enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbul Kadıköy’den Yükselen Tarih; Kastamonulu Güler Osmanlı Mutfağı

İstanbul Kadıköy’den Yükselen Tarih; Kastamonulu Güler Osmanlı Mutfağı
19 Aralık 2021 00:29 | Son Güncellenme: 19 Aralık 2021 00:44
A+
A-

“Güler Osmanlığı Mutfağı” İstanbul Kadıköy Hasanpaşa’da.. Ali Güler bey ile tanıştık. Kastamonu      şehrimizin dağları ile ünlü Küre ilçesinden.  Hem işini, hem memleketini hem de tarihi çok seviyor. Tam bir memleket hastası. Gastronomi şehri Kastamonu iyi bilen biri Güler Osmanlı Mutfağını görünce ailenin Kastamonulu olduğunu hemen anlar zaten.

Ali Güler bey Tarihi sevdiği kadar Yenilikçi biri. Üretmeyi ve sohbeti çok seviyor. İlk tanıştığımızda saatlerce sohbet etmiştik. Yemekler harika, demir hindi şerbeti muhteşem. Hele birde “Padişah Tatlısı” yok mu mmmmm yemede yanında yat cinsinden. Bir sefer tadın bir daha unutamazsınız.

Güler Osmanlı Mutfağı İstanbul Kadıköy’den Yükselen Tarih… İlk gittiğimde Ali bey; yemek ikramı olarak osmanlığı tabağı ile tanıştırdı. Zaten ilk girişten itibaren Osmanlıyı yaşayıp görüyorsunuz yani Osmanlının içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Yemek yemek için boş yer bulmak çok zor.

Kadıköy çok seküler bir yer olmasına rağmen ödeme yaparken tıpkı banka kuyruğu gibi kuyruk oluştuğunu görünce çok şaşırmıştım. Hiç kimse şikayetçi değildi ve herkes yediği yemekten ve hizmetten çok memnundu bilakis..

Güler Osmanlı Mutfağında klasik yemekler ve özellikle klasik çorbalar yoktur. Her güne özel çorba ve yemek vardır. Bugün yediğin çorbayı yarın bulamazsınız.

Birde büyük bir anı defteri var. Şöyle bir karıştırınca hatıra yazısı yazan çok tanıdık simalar gördüm kısaca gelmeyen kalmamış gibi…

İşte Güler Osmanlı Mutfağı tarihçesi

1965’den Bugüne Mirasımıza Sahip Çıktık…

Bizim Hikayemiz,…1965’den beri…

Kuruluşumuzdan günümüze İstanbul’un en eski yerleşim yeri Kadıköy, Hasanpaşa’da çok sevdiğimiz konuklarımızla birlikteyiz.

İlk işletmemiz Güler Pastanesi, Rahmetli dedemiz Mehmet Güler, Rahmetli amcamız Yunus Güler, aile dostumuz Ali Osman ve ömrü uzun olsun babamız Muhittin Güler’in iştirakleri ile Hasanpaşa Polis Karakolunun yanında 1965 yılında hizmete girmiş ve daha sonra aynı cadde üzerinde şubesini açmıştır.

Kastamonu’lu ailelerin en meziyetli yanı yemek yapmaktır, bilirsiniz. Ailemizin yemek konusundaki başarısına çok güvendiğimiz için 1989 yılında sevgili büyüğümle (abim) Güler Kebap adıyla pastanemizin karşısında büyük bir heyecanla ikinci işletmemizi kurduk. Çok keyifli yılların ardından, 2003 yılında aşağıda anlattığımız sebepler üzerine Güler Kebap yerini Güler Osmanlı Mutfağı’na bırakmıştır.

Yıllar içersinde edindiğimiz tecrübeler. Yemek yapmaya olan aşkımız, misafirlerimizin memnuniyeti ve ajansımızın yönlendirmesi bizi BUTİK bir iş yapmak üzere yola çıkarttı. Ekip olarak, uzun bir araştırma sürecinde Osmanlı ve Türk mutfaklarının tarihini, yemek alışkanlıklarını, araç ve gereçlerini, malzeme listelerini araştırdık. Sonunda, çıktığımız yolda emin adımlarla yüreyecek kadar donanımlı olduğumuza inandığımız anda kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına böyle BUTİK bir mekanı sevgili konuklarımız için hazırladık.

Zamanla Güler Osmanlı Mutfağı’nın müdavimleri arasına birçok siyaset adamı, tiyatrocu ,sinema, oyuncusu, sporcu, modacı ve ünlü iş adamları katılmıştır. Basını takip edenler, Güler Osmanlı Mutfağı’nın adını sıkça methiye yazılarında, başarı hikayelerinde, sosyal sorumluluk projelerinde, festival ve fuar haberlerinde görüyorlardır.

Hedeflerimiz; ürün ve hizmet kalitemizi düşürmeden, yakın gelecekte sermaye ortaklı şubelerimizi güzel İstanbul’umuzda sevenlerimizle buluşturmak, uzak gelecekte ise bizden sonraki kuşaklara onurla ve keyifle yaşayacakları bir mirası “GÜLER OSMANLI MUTFAĞI “ markasını bırakmaktır.

Misafirlerimizin görüş ve önerilerini yazdığı Anı Defterimize dilerseniz inceleyebilir, sizlerde görüş ve önerilerinizi yazabilirsiniz.

Türk sanat müziği eşliğinde yenilen Osmanlı yemeklerinin lezzetini dostlarınız ile paylaşmak üzere her zaman bekleriz.

Konuğumuz olunca lütfen giderken DİŞ KİRANIZI’nı almayı unutmayınız.

Bugüne geldiğimizde desteklerini eksik etmeyen, tavsiye aldığımız büyüklerimize, tedarikçilerimize, personelimize, ajansımıza, basına, isimlerini buraya sığdıramayacağımız tüm dostlarımıza ve bizi tercih eden sevgili konuklarımıza kucaklar dolusu teşekkürler ederiz.

İstanbul Kadıköy den Yükselen Tarih
Güler Osmanlı Mutfağı
1965 den Bu güne
Butik Restoran

Kaynak: http://www.osmanlimutfagi.com/

Yorumlar
  1. Ali GÜLER dedi ki:

    37 Haber ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ederim…
    Saygılarımla Ali GÜLER

    1. Ertuğrul Köse dedi ki:

      Ali bey; Esas biz size azminizden, heyacanınızdan iş ve memleket sevdanızdan ve de misafirlerinize gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı teşekkürü borç biliriz. Her dağm başarılar