enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Öğrencilerin hayallerine giden yol yapılan okul sınavları ve ÖSYM sınavlarından geçmektedir. Bu nedenle sınavlara iyi bir şekilde çalışmak için bireylerin ders çalışma alışkanlığı kazanmaları gerekmektedir. Peki, ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır?

Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?
27 Ekim 2021 10:35
A+
A-

Ders Çalışma Alışkanlığı Kazanma

Ders çalışma alışkanlığı kazanma günümüzde ülkemizde uygulanan tüm sınav sistemleri için oldukça kritiktir. Kişiler bu konuda kesinlikle kendilerini en kısa zamanda disipline etmelidir.

Bu sayede kazanılan disiplin ileride iş hayatında da inanılmaz derecede işe yarayacaktır. Bu yüzden bu durumu sadece sınav bazlı olarak sınırlandırıp olaya dar bir pencereden bakmamalısınız. Bu durum sizin en çok iradenizi güçlendirecektir.

Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Küçük Adımlar Büyük Hedefler

Her zaman bir işe girişirken bir şeyi aniden çok fazla yüklenerek yapmaya çalışmak hüsran ile sonuçlanacaktır. Bir süre belki 1 ay kadar sağlam motivasyon ile bu şekilde başladığınız işleri sürdürebilirsiniz. Ancak sonrasında kesinlikle bir bıkkınlık, vazgeçiş ve daha da kötüsü öğrenilmiş çaresizlik durumu devreye girecektir.

 

İlk olarak günde isterseniz 10 dakika kadar ders çalışın. Sonrasında kendi yapınıza göre bu dakikayı her gün düzenli periyotlar halinde arttırın. Başlangıç için bu sayı size çok komik geliyor belki ama tıp öğrencilerinin 10-11 saat verimli bir biçimde ders çalışabildikleri düşünülürse yavaş adımlar sizi daha zorlayıcı bir konuma getirecektir.

 

Planlama Yapmak

Ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır, sorusunun yanıtlarından biri de planlı ve programlı olmaktır. Bu durum pek çok kişi tarafından yanlış anlaşılmaktadır. Bireyler günün belli saatlerinde kendilerini robot gibi dakika dakika ne yapacaklarına odaklayacaklarını zannederek plan yaparlar.

 

Ancak bu aslında bir ‘To Do List’ ten başkası değildir. Gün içerisinde ve hafta içerisinde (dilerseniz yıl içerisinde de) hangi konuları bitirmeniz gerektiğini not etmeniz yeterli olacaktır.

 

Günün hangi saatinde ve ne zaman olduğu değil, konuları anlayarak tamamlamış olmanıza odaklanmalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.