enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Milletvekili Seçilen Avukat Halil Uluay Nasıl Biridir?

Sürpriz şekilde Ak Parti Kastamonu 1.nci sıradan aday gösterilen ve 28. dönem için Milletvekili seçilen Avukat Halil Uluay, geçmiş dönemde Ak Parti Kastamonu İl başkanlığı görevini de yapmıştı. Uzun süre İl meclis üyeliği de yapan Avukat Halil Uluay, Kastamonu’da sevilen sayılan bir isim olarak öne çıkıyor.

Kastamonu Milletvekili Seçilen Avukat Halil Uluay Nasıl Biridir?
17 Mayıs 2023 16:59 | Son Güncellenme: 17 Mayıs 2023 17:21
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

AVUKAT HALİL ULUAY’I TEBRİK EDERİM

12-13 Yaşında Taşköprü İmam Hatip Lisesinde tanıştığım; Çok değerli arkadaşım, dostum, kardeşim Avukat Halil Uluay, Ak Parti’den Kastamonu milletvekili seçilerek yeni dönemde TBMM’ye girmiştir. Öncelikle Hayırlı olsun.

Bugüne kadar siyasi görüşlerimiz farklı olsa da, siyasi konularda hiç anlaşamasak ta bir birimizin kardeşliğine zerre zarar getirecek davranışlarda bulunmadık bundan sonra da bulunmayız inşallah.

2004 yılında meclis üyesi adayı olduğunda köyde Anne ve Babama oylarını Halil Uluay hatırına Ak Partiye vermelerini söylemiş ve o seçimde hatırladığım kadarıyla bizim köyden Ak Partiye sadece 2 oy çıkmıştı.

Avukat Halil Uluay Tayyip Erdoğan ile

40 yıla yakındır tanıdığım Avukat Halil Uluay kardeşim; dürüsttür, ahlaklıdır, adaletlidir, kadirşinastır, alçakgönüllüdür, dalavere bilmez ve yapmaz da, ailesine düşkündür. Kuliscilik hiç yapmaz, çıkarcı ve menfaatçi hiç değildir. Çalmaz, çırpmaz, hak hukuk çiğnemez. İkiyüzlülük nedir bilmez. Olduğu gibi görünür, göründüğü gibi olur. Siyaseti kendi menfaati için hiç kullanmadı bundan sonra da kullanmayacağına inancım tamdır.

Taşköprü İHL’de okurken nasılsa şimdi de öyledir. Bana sorsanız; kendine mi yoksa Halil Uluay’a mı daha çok güvenirsin diye tereddütsüz Halil Uluay’a derim.

 

Yıllar önce yazdığım Avukat Halil Uluay hakkındaki yazımı okuyarak yeni dönem Kastamonu Milletvekilini daha iyi tanıyabilirsiniz? Aşağıdaki  linke tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz…

 

Ak Parti Kastamonu 1.nci sıra adayı Avukat Halil Uluay Kimdir

Ak Parti’den Kastamonu il başkanlığı da yapmıştı. Zor bir süreçte çokta başarılı olmuştu. Ancak daha sonra görevden alınmıştı. Yıllar sonra da olsa hak yerini bulmuş oldu. Milletvekili aday adayı olduğunda hiç gösteriş yapmadı zaten hiç gösterişi sevmez. Çok sade davrandı. Zaten her zaman sadeydi ve şeffaftı. Kibirlenmedi zaten kibir sevmez.

İHL’de okurken ben başta olmak üzere çocukca çok yaramazlıklar yaparken o hiç yaramazlık yapmazdı. Biz futbol takımları için bir birimizi yerken o oralı bile olmazdı. Şimdi de aynı devam ediyor. Hani eskiden çocuklar için ‘büyümüşte küçülmüş’ tabiri kullanılırdı ya işte bu söz tam Halil Uluay’a uygun bir söz. Birde bazı çocuklar için tıpkı “Eke adam gibi” derler di ya; Avukat Halil Uluay okulda ve yurtta işte aynen O eke adam gibiydi.

Günümüzde İnsanları memnun etmek kolay değil. Günümüzde ZÜBÜKZADE siyaseti yapanlar daha çok rağbet görüyor. Halil Uluay, zübükzade siyaseti hiç yapmadı bundan sonra hiç yapmaz da.

Bugünümüz de genelde kişisel menfaatlerini bir şehrin menfaatlerinden üstün tutan bir anlayış var. Bir milletvekili şehrin işsizlik sorunu çözse de kimse helal olsun demez ama kişisel bir işini çözse onu kahramanlaştırır veya çözmese hemen beceriksizleştiriverir.

 Kastamonumuzun sorunları çok, ilçelerimizin sorunları çok. Gelin bu sorunları çözmesi için hep birlikte başta Halil Uluay olmak üzere 3 vekilimize de yardımcı olalım ve işlerini kolaylaştıralım. Farklı bir siyasi görüşte olmama rağmen Halil Uluay ile ilgili zerre şüphem olmaz ve sonuna kadar da güvencim tamdır. İnşallah benim kadar çevresindekilerde güvenir ve yardımcı olurlar. Siyaset; Halil Uluay gibiler olduğu sürece güzelleşir ve bu şekilde güvende artar.

Taşimder İftar programından

Bunca yıldır; Milli Gazete Kastamonu ilave çalışmaları, Taşköprülüler dernek ve siyasi çalışmalar ve Taşimder programları vesilesiyle Halil Uluay ile konuşur, görüşür, mesajlaşıp dertleşiriz. Bazen tartışır bazen anlaşırız. Üzüldüğüm nokta bundan sonra karakterim gereği kolay kolay arayamam ve mesaj da yazamam, ta ki vekilliği bitene kadar. Bu durumu şöyle izah edeyim. Partimden dahi en yakın arkadaşlarımdan ve dostlarımdan bir isim belediye başkanı, milletvekili veya bir üst makamlarda görev almışsa işlerini ve yoğunluğunu düşünerek araya biraz olsun mesafe koymaya çalışıyorum. Ama bol bol dua ederim. Gidebilirsem bir sefer hayırlı olsun için giderim. Ancak Kastamonu ve köylerimiz için yapılması gerekenler noktasında bol bol yazar gerekirse de eleştiririm şimdiden söylemiş olayım. Sonuçta ben gazeteciyim. Gazetecilik muhalif etmek demektir. Ancak iyi hizmetler yapacağına da şüphem yoktur o zamanda hiç tereddüt etmeden yazar tebrik ederim inşallah.

Bakın bana hep körü körüne muhalefetlik yapıyorsun diyenlere doğruyu gördüğümde de övmesini ve doğruları yazmasını biliyorum değil mi? Ne demiş atalarımız, “Yiğidi Öldür Ama Hakkını Ver” İnşallah verebilmişimdir.

Yeni dönem TBMM’de Saadet Partisinden ve diğer partilerden bir çok eş, dost ve arkadaş hatta Milli Gazete eski yazarlarından milletvekili seçilenler oldu. Bizim çocuklarda illa Yemin Törenine gidelim diyorlar ama bakalım kısmet artık…

Yemin Törenlerine gidemesek te dualarımız onlarla. TBMM’de görev yapacak tüm vekillerin, Mevlam yar ve yardımcıları olsun. Allah (c.c) her birine rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip etsin.

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse, 2004 yılı seçimlerinde dostunuz ,arkadaşınız Sn Vekil Halil Uluay meclis üyesi adayı olduğunda anne , babanızın sizin telkinlerinizle Akpartiye oy verdiğini köyünüzde de Akpartiye 2 çıktığını yazmışsınız ( ne derece doğru bakmak gerekir). 14 Mayıs seçiminde de CHP vekil adayı Hasan Baltacı için oy kullanmaları yönünde telkinleriniz oldu mu? Lütfen YSK sandık kesin sonuçları açıklandığı zaman Hoca Köyü seçim sandığından CHP’ye kaç oy çıktığını bizimle paylaşın olur mu? Kim bilir CHP’ye çıkan 2 oy sadece anne-babanıza aittir.

    1. Ertuğrul Köse dedi ki:

      Sayın Hocaköylüm; 14 Mayıs seçimindeki telkinimi öğrenmek istiyorsan özelden görüşelim söz söyleyeceğim sana. Veya bunu da 20 yıl sonra zaman aşımına uğrayınca kamuoyuna açıklayacağım.

  2. Hoca Köylü dedi ki:

    Sn Köse , 14 Mayıs seçimindeki telkininizi açıklamak için 20 yıllık bir zaman aşımı süresine ihtiyacınız yok.
    Zaman aşımı kavramı ile ilgili gerekli bilgi için dostunuz, arkadaşınız Sn Vekil Av.Halil Uluay size yardımcı olacaktır.