enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Regaip Kandiliniz mübarek olsun (Regaip Kandili ve Üç aylar Mesajları)

İslam dünyası için büyük öneme sahip üç aylardan, Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, “rahmet ve bereket gecesi” olarak kabul ediliyor. Sözlükte, “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamına gelene regaip, hadis ve fıkıh literatüründe ise “bol sevap, mükafat, faziletli amel” anlamlarında kullanılıyor.

Regaip Kandiliniz mübarek olsun (Regaip Kandili ve Üç aylar Mesajları)
11 Ocak 2024 07:30 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2024 08:09
A+
A-

REGAİB KANDİLİ VE ÜÇ AYLAR MÜBAREK OLSUN (REGAİP GECESİ VE ÜÇ AYLAR MESAJLARI)

İslam âleminde rahmeti ve bereketi bol Üç Aylar”ın habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bugün idrak edilecek. Bu vesile ile Kastamonu mülki amirler ve yöneticileri birer mesaj yayınladılar…

Kastamonu Valisi Meftun DALLI’nın Mübarek Regaip Kandili ve Üç aylar Mesajı

Yeni yılın ilk ayında; rahmet, bereket ve mağfiret zamanı üç aylara kavuşmanın habercisi olan Regaip Kandilini idrak etmenin heyecanı içerisindeyiz. İnancımızda öne çıkan günlerin gecelerin maneviyatımızda ve toplumsal hayatımızda özel yerleri vardır. Bu günler ve geceler ruhî arınmamıza vesile olduğu gibi insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularının da artmasına vesile olacaktır. Açılan elleri geri çevirmeyen Yüce Yaratıcı bu gecede kendimizle birlikte İslam âlemine ve cümle insanlığa yapacağımız duaları da geri çevirmeyecektir.

Milletimiz ve İslam âleminin gördüğü zorlu ve acı hadiselerin sonrasında yaşayacağımız ilk üç aylara giriyoruz. Önemini daha çok hissettiğimiz bu günler hoşgörü, dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirip geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır.

Toplum olarak birbirimize sarılarak birlik ve beraberlik içinde sevgi ve saygıyla zorlukları aşıp güzelliklere kucak açacağız. Dün yaşayarak gösterdiğimiz bu hasletleri bugün de yaşayarak hissederek göstereceğimiz kanaatindeyim.

Regaip Kandilinin, Kastamonumuza, Türk Milletine, gönül coğrafyamıza ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Selam ve muhabbetlerimle.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun Regaib Kandili ve Üç aylar mesajı

Milli birliğimiz, kadim kardeşliğimiz daim, Türk Milleti sonsuza kadar var olsun. Rabbim ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Türk-İslam âleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını niyaz ediyor, hayırlı kandiller diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.