enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu Hemşehrimiz İbrahim Yumaklı Kimdir?

28 Ekim 2016’da GÜBRETAŞ’ta vekaleten Genel Müdürlük görevini yürüten Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan İbrahim Yumaklı, Gübretaş Yönetim Kurulu’nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP’ta açıklanan kararıyla Genel Müdürlük görevine asaleten atanmıştı. 28 Ekim 2016’dan buyana Gübretaş üst yönetimindeki görevlerinin yanı sıra icracı Yönetim Kurulu üyeliğini de yürüten Yumaklı, 8 Nisan 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kararı ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu Hemşehrimiz İbrahim Yumaklı Kimdir?
3 Haziran 2023 22:45 | Son Güncellenme: 4 Haziran 2023 02:31
A+
A-

37 Haber adına Kastamonulu Ünlüler kategorisi için Kastamonu Haber ekibimiz tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu hemşehrimiz İbrahim Yumaklı kimdir bu özel haberimizi beğenilerinize sunuyoruz.

İbrahim Yumaklı; 1969 Yılında Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde doğdu. İstanbul Bakırköy İmam Hatip Lisesi’ni başarı ile bitirdikten sonra , 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

 

İş hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.’de ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan İbrahim Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı.

2011 yılında Aljazeera Türkiye’de çalışmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye’nin sahip olduğu TV kanalını yönetti. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yaptı.

Ekim 2016’dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ’ta görev yapmış olup, 7 Nisan 2022 Perşembe Günü yayınlanan Resmi Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Hemşehrimiz İbrahim Yumaklı’nın ismi kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı Bakanlar Kurulunda listesinde Tarım Bakanı olarak geçmişti ve beklenildiği gibi oldu ve hemşehrimiz İbrahim Yumaklı yeni Tarım Bakanı oldu. Yeni Tarım Bakanımız İbrahim Yumaklı beye başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.