enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Doğal ve Organik Meşhur Kastamonu Pastırması

Pastırma denince akla Kayseri pastırması geliyor ama, algılarınızı değiştirmeniz beklentilerinizi yükseltmeniz zihninizdeki pastırma devrimini yapmanız gerekiyor. Beklentilerinizi yükseltin ve Kastamonu pastırması ile tanışın…

Doğal ve Organik Meşhur Kastamonu Pastırması
13 Mart 2021 19:52 | Son Güncellenme: 18 Mart 2021 18:02
A+
A-

Bu sözler 50 yıldır doğal olarak pastırma lezzetini sofralarımıza ulaştıran ve Kastamonu Pastırmasının, Kayseri Pastırmasıyla rekabete girilmesine neden olan Kirişçioğlu Pastırmasıyla ün yapan Ali Kirişçiğlu’na ait..

Kastamonu Pastırması

Kastamonu Pastırması

Peki son zamanlarda tartışılan ve gündem olan hatta tatlı kavgaların bile yaşandığı Kayseri Pastırması ile Kastamonu pastırmasının farkını Ali Kirişçioğlu’ndan alacağız.

Ali Kirişçioğlu, Ünlü gurme Vedat Milor’u Kastamonu pastırmasıyla kendilerinin tanıştırdığını ve Vedat Milor’un pastırmalarını çok beğendiğini ve doğal olarak yapılan pastırmalarına 5 yıldız verdiğini belirtti.

Farklı, kaliteli, nitelikli ve ağzınızda pastırmaya yeni bir boyut katacak lezzet güzelliğine şahit olun. Kastamonu Kirişçioğlu pastırma ve sucuk firması sahibi Ali Kirişçioğlu 50 senedir sektörde olduklarını ve Kastamonu pastırmasının kalitesine teminat ve güven duygusu verdiklerini belirtiyor. Pastırmalarının kalitesinin Ilgaz dağlarında yayılan hayvanların, Taşköprü sarımsağının, içine hiçbir ilaç girmemesinin, doğal olarak yapılan kurutmanın, baskı olayının olmamasının ve sabit çemen kullanılmasının etkili olduğunu belirten Ali Kirişçioğlu, bunun yanında bizim pastırmalarımız makinayla satırla değil bıçakla, ince zarif şekilde doğranır diğer taraftan Türkiye’de olmayan çemensiz pastırmamız ise yöresel olarak pastırmalı pide yapılmasında kullanılır. Bu pastırmanın içine soğan ilave edilerek harika bir pide ziyafeti yapabilmeniz mümkündür dedi. Lezzet harmanı ortaya koyuyoruz sucuk imalatı ise parmak sucuk olarak tarif edilen ürünü yaptıklarını ürünlerinin içinde ise safi et, baharat, sarımsak karıştırıldığını ve suni ilaç girmediğini belirten Kirişçioğlu doğal yani fırınsız kurutması renginin ise kırmızı değil doğal olarak siyaha çalan bir renk olması çok önemlidir. İyice kurutulduktan sonra satışa sunulmaktadır diye konuştu. Türkiye’nin her yerine kargo ile satışlarının olduğunu ve çok büyük talep gördüklerini kaydeden Kirişçioğlu, hem pastırmamızla hem sucuğumuzla Türkiye’de bu sektörlerdeki algıyı ortadan kaldıracak milli bir lezzet harmanını ortaya koyabiliyoruz dedi.

Yorumlar
  1. Zafer dedi ki:

    Kastamonu Pastırması bence lezzeti ile Kayseri Pastırmasından daha iyi. Kirişçioğlu Pastırmayı tatmasakta Tabakoğlu Pastırma gayet lezzetli ve efsane tadı vardı.

    Ayrıca ünlü gurme Vedat Milor da Kastamonu Pastırması nı överek NTV de tanıtmıştır.