enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Yedi Kadının Köyden Şehre; Samimi, Organik ve Doğal Başarısı

Köy Üret Kooperatifi 2019 yılında değişik sektörlerde hizmet veren esnaf ve ev hanımlarından oluşan 7 kadın girişimci tarafından doğal ve organik ürünlerimizi değerlendirmek hane ve ilçemize katma değer üretmek için kurulmuş bir Kooperatiftir.

Kastamonulu Yedi Kadının Köyden Şehre; Samimi, Organik ve Doğal Başarısı
22 Kasım 2021 11:41 | Son Güncellenme: 22 Kasım 2021 11:56
A+
A-

Kastamonu Yöresel Lezzetler

Kastamonu Taşköprü ilçesinde değişik sektörlerde hizmet veren esnaf ve ev hanımlarından oluşan 7 bayan; hem ev hem de Taşköprü ilçe ekonomilerine katkı sağlamak, kadının üretken yönünü ortaya koymak ve ilçenin ve köylerinin doğal ve organik ürünlerini gerek ülke, gerekse Dünya gıda pazarına tanıtmak, sunmak ve tattırmak için bir çatı altında buluşturmak amacıyla Köy-Üret Kooperatifini kurdular.

İşte O Yedi Kadının Samimi, Organik ve Doğal Başarısı  Başarı Hikayesi

Kısa sürede adından bahsettirmeye başlayan bu kooperatif Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediyesi ve Kastamonu Üniversitesiyle de işbirliği yapıp yeni projelere imza atıyorlar.

 

Taşköprü Köy-Üret Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanlığını yapan Behiye Ekinci hanımefendi ile Köy-Üret Kooperatifinin çalışmalarını ve projelerini değerlendirdik.

Köy-Üret Kooperatif Başkanı Behiye Ekinci şunları söyledi…

Kooperatifimiz 2019 yılında 7 kadın girişimci tarafından doğal ve organik ürünlerimizi değerlendirmek hane ve ilçemize katma değer üretmek için kurulmuş bir Kooperatiftir.

Kooperatifimizde üretim amaçlı ürünlerimizi bizzat kendi çabalarımızla üretiyoruz.

Taşköprü ilçemiz ve köylerinde yetiştirilen doğal ve organik olan meyve ve sebzelerin hepsini bir şekilde değerlendirmeye ve üretmeye gayret ettiklerini belirtti.

Kooperatiflerinin 140 metrekarelik bir alanda hizmet vermekte olduğunu, bu alanın yaklaşım 90 metrekaresinin lokanta hizmeti için gelen misafirlerin rahat etmesi için kullanıldığını da belirtti.

Lokantada 7 girişimci kadın olarak Taşköprü ilçemizin Yöresel lezzetlerini misafirlerimize sunduklarını bildirdi.

Ayrıca isteğe göre; Elma, üzüm, acuk, aluç vb. sirke, değişik yöresel turşular, çeşit çeşit reçeller, ev yapımı erişte ve mantı, su böreği, ev baklavası ve sarma, sarımsak turşusu gibi daha bir çok ürünün üretimini de burada yapıyor ve hem ikram ediyoruz hem de siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz dedi.

Kooperatiflerinin gezi ve ziyaretler için çok uygun olan Taşköprü Küçüksu mesire alanında hafta sonları hizmet vermekte olduğunu da söyledi.

Peki Kastamonu Taşköprü Köy-Üret Kahvaltı ve Yemek Çeşitlerinde Neler Var Neler?

Kastamonu Taşköprü’de geleneksel çorba dışında kahvaltı çeşidi bulamazdık ama Köy-Üret Kooperatifinde ne istersen var. İşte olanlardan bazıları

Serpme kahvaltı ve yöresel tereyağı, bal, kaymak, tahin, pekmez, köy yumurtası, reçel, çemen, turşu, zeytin, ekşi mayalı ekmek, peynir çeşitleri ve daha bir çok kahvaltı çeşidi ile hizmet verdiklerini ilave etti.

Yemek olarak;

Izgara çeşitleri hafta sonları canlı müzik, nikah, düğün, doğum günü kutlamalarında da hizmet verdiklerini belirtti.

Kooperatif Başkanı Ekinci; Ayrıca Taşköprü Kaymakamı ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ile beraber yürüttüğümüz Lavanta ekimi projemiz kapsamında 2021 Mart ayında 6 bin metrekarelik bir alana 6 bin adet lavanta fidesi dikimi gerçekleştirmiştik.

Lavantalarımızı diktikten dört ay kadar kısa bir süre sonra hepsi çiçek vermeye başladılar dedi.

Köy Üret İrtibat Telefonu: 0 366 417 44 34 Taşköprü Kastamonu

Yorumlar
  1. Şerife dedi ki:

    Hemşehrilerimizi tebrik ediyor. Başarılar diliyorum. İnşallah çok daha başarılı ve örnek olmaya devam ederler. Özellikle 7 kadının işbirliği, azmi ve heyacanına hayran olmamak elde değil. Tekrar tekrar tebrikler.