enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kestane balı ne kadar yenmeli? (Kestane balı neye iyi gelir)

Kestane Balı deyince akla gelen illerin başında Kastamonu gelir. Kastamonu Doğanyurt ilçesinde festivalleri bile düzenlenene Kestane Balı’nın faydalarını ve nasıl kullanılması gerektiğini sizler için derledik. 

Kestane balı ne kadar yenmeli? (Kestane balı neye iyi gelir)
14 Kasım 2022 11:13 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2022 14:38
A+
A-

Kastamonu Kestane balını eğer her gün düzenli bir şekilde tüketim yapmak istiyorsanız günde en fazla 1 yemek kaşığı kadar tüketmelisiniz. Kahvaltılarda seçenek olarak eklenebilir ayrıca tatlı çeşitlerinin üzerine az miktarda eklenebilir.

Kestane Balını Kimler kullanamaz?

Kestane balının faydalarına geçmeden önce bir yaşından küçük bebeklere bal yedirilmemesi gerektiğini ve şeker hastalarının bal tüketirken çok dikkatli olması gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca polen alerjisi olanlar ve polikistik over rahatsızlığı yaşayanlar da kestane balından uzak durmalıdır.

Kestane balı ne zaman yenir

Kestane balı tüketimi Karadeniz Bölgesinde ve Türkiye’de çok farklı. Sadece kahvaltıda kestane balı yiyoruz. ‘Ama doktorlarımız sabah aç karnına, akşam yatmadan önce alın’ diyor Bir tatlı kaşığı olmak şartıyla, aynı saatlerde alınmalıdır.

 

Kestane Balı deyince akla gelen illerin başında Kastamonu gelir. Kastamonu Doğanyurt ilçesinde festivalleri bile düzenlenene Kestane Balı’nın faydalarını ve nasıl kullanılması gerektiğini sizler için derledik.

Kastamonu Doğanyurt Kestane Balı

KESTANE BALI´NIN İYİ GELDİĞİ HASTALIKLAR VE KULLANIMI NASILDIR?

1- ASTIM:

Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta  ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir. KESTANE BALI ile tedaviye yardımcı olmaya ve vücudu güçlendirmeye başlayalım.0,5 kg kestane balına 3 yemek kaşığı ZENCEFİL ilave edin ve macun kıvamına gelene dek karıştırın, bu karışımın uzun süre durmasında sakınca yoktur. u karışımdan akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı yedirin ve üstüne bir şey yedirip içirmeyin ve bu şekilde 1 yıl devam edin. Ayrıca vücudun direncini artırıp bağışıklık sistemini güçlendirmek için 1 Bardak günlük sütün içine 1 Adet BILDIRCIN YUMURTASI  ve 2 tatlı kaşığı ORGANİK KESTANE BALI ilave edip karıştırın ve günde 3 defa taze hazırlayarak içirin ve buna da 1 yıl devam edin  ve çocuğunuzun iştahının açıldığını ve yavaş yavaş renginin geldiğini ve kilo zayıflık  problemi varsa ortadan kalktığını göreceksiniz. Ayrıca her gün aynı saatlere yakın bir tutam taze tere otunu Organik karakovan kestane balına batırın ve tüketin bronşların temizlenmesine çok yardımı olacaktır. NOT: Doktor ilaç ve tedavi uyguluyorsa bu tedaviyi bırakmayınız vücuda herhangi yan etkisi olmaz. Evinizde halı veya halıfeks varsa kaldırmanızı, battaniye gibi toz çıkaran şeylerden uzak durmanızı evde su ilaveli elektrik süpürgesi kullanmanızı ve çocuğunuzun bilgisayara uzun süre bakmamasını sigara dumanı parfüm ve deodorant kokularından uzak durmasını tavsiye edin.

2-İSAL  ve İSALE BAĞLI KARIN AĞRSI:

Kaynatılmış ve soğutulmuş suyun ( çok soğuk olması gerekiyor) 1 bardak suya  2 yemek kaşığı koyup karıştırın ve için 2 gün devam edin 2 güne kalmadan ishaliniz geçecektir. 2 günde geçmiyorsa doktorunuza başvurunuz.

 3-KABIZLIK:

Ağzı yakmayacak kadar sıcak suya 1 yemek kaşığı ORGANİK KESTANE BALI ilave edin ve karıştırıp için 3 -4 saat sonra farkı hissedeceksiniz.

4-MİDE YANMASI ÜLSER GAZTRİD:

Kaynatılmış ve ılık olmuş suya 1 yemek kaşığı balı koyup bal şerbeti yapın ve için 1 ay devam edin faydasını göreceksiniz Not: sabah aç karnına ılık su içmenizi ve de suyu çok içmenizi tavsiye ediyoruz ayrıca mide yanması ve mide ağrısı olduğunda bal şerbeti içerek şikayetinizin geçtiğini hissedeceksiniz.

5-ALT ve ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARININ TEDAVİSİ:

Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı balı ağzınıza koyun ve üstüne bir şey yiyip içmeyin günde 3-4 defa yapın ve boğazlarınızın iyileştiğini göreceksiniz.

 6-KURU ÖKSÜRÜK (gıcık):

1 Yemek kaşığı ORGANİK KESTANE BALI´na yarım limonu sıkın ve öksürük nöbeti geldiğinde 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun ve akşam yatarken de 1 tatlı kaşığı ağzınıza koyun üstüne bir şey yiyip içmeyin  veya büyük bir turp alın kabuğunu ince bir şekilde soyun ve sonra turpunuzun içini vazo misali oyun içine 3 yemek kaşığı organik kestane balı koyun ve içindeki bal turp un altından sızacak şekilde bir kabin üstüne koyun ve sabahleyin turp un içinden sızan balı 1 tatlı  kaşığı kadar için 1-2 gün devam edin ve öksürüğünüz tamamen kesecektir. NOT: Eğer nefesinizde hırlama varsa kestane balı ve kuru soğan ile bunu tedavi edebilirsiniz kuru soğanın içini filiz çıkan tarafından tas şeklinde oyun içine kestane balı koyun bir kavanozun üzerine koyun ve sabaha kadar bekleyin sabah kavanoza sızan kestane balını için  soğanım içine kestane balı ile beraber ezilmiş 2-3 diş sarımsak koyarsanız tamamen doğal ilaç olur ve nefesinizin hırıltısını geçirir ve birçok hastalığı da engeller. Kestane balını kahvaltıda ve diğer zamanlarda da sofranızdan eksik etmeyin. Kestane balı eşi benzeri olmayan bir nimettir kestane balını çocuklarınıza da yedirin kestane balını dostlarınıza tavsiye edin.

7-AĞIZDAKİ YARALARIN TEDAVİSİ:

Önce 1 bardak suya 1 çay kaşığı karbonat atın ve bununla ağzınızı iyice çalkalayın 10 dakika sonra 1 tatlı kaşığı ORGANİK KESTANE BALI´nı ağzınıza atın ve iyice ağzınızda gezdirin ve yutun bunu 2 gün tekrarlayın ve ağız yaralarınızın iyileştiğini görecek ve bize teşekkür edeceksiniz.

8-YANIK VE YARA TEDAVİSİ:

Çam ağaçlarında bulunan zift veya pisi denilen yapışkan maddeyi alın 20 gram civarı 50 gram taze tereyağı 50 gram ORGANİK KESTANE BALI  50 gram bal mumu ve arı kovanında bulunan propolisi kısık ateşte eritin eriyen karışıma sargı bezinden kestiğiniz yara boyutunda bezleri karışıma batırın ve yaranın üstüne gelecek şekilde bağlayın ve bunu bu bezlerle her gün yenileyin bu karışımın 15 günden sonra kullanmayınız.

9-AĞRIYAN BÖLGEYE LOKAL UYGULAMA:

1 Yemek kaşığı ORGANIK KESTANE BALINA toz tarçın ekleyip ağrıyan bölgeye masaj yaparak sürün ve sarın ağrının geçmesine yardımcı olacaktır.

10-KAN DOLAŞIMI:

Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın  faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler  kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.

11-SARILIK:

Kahvaltıda veya başka bir yemekte kestane balı yemek olarak yenmesi önerilir vücuttaki zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur kemik gelişimine katkı sağlar.

Kastamonu Doğanyurt ilçesi Kestane Balı ile Markalaşacak

12-HEMOROİT (basur) :

 70 derece su ile 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı organik kestane balı ilave edip günde 4-5 defa için ve 2-3 ay devam edin fakat yinede yenmemesi gereken şeyleri tüketmemeye çalışın acı, ekşi, salçalı, tuzlu ve incirden uzak durun.

13-PROSTAT :

Prostat büyümesini durdurur ilik su ile 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı ORGANİK KESTANE BALI atın şerbet yapıp için ve idrar yaparken rahatladığınızı hissedersiniz ve idrarınızdan kestane balı kokusu gelir. Ayrıca BÖBREKLER İÇİN DE ÇOK FAYDALIDIR.

14-HALSİZLİĞİN GİDERİLMESİ:

1 Bardak ılık süt ve ya su ile şerbet yapılıp içilir.

15-ADALE AĞRILARININ GİDERİLMESİ :

Aç karnına ve yatmadan önce şerbet yapılıp içilir.

16-MAÇ ANTRENMAN VE YOĞUN EFOR DİKKAT VE ZİNDELİK GEREKEN İŞLERDE:

1-2 Saat Önceden isteğe göre meyve suyu veya su ile şerbet yapılıp kullanılır ve zinde ve formda kalmanızı sağlar. Not hazır meyve suyu ile tavsiye edilmez.

17-KISIRLIK SAĞLIKLI SPERM SAYISININ VE CİNSEL GÜCÜN ARTIRILMASI:

3 Kaşık ORGANİK KESTANE  BALININ İçine kişniş, meyan kökü keçi boynuzu pekmezi  öğütülmüş ceviz  2 şer tatlı kaşığı atılır ve macun haline gelene dek karıştırılır ve sabah akşam 1 tatlı kaşığı yenir ve CİNSEL GÜCÜNÜZE  tavan yaptırır ama önce kafanızı boşaltmanız ve rahat olmanız gerekir. Kısırlık için ise ayrıca bu karışıma anne için,  ana arı sütü, erkek için ise erkek arı sütü ilave edilir ve çözüm alma yüzdesi artar.

18-TANSİYON:

1 Diş sarımsağı ezip püre haline getirip 1 yemek kaşığı organik kestane balına karıştırıp sabah evden çıkmadan kahvaltıdan sonra alın bal sayesinde ağız kokusu da yapmaz ve tansiyonunuzu dengeler.

19-SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP :

Ihlamur kuru nane limon kabuğu çay gibi 1 dakikadan fazla kaynatmadan 15 dakika demlenmeye bırakılır bardağa döktükten sonra ORGANİK KESTANE balı ilave edilir,biz bir tatlı kaşığı tavsiye ediyoruz ama fazlasının bir zararı olmaz ve gribe iyi gelir.

20-ANFİZEM-KOAH:

Koah ve Anfizem hastalığında ASTIM (ASTIM HASTALIĞI TEDAVİSİ 1.SIRADA ANLATILMIŞTIR) hastalığında olduğu gibi tedavi aynı şekilde uygulanır fakat tedaviye yardımcı olmak ve ciğerimizi temizlemek balgam atmak için sabah 10 gibi ve öğlenden sonra tere denilen bitkiyi bala batırıp az miktarda tüketin ve birkaç gün sonra balgam attığınızı ve nefes darlığınızın azaldığını hissedeceksiniz.

21-KOLESTEROL:

Sabah aç karnına 1 bardak sütün içine 1 yemek kaşığı organik kestane balı koyun ve için her gün tekrarlayın ve yemek yemeden 30 dakika önce 1 tatlı kaşığı kestane balına 1tatlı kaşığı öğütülmüş ceviz koyup yiyin hem iştahınız azalacak hem de kolesterolunuzu düzenleyecektir.

22-KİLO VERME:

Hergün acıktığınızda yemekten yarım saat önce 45-50 derece sıcak 1 bardak suya 1 yemek kaşığı kestane balı koyun şerbet yapıp için akşam acıkırsanız yeme ve açlık hissi duyarsanız aynı işlemi tekrarlayın  açlık hissiniz geçecek ve rahat bir uyku uyumanıza da yardımcı olacaktır ve 10-15 gün sonra sağlıklı şekilde kilo verdiğinizi ve eskisi kadar yeme isteğinizin olmadığını hissedeceksiniz.

23-DAMAR SERTLİĞİ DAMAR TIKANIKLIĞI ve TANSYİYON:

Organik karakovan kestane balı, sarımsak ve limon suyu mucizesi. Özellikle Rus ve Alman bilim adamlarının tavsiye ettiği Kalp ve Damar hastalıkları reçetesi mucizevi sonuçlar veriyor. Alman,Rus ve İsviçre tıp dünyası bu formülü yüzlerce yıldır kullanıyor.1 litre taze sıkılmış ve su katılmamış limon suyuna 20 diş sarımsağı ezip karıştırın 10 gün serin bir odada bekletin her gün çalkalayın 10 gün sonunda sarımsaklar limonun içinde eriyecektir,bu karışımdan yarım çay bardağından biraz daha az alın içine bir yemek kaşığı organik karakovan kestane balı ilave edin ve sabah aç karnına için ve bunu karışım bitene kadar tekrarlayın mucizevi tedaviyi görün sorunlarınızın ortadan kalktığını göreceksiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.