enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Babalar Günü Ne Zaman (Babalar Günü Nasıl ve Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?)

Anneler günü olurda Babalar Günü olmaz mı? Elbette olur. Babalar günü, her yıl Haziran ayında kutlanır. Bu yılda Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanacak bu özel gün için pek çok insan babalarına özel sürprizler yapmak için gizliden gizliye araştırmalar başladı bile..

Babalar Günü Ne Zaman (Babalar Günü Nasıl ve Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?)
15 Haziran 2023 16:23 | Son Güncellenme: 15 Haziran 2023 16:39
A+
A-

Peki 2023 Babalar Günü ne zaman kutlanacak? Babalar Günü bu yıl hangi güne denk gelecek? İşte Kastamonu Haber ekibimizin konuyla ilgili  hazırladığı tüm detaylar…

Anneler gününü Mayıs ayında kutladık. Babalar Günü içinse geri sayım başladı. Her sene altıncı ay olan Haziran ayında kutlanan bu özel günde anlamlı ve bir o kadar da özel bir hediye almak isteyen insanlar çalışmalara başladı.

Peki bu sene Babalar Günü Ne Zaman, ayın kaçında ve hangi gün kutlanacak?

İşte 2023 Babalar Günü Tarihi

PEKİ 2023 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya’da her sene, Haziran ayının 3. pazar günü Babalar günü olarak kutlanıyor. Babalar günü bu yıl ise 18 Haziran 2023 Pazar gününe denk geliyor.


PEKİ BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Çünkü Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu büyük zahmetlerle tek başına büyütmüştü. Dodd bu nedenle Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara hemen başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişmemiş ve kutlamalar Haziran ayının üçüncü pazar gününe denk getirilmiştir.

Bu sebeple Babalar Günü Haziran ayında ve üçüncü haftasında kutlanır. Babalar Günü tarihte ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.