enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Siyaset ve İşadamı Kastamonu ve Taşköprü’nün Hafızası Necmettin Baştaş Kimdir?

   Necmettin Baştaş; Kastamonu ve Taşköprü’nün önemli bir değeri, esnafı, siyasetçisi ve hafızası…  Sanayi, Mobilya Üretimi, sarımsağın önemi ve Şeker fabrikası için sürekli mücadele eden bir isim. Ve bu konularda sürekli fikir ve projeler üreten, geçmiş ve gelecek üzerine araştırmalar yapan ve yol çizen çok değerli bir abimizle bir sohbet yaptık. Öne çıkan müthiş detayları Kastamonu Haber ekibimizden Ertuğrul Köse haberleştirdi.

Siyaset ve İşadamı Kastamonu ve Taşköprü’nün Hafızası Necmettin Baştaş Kimdir?
24 Ağustos 2023 19:40 | Son Güncellenme: 24 Ağustos 2023 19:56
A+
A-

 NECMETTİN BAŞTAŞ KİMDİR?

  Necmeddin Baştaş; 1957 Yılında Kastamonu Taşköprü ilçesinde doğdu. Dedesinin ismi Hasan, Babasının ismi Recep’tir. Baştaş ailesi; Uzun yıllardır Taşköprü’de mobilya ve beyaz eşya ve ev gereçleri üzerine mağaza işleten bir ailedir. Necmettin Baştaş, 4 kardeştir, iki çocuğu vardır. Aynı zamanda Baştaş ailesi siyaseti seven bir aile olarak öne çıkmaktadır. Abi rahmetli Seyfi Baştaş uzun yıllar Anavatan Partisinde görevler yapmış ve aday olmuştur. Necmeddin Baştaş, Taşköprü Ak Parti kurucusu ve 3 Kasım seçimlerinin SKM başkanıdır. Uzun yıllar Ak Partide etkili görevler yapan Baştaş, Ali Babacan’ın kurduğu Deva Partisinde Taşköprü ilçe başkanı olarak görev yapmaktadır.

 Necmeddin Baştaş abiyle uzun yıllardır tanışır ve sohbet ederiz. Yıllar önce köyde annemin buzdolabı bozulmuştu, o zamanlar cep telefonu yaygın değildi, bir şekilde ulaşarak durumu izah ettim ve köyü tarif ettim. Akşam geç vakit Annem ev telefonundan aradı ‘Buzdolabı geldi şimdi kuruyorlar’ diye.. Ne para sordu, ne istedi, ne ne zaman ödeyeceksin diye sordu. Deftere yazar ama kimseyi de borcun var diye aramaz. Köylülerimiz borçlarını mutlaka getirirler diyor.

3-4 yıl önce bizim buzdolabı bozulmuştu, köyde garantisi bitmiş mi diye evraklarını aradık ama bir türlü bulamadık. Aniden Necmeddin abiyi aradım, hal hatırdan sonra abi “buzdolabı bozuldu, garantisi var mı” diye sorar sormaz, sen bu buzdolabını 10 Nisan 2010 tarihinde almıştın, onun için garantisi bitmiştir deyiverdi. Şaşırıp kaldım, hiç hazırlık olmadan neredeyse saatini bile söylüyordu. Daha sonra garanti kağıdını bulduk, birde baktık ki tamda söylediği tarih..

Necmeddin Baştaş; Taşköprü Sanayisinin kurulması ve hayata geçirilmesi için mücadele eden bir isim, ve bu konuda emeği çok.

Necmeddin Baştaş : Bir Çift Öküze Radyo Sattık!

Bir çift öküze nasıl bir radyo satıldığını, ve Taşköprü’de radyo tamirciliğini, ilçenin gelişimini ve onlarca konuyu konuştuk. Necmeddin abi çok dolu, ve sürekli fikir üreten biri..

Kastamonu’da, Tren yolunun hayata geçirilmesini elzem olduğunu, ve Orman’ı, Bakır’ı ve Mermeri yeterince değerlendiremediklerini ve bu konuda üretim yapamadıklarını belirterek bunları başarabilirsek Kastamonu’nun geleceği parlak diyor.

Necmeddin Baştaş; Bazı mesleklerin zamanının geçtiğini ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.  Kastamonu‘ya mutlaka demiryolunun yapılmasını elzem olarak görüyor. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş beyi nasıl kararından vazgeçirdiğini de anlatıyor. Kastamonu Şeker Fabrikasının satışını son anda durdurabilmişler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçe’ye transferini kimin önlediğini de bu videoda anlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hocası Mehmet Ali Gürses kimdir hepsi ve daha neler neler bu söyleşide…

KASTAMONU TAŞKÖPRÜ’DE ERSİZ MAHALLESİ VAR

Necmettin Baştaş; Taşköprü’de de ersiz mahalle olduğunu belirtti. Oeki o mahalle hangisi?

Kastamonu İnebolu ve Küre arasında Ersiz köy var bunu hepimiz biliyoruz. “Ersizler” Yani Erkekleri kalmayan köy : Ersizler köyü yani eski adıyla “Dereköy” bütün erkeklerini birinci dünya savaşında Çanakkale’de ve Kurtuluş savaşında şehit vermişler. İşte bu ersiz köye benzer Taşköprü’de ersiz bir mahalle olduğunu hatırlamış olduk. Bu mahalle; Taşköprü Şehirören köyü Ersiz mahallesi. .

 

NECMEDDİN BAŞTAŞ’TAN KULAĞA KÜPE ALTIN SÖZLER

  • “Geçmişten Geleceğe Yol Çizmek Gerekiyor” diyor ve bu konuda projesi var.
  • “Kastamonu’da mobilya üretememek bizi üzüyor. Kayseri’de ağaç yok ama mobilya üretiyorlar.”
  • “Kıymetli malı satan kıymetli, kıymetsiz malı satan kıymetsiz olur”.
  • “Eskiden öküz arabası çok kıymetliydi ve öküz arabası yapanda çok kıymetliydi. Ancak şimdi biri ne kadar iyi öküz arabası yaparsa yapsın kıymeti olmaz.”
  • “Geniş elbise giyen biri dar elbise giyemez ama dar elbise giyen biri geniş elbise giyebilir”
  • Allah (c.c) buyuruyor ki; Ben her şeyi yerli yerince yarattım”
  • Kutuptaki balıkta antifiriz özelliği çıkıyor, Karadeniz’de yetişen balık az tuzlu, Kızıldeniz’de çıkan balık daha tuzlu çıkıyor.
  • “Taşköprü suyunda magnezyum ve selenyum olduğundan sarımsak daha iyi yetişiyor”
  • Bu dönemde çalışan değil, oturan para kazanıyor. Bu sistemin değişmesi gerekiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.