enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağı gün yüzüne çıkmaya başladı (Taşköprü Sarımsak hasadı nasıl yapılır?)

2024 Temmuz ayının gelmesi ile birlikte Kastamonu Taşköprü ilçesinde yetiştirilen Meşhur Taşköprü Sarımsağın hasadına başlanmış oldu. Hasat başladı ama fiyatlar henüz netleşmedi.

Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağı gün yüzüne çıkmaya başladı (Taşköprü Sarımsak hasadı nasıl yapılır?)
4 Temmuz 2024 10:03 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2024 10:27
A+
A-

Her yıl Haziran sonu ve Temmuz ayının gelmesiyle birlikte, Şubat ayında toprakla buluşan Kastamonu Taşköprü sarımsağı gün yüzüne çıkmaya ve üreticisinin yüzünü güldürmeye başlamış oldu.

Şubat ayından beri özenle yetiştirilen, çapalanan, sulanan ve dolu yağışına karşı korunmaya çalışılan beyaz altın meşhur Kastamonu Taşköprü Sarımsağının hasadına ufaktan ufağa Kurban Bayramıyla birlikte başlanmıştı.

Bayram sonrası Sarımsak tarlalarında devam eden hasat işlemleri hızlanarak devam ediyor.

Diğer sarımsaklardan farklı olarak her yıl Şubat ayında toprakla buluşup Temmuz ayında sökümüne başlanan Taşköprü sarımsağının 2024 yılında üreticisinin yüzünü güldürüp güldürmeyeceği en çok merak edilenler arasında.

2024 KASTAMONU TAŞKÖPRÜ SARIMSAK FİYATI

Aşırı yağışlardan dolayı zarar gören sarımsağın bu yıl ki verimi de merak ediliyor. Tabi birde 2024 Sarımsak Fiyatları en çok merak edilenler arasında. Geçen yıl fiyatı son zamanlarda 50 TL’ye kadar düşen sarımsak Kooperatifin etkisiyle nasıl bir fiyat politikası izlenecek hep birlikte göreceğiz. 150-200 TL aralığında satış yapılan sarımsak henüz kurumadığı için net fiyatlar oluşmadı.

2024 KASTAMONU TAŞKÖPRÜ SARIMSAK REKOLTESİ NE KADAR?

Kastamonu Taşköprü ilçesinde 23 -24 bin civarı dekar alanda dikilen ve üretilen meşhur Taşköprü sarımsağının bu yıl için 25-26 bin ton dolaylarında bir rekolte beklentisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.