enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karabük Üniversitesi Dekanı Kastamonulu Hemşehrimiz Prof. Dr. Fatma Zehra Tan kimdir?

Prof. Dr. Fatma Zehra Tan; Babasının ve annesinin İran’da Tahran Üniversitesi’nde görev yapıyor olması sebebiyle hayatına bu ülkede başlamış ve İhtilal’e kadar burada yaşamıştır. İlk önce babasının ve annesinin ortak dili olan Farsçayı, Türkiye’ye döndükten sonra ise anadilini öğrenmiştir.

Karabük Üniversitesi Dekanı Kastamonulu Hemşehrimiz Prof. Dr. Fatma Zehra Tan kimdir?
26 Nisan 2023 19:36
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

Kastamonulu Hemşehrimiz Prof. Dr. Fatma Zehra Tan kimdir?

Kastamonulu Prof. Dr. Saime İnal Savi ve Mısırlı Prof. Dr. Ramazan Salah Savi’nin kızı olan Fatma Zehra Tan, Kastamonu Üniversitesi MYO Yönetim Organizasyon Bölümü Bölüm Başkanlığı (2006-2010), Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanlığı (2012-2015), aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Komisyon Başkanlığı (2010-2020), İşletme Fakültesi Komisyon Başkanlığı (2015-2020), Rektörlük Kalite Komisyon Başkanlığını (2019-2022) yürütmüş olup (2019-2021) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğini yapmıştı.

10 Ağustos 1970 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğretimini sırasıyla Erzurum Atatürk İ.Ö.O. (1981), ABD Philadelphia St. Agahta St.James Katolik Okulu (1982) ve Erzurum Anadolu Lisesi’nde (1987) tamamlamıştır.

1991 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirmiştir. Mezuniyet sonrası İş Bankası Kurtuluş Şubesinde İthalat İhracat Uzman Yardımcısı olarak iş hayatına başlamıştır.

Akademisyen olma arzusu ağır bastığı için bu görevinden ayrılarak Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Anabilim Dalında Yüksek Lisans (1996), Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Örgütsel Yaratıcılık konulu doktora tezi ile lisansüstü eğitimini tamamlamıştır (2004).

Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe programında öğretim görevliliği ile başladığı akademik görevini (1997), Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Yardımcı Doçent (2009), Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Doçent (2012) ve aynı üniversitede Profesör (2019) olarak sürdürmektedir. Stratejik Yönetim başta olmak üzere Örgütsel Yaratıcılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, Proje Yönetimi, Teknoloji Yönetimi, Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında Türkçe ve İngilizce dersler vermektedir.

   Prof. Dr. Fatma Zehra Tan, akademik görevlerinin yanı sıra görev yaptığı kurumlarda birçok idari görev ve proje çalışmalarında da bulunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Yönetim Organizasyon Bölümü Bölüm Başkanlığı (2006-2010), Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü Bölüm Başkanlığı (2012-2015), aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Komisyon Başkanlığı (2010-2020), İşletme Fakültesi Komisyon Başkanlığı (2015-2020), Rektörlük Kalite Komisyon Başkanlığını (2019-2022) yürütmüş olup (2019-2021) Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Her İle bir Akademik Danışman projesi kapsamında Kastamonu Merkez ve ilçelerinin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsasının akademik danışmanlığını yapmıştır.

Ulusal ve uluslararası kitap ve dergilerde Stratejik Yönetim, Örgütsel Yaratıcılık, İnsan Kaynakları Yönetimi, Proje Yönetimi, Teknoloji Yönetimi, Kurumsal Sosyal Sorumluluk vb. alanlarda yayınlanmış yayınları bulunmaktadır

Bugüne kadar ellinin üzerinde yüksek lisans ve doktora öğrencisine danışmanlık yapan ve yüzlerce öğrenci yetiştiren Prof. Fatma Zehra TAN, bir kız bir erkek olmak üzere iki çocuk annesidir. Kayak yapmak, tenis oynamak ve resim yapmak özel ilgi alanlarıdır. Karabük Üniversitesi Hobi Bahçeleri ve Bir Çiçek Yolumu Kesti sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmiştir. Halen, 2021 yılında başladığı Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesindeki Tasavvuf ABD doktorasını sürdürmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.