enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sanayici işadamı Hemşehrimiz Kemal Akar Kimdir (Hangi İlçemizdendir)

Kemal Akar; İş hayatına atıldığı 1977 yılından beri sanayicilikle uğraşıyor ve halen; Kalite – Akar Çelik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. İş ve ekonomi dünyası ile yakından ilgilenen Kemal Akar, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yalova – İMES OSB Başkanvekilliği, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle ülkemiz sanayisine hizmet etmektedir.

Sanayici işadamı Hemşehrimiz Kemal Akar Kimdir (Hangi İlçemizdendir)
13 Ekim 2021 09:30 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2021 13:50
A+
A-

Kastamonu Ünlüler

1954 yılında İstanbul’da doğan Kemal Akar, aslen Kastamonu İnebolu ilçesindendir. İş hayatına atıldığı 1977 yılından beri sanayicilikle uğraşan Akar halen; Kalite – Akar Çelik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmektedir.

Kemal Akar demek “Sanayi” demektir

İş ve ekonomi dünyası ile yakından ilgilenen Kemal Akar, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yalova – İMES OSB Başkanvekilliği, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle ülkemiz sanayisine hizmet etmektedir.

Ülkemiz sanayicisine daha geniş üretim alanları oluşturmak adına Akar, Balıkesir’de ve Yalova’da yeni organize sanayi bölgeleri kurulması için çalışmalar yürütmektedir.

Bu bağlamda, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olarak kurulacak olan Balıkesir’deki sanayi bölgesi için, içerisinde Türkiye’nin önde gelen firmalarının yer aldığı Marmara Ana Metal ve Makine Sanayicileri Derneğini kurmuş ve başkanlığını yürütmektedir.

Siyasi Hayatı

2002 yılından itibaren AK Parti İstanbul İl Yönetimi Kurulu’nda görev alan Kemal Akar, 2003 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen olağan genel kurul ile Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

2006 yılında Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Akar, 2011 yılından itibaren Ekonomi İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmiştir.

27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İl Kongresi’nde Parti İçi Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanlığına seçilen Kemal Akar, bu görevini 8 Şubat 2015 tarihindeki 5. Olağan İstanbul İl Kongresine kadar sürdürmüştür.

STK ve Dernek Çalışmaları

Sosyal sorumluluk bilinci ile Kemal Akar, halen, İMES Vakfı Başkanlığı, Darülaceze Vakfı Başkan Yardımcılığı, Kastamonu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Dostları Kurucu Başkanlığı ve Kadıköy Polis Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

14 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen Kızılay Olağan Genel Kurulunda Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Kemal Akar, 2015 yılı Nisan ayına kar Kızılay Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Ülkemiz Sporuna Katkıları

Spor dünyası ile yakinen ilgilenen Akar, uzun yıllar Boks Federasyonu As Başkanlığı görevi ifa etmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyeliği ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü As Başkanlığı görevlerini sürdüren Akar, 2008 yılından bugüne Türkiye Basketbol Federasyonunda Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Eğitimini York Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde tamamlayan Akar’ın başta sanayi ve ekonomi olmak üzere birçok alanda, çeşitli dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi, köşe yazısı ve röportajı yayınlanmıştır.

Kemal Akar, evli, 2 çocuk babası ve 1 torun dedesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.