. yıl dönümünü gururla kutlamaktayız. 19 Mayıs; birlik ve bütünlüğümüze kasteden düşmana milletimizin omuz omuza vererek karşı koyduğu gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihimizde müstesna bir öneme sahip bugünü geleceğimizin teminatı olmaları münasebetiyle gençlerimize armağan etmiş: “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum.” diyerek gençlerimize olan inancını ortaya koymuştur. Bu sebeple, böylesine değerli bir övgüye mazhar olan gençliğimizin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olması ve bu bilinçle hareket etmesi gerekmektedir. Gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için dosta güven, düşmana korku veren; düşünen, araştıran, sorgulayan, kendini geliştiren, millî ve manevi değerlerimizle kendini donatan, her zaman için özgüveni yerinde, gücünü mazisinden, millî kültüründen alan bir anlayışla hareket eden, bu şekilde ülkemizin ve dünyamızın gelişmesi için çabalayan Türk gençliği, aziz milletimizin kanını ve canını tereddüt etmeden feda ederek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet payidar kalacağının teminatı olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir.” sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır. Onu anlamak, ancak onun yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla 19 Mayısları; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak ve Gazi’nin emanetine sahip çıkarak kutlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’mızın şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi

Kastamonu Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı’nın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” mesajı

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımda yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatana yayılmış, nihayetinde destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘’ Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız ‘’ sözleriyle Türk gençliğine olan güvenini ifade etmiştir. Hiç kuşkusuz ki geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, içinde taşıdıkları sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak, daha güçlü bir devlet ve toplum olma yolunda ilerlerken geleceğimizi inşa edecektir. Gençliğe olan güvenimiz ve inancımız tamdır.

Gençler, milletlerin ve devletlerin en mühim güç kaynağıdır. Geçmişini unutmayan, inançlı, özgüvenli, vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutan, azimli ve çalışkan bir gençliği yetiştirmek bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Çünkü bir ülkenin geleceği, o ülkenin gençlerine bağlıdır. Gençlerimizde, omzundaki yükün ve ağırlığın sorumluluğunu bilerek, kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor; siz değerli Abanalıların, gençlerimizin ve milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.