enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kasiad Başkanı Ayhan Aslan: “Ülkemizin tarım ürünlerini artırabilir ihracatımıza ivme kazandırabiliriz.”

Kastamonulu Sanayici ve İş Adamları Derneği(KASİAD) ve KASİAD vakfı tarafından düzenlenen geleneksel İftar programı Sheraton-Ataköy Otel’de yapıldı. İftar programına Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, siyaset, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.

Kasiad Başkanı Ayhan Aslan: “Ülkemizin tarım ürünlerini artırabilir ihracatımıza ivme kazandırabiliriz.”
12 Nisan 2022 12:56 | Son Güncellenme: 16 Nisan 2022 15:03
A+
A-

                     KASTAMONU  KASİAD İŞ DÜNYASI İFTARDA BULUŞTU!

Siyaset, STK başkan ve temsilcileri ve iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği iftar programına yoğun katılım gerçekleşti.

KASİAD Derneği ve KASİAD Vakfı tarafından Yaşam boyu Onur Ödülü İÇDAŞ Holding A.Ş Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Yusuf Bayram Aslan’a verildi.

Kastamonu Valisi Avni Çakır Şehit Recep Şahin Polis Merkezi’nin açılışı sebebiyle katılamadığı iftar programına mesaj gönderdi.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu; ‘Sanayicilerimizin Kastamonu’ya yatırım yapmaları çağrısını yineleyerek, yapılacak kültür merkezine katkıda bulunmaları önerisinde bulundu.

İftar programının sunuculuğunu KASİAD Basın Danışmanı Abdulkadir Akın’ın yaptığı iftarın açılışında Göktürk Merkez Camii İmam Hatibi Naim Yücel tarafından okunan Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Ezan, iftar ve sofra duası ile devam etti.

        “ Ülkemizin tarım ürünlerini artırabilir ihracatımıza ivme kazandırabiliriz.”

İftar programının açılış konuşmasını KASİAD Derneği ve KASİAD Vakfı Başkanı Ayhan Aslan’ın açılış konuşması ile başladı. KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan konuşmasında;

‘Sayın Vekillerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Sevgili Hemşerilerim, Değerli konuklar, derneğimizin geleneksel iftar programına hoş geldiniz!

Hepimiz biliyoruz ki Ramazan ayı barış, kardeşlik ve birlik ayıdır. Bu ayda savaşların son bulması hepimizin en büyük dileğidir. Pandemi dönemini atlatmaya başladığımız bu günlerde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Değerli konuklar yaşadığımız bu günler dünyada ve Türkiye’de çok büyük dalgalanmaların olduğu, ülkelerin ekonomilerini sağlıklı sürdürmek için çok çalıştığı çetin bir dönemden geçmektedir. Ülkemiz krizlere alışık bir ülkedir.

Sanayimiz Uzak Doğu’nun navlun avantajını iyi kullanarak sanayi mallarını, tarım ürünlerini üreterek ihracatta büyük avantaj yaratabilir. Yanı krizi fırsata çevirebilir. Bunun için gerekli altyapının mutlaka sağlanması gerekir. Geleceğimizde enerji büyük bir yer tutacaktır. Yenilenebilir enerjide payımızı yüzde 80 çıkararak enerjide dışa bağımlı durumdan çıkarabiliriz.  Enerjinin yerinde çözülmesi yani her fabrikanın çatısına kurulacak, güneş enerji santralleriyle bu sorunu daha ekonomik şekilde çözebiliriz. Tarım ve hayvancılıkta ülkemizin avantajlarını kullanarak tarlada yılda iki defa üretim yaparak, ülkemizin tarım ürünlerini artırabilir ihracatımıza ivme kazandırabiliriz.

Sevgili hemşerilerim, KASİAD Vakfı sizlerden güç alarak çok büyük ivme katletmiştir. Geçen sene sel baskını, orman yangınları, burslar ve ramazan erzak yardımında 1.125.000.tl yardım toplanmıştır. Yapılan yardımlardan dolayı şükranlarımı sunarım. Her zaman ihtiyaç sahibinin yanında olan vakfımız yardımlarını artırarak sürdürecektir.

Sevgili hemşerilerim, değerli konuklar, Ramazan ayının tüm dünyaya ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum, bu vesile ile yaklaşan Ramazan bayramınızı kutluyorum, Sağ olun, var olun sağlıklı kalın.

Başkan Ayhan Aslan’ın konuşmasından sonra iftar programına katılan ilçe Belediye Başkanları adına Devrekâni Belediye Başkanı Dr. Engin Altıkulaç, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk selamlama konuşması yaptılar.

KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol’un daveti ile KASİAD Derneği ve KASİAD Vakfı tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görülen İÇDAŞ Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Yusuf Bayram Aslan sahneye davet edildi. Ödülü Çolakoğlu Meteoroloji ve TEB Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Nuri Çolakoğlu tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

İftar programına İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Bursa Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Devrekani Belediye Başkanı Dr. Engin Altıkulaç, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, Zaimoğlu Üniversitesi Rektörü Ahmet Cevap Acar, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısı Orhan Türidi, Çam Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Nurettin Yiğit, Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Şahin, AKP MYK Üyesi İş Adamı Mehmet Umur, İmes Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, DEİK Kırgızistan İş Konseyi Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, Dünya Grubu CEO’su Burcu Kösem, Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak Ürünleri Yönetim kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, Çolakoğlu Meteoroloji ve TEB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Nuri Çolakoğlu, İnce Denizcilik ve Armatörler Birliği Başkanı Bedri İnce, Arslan Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, Özteryler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal, Gencer Kasa Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Gencer, Vekmak Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Telli, Teksan Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ata, Esan Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve KASİAD Genel Başkan Vekili Atilla Birmiş ve Esan Akü Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Birmiş, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, KAS-DER-FED Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu, KAS-KON Genel Başkanı Mehmet Alver, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda iş insanı iftar programına katılarak KASİAD’ın gönül sofrasına konuk oldular. Yapılan dualar eşliğinde birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşayarak birlik ve dayanışma mesajı verdiler.

İftar programı sonrasında konuklar KASİAD Derneği ve KASİAD Vakfı Başkanı Ayhan Aslan’la günün anısına AKIN MEDYA & KASİAD Medya objektifine poz vererek gecenin anısını ölümsüzleştirdiler.

HABER/Abdulkadir AKIN

FOTOGRAFLAR/  Figen ACAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.