enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Evde Doğal Sirke Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Sirke Nasıl Yapılır?
27 Ekim 2021 10:57 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2021 10:59
A+
A-

Kastamonu Yöresel Lezzetler

Evde sirke yapımı uzun zamandır Türk kültüründe yaygın olsa da pandeminin de etkisiyle daha büyük bir önem kazanmıştır.

 

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı

 

Farklı türde sirkeler evde yapılmaya uygundur. En çok kullanılan ve belki de en çok sevilen sirkelerden biri olan üzüm sirkesi evde yapmak için son derece uygun bir seçenek. Bu sirke yapmak için gerekli malzemeler ise şu şekilde:

 

l 1 Litre Su ( İçilebilir )

l 1’er Çay Bardağı Bulgur ve Nohut

l 1,5 Kilo Taze Siyah Üzüm

l 2 Kaşık Bal

l 1 Kaşık Kaya Tuzu

Sirkenin yapılışı ise son derece kolay. Öncelikle üzümleri güzelce yıkayın ve ardından bir kaba alarak sularının süzülmesini sağlayın. bu süreçte sirke için kullanacağınız kavanozun içine güzelce yıkayın ve temizleyin. Daha sonra suyu kavanoza koyun ve üzümleri ilave edin. kalan malzemeleri de ekledikten sonra üzerini bir tülbent ile kapatarak tülbenti kapak bölgesine bağlayın. Bu işlem için bir paket lastiği de kullanabilirsiniz. 20 gün boyunca bu şekilde beklettiğiniz cam kavanoz içinde sirkeniz hazır hale gelecektir.

Evde Elma Sirkesi Yapımı

 

Malzemeler:

 

l 3 Litre İçme Suyu

l Yarım Çay Bardağı Bulgur

l 1 Kilo Elma

l 2 Kilo Bal

l 1 Çay Bardağı Nohut

Son derece pratik olan sirkelerden bir diğeri de elma sirkesi. Öncelikle elmaları yıkayın ve olduğu gibi doğrayın. bu şekilde sirke hazırlayacağınız cam kavanozun içerisine alın. Yine aynı kavanozun içine nohut bulgur ve balı da ekleyin.

 

Bir sonraki aşamada suyu ekleyin. Suyu da ekledikten sonra tüm malzemeleri birbirine güzelce karıştır. üzüm sirkesi ne olduğu gibi bu kavanozun da üzerine bir tülbent ile kapatın ve tülbenti buraya sabitleyin.

 

Bu sirkenin hazırlanışında daha önce herhangi bir sirkeyi yaparken üzerinden aldığınız köpüğü kullanırsanız daha kaliteli bir sirke elde edersiniz. Aynı zamanda elmaları doğramadan önce kabuklarını soymamanız daha güzel bir elma sirkesi elde etmeyi sağlamaktadır.

 

üzerine tülbent kapattığınız cam kavanozu 20 gün boyunca kuru bir ortamda bekletin ve direkt olarak güneş ışınlarını almasını engelleyin. Bu sürenin sonunda sirkeniz hazır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.