enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü’de Ne Yenir Ne Alınır (Muhteşem Lezzetler)

Kastamonu’da olduğu gibi Kastamonu Taşköprü’de de genel anlamda ekmekler, çorbalar, et yemekleri, hamurlu yemekler, sebze yemekleri, tatlılar ve içecekler olarak ana başlıkları olarak yer alır. Kastamonu mutfak kültürü içinde ayrıca sanayi bitkileri, şekercilik ve meyvacılık Taşköprü ilçemizde de  oldukça ün kazanmıştır.

Kastamonu Taşköprü’de Ne Yenir Ne Alınır (Muhteşem Lezzetler)
11 Haziran 2023 08:03 | Son Güncellenme: 11 Haziran 2023 08:06
A+
A-

  Kastamonu Haber ekibimizin siz değerli okuyucuları için hazırladığı araştırmaya göre; Kastamonu ve ilçelerinde binlerce yıllık bir kültür birikimi ve il özelinde coğrafi çeşitlilik yemek kültürünün zenginliğinde de kendisini oldukça kanıtlamaktadır. Yapılan özel derleme çalışmalarında Kastamonu ve ilçelerinde tam 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin ise Anadolu’nun diğer yörelerinde hiç bilinmediği ortaya da çıkmıştır.

İşte Kastamonunun yemek kültüründe önemli bir yere sahip sarımsağı ve kebabıyla ün salan Taşköprü ilçemizdeki önemli yemek çeşitleri…

Kastamonu Taşköprü ilçesinde yiyebileceğiniz yemek türleri veya alabileceğiniz yöresel lezzetlerden bazıları şunlardır. Kastamonu Taşköprü ilçesine yolunuz düştüyse eğer Cuma ve Salı günleri kurulan pazarlara mutlaka uğrayıp köy kadınlarının üretip sattığı yöresel lezzetlerden ekşi, pekmez. köy domatesi, köy yumurtası, tereyağı, yoğurt vb. almayı unutmayınız.

İşte Kastamonu Taşköprü7de yiyebileceğiniz ve alabileceğiniz lezzetlerden bazıları…

  • Taşköprü Kuyu Kebabı (Taşköprü’nün geleneksel lezzetlerinden ve olmazsa olmazlarından olan bir lezzet… Çarşının bir çok yerinde kuyu kebapçılığını Dede’den, Baba’dan alarak devam ettiren ve işini severek yapan esnaflar var. Kebabın lezzeti elle yenmesinden kaynaklandığı ifade edilir. Yanında ince ince doğranmış soğanlar ile önünüze servis edilir.
Kuyu Kebabı, Kastamonu’dan Mutfaklara Bir Lezzet Armağanıdır

Kuyu Kebabı, Kastamonu’dan Mutfaklara Bir Lezzet Armağanıdır

  • Taşköprü Gül Reçeli (Bir Asır’a yaklaşan bir lezzet 3 ve  4.ncü kuşak ile değişmeden devam ediyor)

  • Taşköprü Sarımsağı (Anlatmaya gerek var mı ki? Taşköprü Sarımsağı dünya markası ve tanınırlığı olan bir lezzettir.)
Taşköprü'de Sarımsak Hasadı Başladı

Taşköprü’de Sarımsak Hasadı

  • Taşköprü Eriği
  • Taşköprü Güveci ( Fırından yeni çıkan bir güveç ve bitirene kadar fokur fokur ses çıkaran çok ayrı ve unutulmaz bir lezzet, yemeden ve tatmadan gelmeyiniz.

  • Taşköprü Pidesi (1980’lerde Hoşgör’den kalma bir lezzet günümüzde de devam ediyor. 40 yaş üstü Hoşgör’ü hatırlarlar mutlaka.. İçeri girdiğinizde büyükçe bir kartal sizi karşılıyordu.)

Kendir’in Hikayesi

Kendir’in Hikayesi

  • Taşköprü Sırık Kebabı (Kuyu kebabına alternatif olarak yağından arındırılmış şekilde en az 5 ile 6 saat çevirme ile pişen piştikçe yağı eriyen harika bir lezzet daha. Eriyen yağın içine, domates, yeşil biber ve bütün ve soymadan koyacağınız soğan ile apayrı bir lezzet ve sirit yağı… Genelde Köçekli, Kirazcık vb. bazı köylerde yapanlar var.

Sırık Kebabı

 

Kastamonu Pastırması İçin Müjde

Kastamonu Pastırması İçin Müjde

KANLICA MANTARI

  • Taşköprü Dağ Salebi
  • Taşköprü Karabiber (Çektirebilirsiniz çok harika bir kokusu vardır.)
  • Çekme Helva
  • İnebolu Helva
Çekme Helva Nasıl Yapılır

Çekme Helva Nasıl Yapılır

Malak Hamuru Tarifi

Malak Hamuru T

 

 

vb. onlarca çeşidi ve lezzetleri ile Kastamonu Taşköprü oldukça zengin ve unutulmaz bir yelpaze oluşturmaktadır. Kastamonu Taşköprü‘nün 126 köyü var ve her köyünde ayrı bir lezzet ayrı bir yöresel yemek bulmak ve bunları tatmak mümkündür.

Yorumlar
  1. Ziya dedi ki:

    Kaleminize sağlık ilçemizi çok güzel anlatmışsınız. Misafirlerimizi bekleriz.