enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal Kimdir?

Taşköprü Ekpres, Taşköprü Güven ve Kastamonu Güven firmasından tanıdığımız Taşköprümüzün önemli bir değeri ve eşiktekinin de beşiktekinin de yakından tanıdığı 50 yıldır Taşköprü’nün yükünü ve insanını gurbete, gurbetten memleketine taşıyan Hasan Çatal’ın 3 oğlundan biri olan ve Taşköprülüler tarafından gözünü budaktan esirgemeyen yapısıyla tanınan Abdullah Çatal kimdir? Ne zaman belediye başkanı seçilmiştir ve siyasete ne zaman başlamıştır?

Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal Kimdir?
16 Aralık 2021 16:32 | Son Güncellenme: 16 Aralık 2021 12:46
A+
A-

İşte Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın özgeçmişinden kesitler…

Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; 15 Ocak 1977 tarihinde Kastamonu Taşköprü ilçesi Armutlu köyüne bağlı Eymür Mahallesi’nde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini İstanbul Haznedar Abdi İpekçi İlköğretim Okulu’nda tamamladı.

Abdullah Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Babası Hasan Çatal’ın 1981 yılında kurmuş olduğu aile şirketi Kastamonu Güven Turizm Otobüs İşletmesi Firmasında görev olarak zorlu ve bir o kadarda başarılı ticari yaşantısına başladı.

İstanbul ve Kastamonu’da Taşköprü’nün tek yerel firması olarak yolcu taşıma sektöründe hizmet ve mücadele vermeye devam etti.

2013 yılından bugüne kadar Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (Tofed) yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.

2015 yılında Kastamonu il merkezinde inşaat ve akaryakıt sektörüne de girerek aile şirketinin ticari hacmini büyüterek İl merkezimizde ve ilçemizde insanlarımıza hizmet etmeye devam ettiler.

30 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi Taşköprü Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görev tevdi etmesi sonucu 31 Mart Mahalli seçimleri öncesi Taşköprü Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimler sonucunda Allah’ın izni ve siz Taşköprü halkının desteği ile 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde Taşköprü Belediye Başkanlığına seçildi.

Çocukluğundan beri Otobüs şoförlüğü yapan ve yerel seçimler öncesi çalışmalarında da “Kaptana Güven” sloganıyla kaptanlık koltuğuna oturup seçim çalışmaları yapan Abdullah Çatal Taşköprü Belediyesinin “Çanakkale ruhunu birlikte yaşayalım sloganıyla” yapılan organizasyonda da İlçe halkını Çanakkale taşıma görevini de kendi yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.