enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hayatın İçinden

Eğer manuel şanzımanlı bir araba kullanıyorsanız yokuşta kalkış yapmak biraz korkutucu olabilir. Neyse ki, birkaç kez pratik yaptıktan sonra yokuşta kalkış yapmak oldukça kolaydır.
İlkbahar 21 Mart’ta başlar.   21 Mart, Baharın ilk günü, başlangıcı olarak kabul edilir. Bugünden itibaren havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Hoşgeldin Bahar...
2024 yılı Dünya Su Günü'nün "Barış için Sudan Faydalanmak" teması, su kaynaklarının önemini ve bu hayati kaynağın korunması ve adil paylaşımının sürdürülebilir bir gelecek için ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Suyun korunması ve adil kullanımı, sadece insanlığın hayatta kalması için değil, aynı zamanda barışın ve sosyal adaletin sağlanması için de temel bir önem...
Kişinin yaşamı sona erdikten sonra geriye bıraktığı sorulardan biri de miras paylaşımı oluyor. Genellikle bankada biriktirilen para aile ve mirasçı olma hakkına sahip kişilere pek söylenmediği için vefat eden kişinin yakın çevresi bunu araştırma ihtiyacı hissedebiliyor.
Yapay zeka günümüzde önüne geçilemez bir hal almaya başlarken bir takım yanlış görüşün aksine yararlı kullanımları ve burada alınacak doğru pozisyonlar doğru zaman ve metodlar kullanılırsa çok faydalı birer araca dönüşebilir.
Aracınızın kilitlenme önleyici fren sistemi (ABS), fren yaptığınızda lastiklerin kilitlenmesini önleyerek yolda güvende kalmanıza yardımcı olur. Gösterge panelinizde ABS ışığının yandığını fark ederseniz, bu, sensöre bir şeyin müdahale ettiği anlamına gelir. Değiştirilmesi gerekebilse de, sadece temizlenmesi gerekmesi de mümkündür; bu, evde kolayca yapabileceğiniz bir şeydir.
Özellikle uzun yola çıkan sürücü adaylarının en büyük endişesi yolda yakıtının bitmesidir. Peki, yolda yakıtınız biterse ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü veya biliyor musunuz? Bu haberimizde Kastamonu Haber ekibi olarak merak edilen bu soruya cevap bulmaya çalışacağız
Araba aküleri en uygunsuz zamanlarda ölme konusunda esrarengiz bir yeteneğe sahiptir. Peki arabanızın aküsünü nasıl değiştireceğinizi biliyor musunuz?
Kış ayları, soğuk hava, kar ve buz gibi zorlu koşullar nedeniyle araçlarda çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Kastamonu Haber ekibi olarak zaman zaman bizim araçlarımızın da başına gelen sorunları sizler için derledik çünkü biliyoruz ki sizin de başınıza geliyor. İşte kışın sıkça karşılaşılan araç sorunları...
Türkiye genelinde hızla yaygınlaşarak kendinden bahsettiren, online market platformu GETİR, binlerce kişi için de ek kazanç kapısı olma yolunda ilerliyor. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği ve son zamanların popüler mesleği olan kuryelerin bu yılda ilgi görmesi bekleniyor.
Kış ayları soğuk hava koşulları nedeniyle insanların bağışıklık sistemini zorlayan bir dönemdir. Bu dönemde, gribal enfeksiyonlara karşı korunmak için alınacak önlemler oldukça önemlidir.
Dünyaca ünlü AB Coğrafi İşaret Belgeli Kastamonu Taşköprü Sarımsağının dikimine her yıl Şubat ayında başlanıyor. Peki Taşköprü Sarımsağının toprakla buluşma serüveninin ve dikim, çapalama süreçlerinin serüveninin nasıl gerçekleştiğini merak ediyor musunuz? Merak edenler için işte o detaylar…
Antifriz, araç motorlarında kullanılan önemli sıvıdır ve radyatör sistemine eklenerek motorun sıcaklık kontrolüne katkıda bulunur. Sıvının temel amacı, su ile birlikte kullanıldığında suyun donma noktasını düşürmek ve kaynama noktasını artırmaktır.
2024 yılında doğal gaz yardımı ödemelerinin Şubat ayında yapılması planlanıyor. Yardımlar, düşük gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine enerji maliyetlerini karşılamada destek olmak amacıyla devlet tarafından sunulmaktadır.
Kış aylarında turunçgil tüketmenin sağlık üzerinde olumlu etkisi vardır. Meyveler özellikle limon, portakal, lime limon greyfurt, kan portakalı gibi çeşitlilik gösteren turunçgiller, soğuk hava koşullarında bağışıklık sistemini destekleyen zengin C vitamini kaynağıdır.
Kastamonu yöresel yemekleri, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Saymakla bitmeyecek kadar çok yemeği bulunan Kastamonu mutfağının güzel lezzetlerinden bazılarını sizler için araştırdık.
Kış aylarında hamilelik süreci geçiren anne adayları için sağlıklı beslenme vücudun ihtiyaçlarını karşılamak ve anne-bebek sağlığını güvence altına almak açısından son derece önemlidir.
Kış aylarının vazgeçilmezi olan kış turşuları soğuk havanın etkisiyle olgunlaşma süreçlerini tamamlar ve lezzetlerini zirveye taşırlar. Turşu yapımı sabır ve özen gerektiren süreçtir.