İSO’da zafer Kastamonulu Adnan Dalgakıran’ın: İki hemşehrinin yarışında 19 oy fark!
Adnan Dalgakıran, İSO başkanlık seçimini 86 oyla kazandı. İki Kastamonulu adayın yarışında Ender Yılmaz 67 oy aldı. İşte yeni başkanın ilk mesajları.

Adnan Dalgakıran, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yeni yönetim kurulu başkanı oldu. İki Kastamonulu sanayicinin yarıştığı seçimde Dalgakıran 86 oy aldı. Rakibi Ender Yılmaz ise 67 oyda kaldı. Böylece aradaki fark 19 oy oldu.

Adnan Dalgakıran ile Ender Yılmaz Yarıştı
Seçimi Kastamonu için özel kılan, iki adayın da aynı memleketten gelmesiydi. Üstelik iki isim de sanayinin makine sektöründen geliyor. Bu yüzden yarış, İstanbul iş dünyasının yanı sıra Kastamonu’da da yakından izlendi.
Sandıkta ise son sözü oda meclisi üyeleri söyledi. İki adayın toplam 153 oyu içinde Dalgakıran’ın payı yaklaşık yüzde 56,2 oldu. Yılmaz’ın payı ise yüzde 43,8’de kaldı. Öte yandan seçim öncesinde meclisin 155 kişilik olduğu paylaşılmıştı. Aradaki farkın nedenine dair bir açıklama ise aktarılmadı.

Adnan Dalgakıran’dan İlk Mesaj: “Değişmek Zorundayız”
Yeni başkan, ilk değerlendirmesinde gelecek vizyonunu öne çıkardı. Dalgakıran, hedefini şu sözlerle anlattı:
“Geleceğe yönelik yeni bir vizyon koymak için çaba sarf edeceğiz.”
Ayrıca dünyanın hızla değiştiğini vurgulayan Dalgakıran, İSO’nun da kendini yenilemesi gerektiğini söyledi:
“Biz de değişmek zorundayız, dünya hızlı değişiyor. İSO’da 21. yüzyıla yakışan bir organizasyon yapacağız.”
Ancak ilk açıklamalarda belirli bir proje takvimi ya da ayrıntılı uygulama programı yer almadı. Bu nedenle yeni dönemin ayrıntıları, önümüzdeki günlerdeki açıklamalarla netleşecek.
İSO Meclis Başkanı Mustafa Tecdelioğlu Oldu
Seçimde bir başka önemli görev de sahibini buldu. Çelik İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mustafa Tecdelioğlu, İSO Meclis Başkanlığı’na seçildi. Yani Dalgakıran yönetim kurulunun, Tecdelioğlu ise meclisin başına geçti.
Dalgakıran, seçim öncesinde Tecdelioğlu’nun adaylığına destek açıklamıştı. Bu açıklamada özellikle meclisin daha etkin çalışması ve meslek komitelerinin güçlenmesi gibi hedefler öne çıkmıştı. Bunun yanında sanayicilerin sorunlarının çözüm sürecini takip etmek de hedefler arasındaydı.

Yarışan Yönetim Kurulu Listeleri
Seçimde her başkan adayının listesinde 10 asil ve 10 yedek üye adayı yer aldı. Dolayısıyla iki aday dışında toplam 40 isim yarıştı. Listeler şöyleydi:
- Dalgakıran’ın asil adayları: Adem Genç, Hakan Hatipoğlu, Mehmet Demezoğlu, Mehmet Metin Akyüz, Murat Çökmez, Mustafa Mertöz, Nuri Gürcan, Osman Sait Günteki, Serdar Urfalılar, Ümit Özüren
- Dalgakıran’ın yedek adayları: İsmail Gül, Recep Ünver, Erkin Ekşioğlu, Ahmet Karakaya, Murat Öztürk, Muharrem Sinan Kılıç, Cem Kaan Tayman, Ömer Kandemir, Merve Torbalı Durukan, Murat Başıbüyük
- Yılmaz’ın asil adayları: Kemal Akar, Yavuz Eroğlu, Vehbi Canpolat, Sultan Tepe, Hüseyin Bozdağ, Hüseyin Çetin, Yalçın Ayaydın, Cengiz Kaya, Necat Saldanlı, Özcan Doğu Kaya
- Yılmaz’ın yedek adayları: Yalçın Çağlar, Koray Yavuz, Kemal Karabel, Kerim Çolakoğlu, Oğuzhan Durmuş, Ramazan Şerif Fırat, Kubilay Ercan Erdem, İlker Bıyık, Emin Yüksekdağ, Hasan İstanbulluoğlu
Seçim öncesindeki yarışı merak ediyorsanız iki Kastamonulu adayın İSO yarışı haberimize de göz atabilirsiniz.
