enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Valiliği Tarım Makina ve Ekipmanı Dağıtım Töreni Düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde tabandan tavana doğru yaklaşımla, katılımcılığı sağlayan yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam oluşturma potansiyeli olan üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren tarıma daha küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını esas alan projeler ile üretime yönelik makine ekipman alımı projeleri çerçevesinde almaya hak kazanıp sözleşme imzalayan 70 çiftçiye makineleri Valimiz Sayın Avni Çakır’ın katılımı teslim edildi.

27 Haziran 2022 18:31 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2022 18:32
A+
A-
Taşköprü ilçemizde gerçekleştirilen törene İl ve İlçe protokolü, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kurum Amirleri, Teknik personel, Köy Muhtarları ve çok sayıda çiftçiler katıldı.
İlimizin son yıllarda tarımsal alanda önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden Valimiz Sayın Avni Çakır; “  her geçen gün yeni yatırımlarla tarımsal üretim artmakta olduğunu tarımsal altyapının güçlendiğini” söyledi.
68 adet tarımsal makine-ekipmanın Dağıtımının yapıldığı törende 70 çiftçiye % 50 Hibe Tutarı 1 Milyon 625 Bin 578 ₺ olan projede Vali Çakır Yatırımların İlimize, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
Kırsal Kalkınma Destekleri 14.2 Etap Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Kapsamında %50 Hibe destekli Proje Uygulamaya Hak Kazanan Yatırımcılara, Ekim Makinesi, Rotovatör, Römork, Silaj Makinası, Yem Karma Makinası, Kültüvatör, Pulluk, Çayır Biçme, Ot Toplama, Süt Soğutma Tankı, Pnömatik Mibzer ve Diskaro gibi Makine Ekipmanları dağıtıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.