enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Taşköprülüler İstanbul’da bir araya geldi

Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanlığı ve Taşköprü Dernekler Federasyonun organize ettiği kahvaltılı program İstanbul Bağcılar’da gerçekleştirildi.

Kastamonu Taşköprülüler İstanbul’da bir araya geldi
20 Mart 2022 19:50 | Son Güncellenme: 20 Mart 2022 22:00
A+
A-

Kastamonu Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın arayarak ve mesaj atarak davet ettiği kahvaltı programına hava şartlarına rağmen ilgi büyüktü. “Gurbetteki ve Sıladaki Taşköprülü” konulu ve
İstanbul Bağcılar’da işadamı hemşehrimiz Hüseyin Ergün’e ait Çırağan Davet Salonunda gerçekleşen programa İstanbul, Edirne vb. il ve ilçelerde görev yapan üst düzey bürokratlarda katıldı.

Programa;

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,
Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Sebahattin Zaim Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Edirne Enez kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, Edirne Süloğlu kaymakamı Özgür Kaya , İstanbul eski Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Kas-Der Başkanı Remzi Şen, Duayen sanatçı ve bestekar Erol Sayan, Gazeteci ve 37haber.com imtiyaz sahibi Ertuğrul Köse, Taşköprülüler Dernek Başkanı Fatih Sezgin, Şişli İşkur şube müdürü Cihan Kapucu, Muhittin Tığlı, İlyas Yılmaz, Ekrem Uygun, Avukat Feyyaz Eskioğlu, Çetin Duman, Adem Çalış, Hüsnü Özkan, Taşköprü Belediye Meclis üyesi Murat Serdaoğlu Savcılar, hakimler, işadamları, esnaf, STK ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yapan 250 civarında hemşehrilerimiz katıldı.

Programda en çok ilgiyi Türkiye’nin en önemli bestakarları arasında yer alan Erol Sayan gördü. Değerli büyüğümüz Erol Sayan hemşehrilerimizden müzik ve sanatla uğraşanlara destek vermek istediğini ama bu konuda talep gelmediğini belirtti.

Katılımcıların tek tek kendini tanıttığı programda;
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal,
Federasyon başkanı Halil Hasanoğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Sebahattin Zaim Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Edirne Enez Kaymakamı, Edirne Enez Kaymakamı, İstanbul eski Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu birer konuşma yaptılar.

 

Abdullah Çatal; Birlik ve Beraberlik vurgusu yaparken, “Gurbetteki ve Sıladaki Taşköprülü” hemşerilerimiz ile bir araya gelmeye çalıştıklarını ve her zaman her yerde memketimizin hasretiyle yanan, sıladaki hemşerilerimizin de fikir ve düşüncelerine önem verdiklerini söyledi. Çok değerli bürokratlarımız, siyasetçilerimiz, dernek başkanlarımız, çok kıymetli sanatçılarımız ve birbirinden değerli Taşköprülü hemşehrilerimizle istişarelerde bulunarak, fikir ve düşüncelerini dinlemeye gayret ettiklerini ve daha da edeceklerini belirtti.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu Sanayileşmenin ve Üretimin gücünden bahsederek mercimek, nohut ve şekerin yurt dışından gelmesini içine sindiremediğini belirtti.

Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal ise; Taşköprü’de bir şehir kültürü olduğunu ve hizmet etmekten büyük şeref duyduğunu belirterek Doğa turizmi konusunda çalışmalar yaptıklarını ve 4-5 yıl içinde Dünya’nın ilgi göstereceği bir alanı Taşköprü’ye kazandıracaklarını belirtti.

Federasyon başkanı Halil Hasanoğlu ve Kas-der Başkanı Remzi Şen ise dernekçiliğin öneminden bahsederek Taşköprü dernekçiliğinin bir abiye ihtiyacı olduğunu ve bunu da Saim Eskioğlu’nun yapabileceğini belirterek bu konuda çalışma yaptıklarını belirtti.

Eski Milletvekili Mehmet Serdaroğlu Taşköprü Sanayisinin imzasını vekil olduğu 1999 yılında atıldığını ama 2012’lere kadar atıl bekletildiğini ondan sonra hareketlenme olduğunu son 3-4 yıldır takdire şayan çalışmalar yapıldığını belirtti. Pompeolis’in ilçe için çok önemli olduğunu ve buraya ilk kazmayı 1984 yılında belediye başkanı iken vurduklarını belirtti. Taşköprü ve Kastamonuluların eski Bakan Murat Başesgioğlu’nun başkanlığında bir araya gelme çalışmalarının önemine vurgu yaparak hemşehrilerimizin bu şansı iyi kullanmalarını tavsiye etti.

Kaymakam hemşehrilerimiz Ahmet Karakaya, Şükrü Alperen Göktaş ve Özgür Kaya ise görev yaptıkları yerlerde hemşehrilerini özlediklerini ve Kastamonu ve Taşköprü için her zaman ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

İstanbul eski Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ise; İstanbul’da görev yaparken Kastamonu ve Taşköprülülerin çok dağınık bir görüntü verdiklerini bunu düzeltmek için büyük çaba sarf ettiğini ve gelinen noktayı görünce mutlu olduğunu belirtti.

Geçen hafta İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ise; Bu organizasyon ve davetleri için Taşköprü Belediye Başkanımıza ve Dernekler Federasyonu başkanımıza teşekkür ediyorum.
İl, ilçe ve ülke aidiyeti ve bağlılığı elbette önemli. Bu bağlılıkları, her düzeyde ortak yararımızı ve birliğimizi güçlendirecek şekilde ve ölçülü ve dengeli biçimde yürütmek ve yaşamak ta önemli.

Taşköprü, potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Tarım, günümüzde daha da önem kazanan bir sektör. Tarım arazilerimize sahip çıkmak ve verimli şekilde kullanmak gerekiyor. Aksi halde, bu gün sahip olduğumuz arazilerde gelecek nesillerin asgari ücretli işçi olma ihtimali yüksek.

Taşköprü sarımsağımıza da sahip çıkmak, başka sarımsak türleriyle karışmasını engellemek ve özgünlüğünü korumak zorundayız. Bu konuda ilçe yöneticilerimiz, ziraat Odası ve ilgili paydaşların duyarlı ve işbirliği içinde olması lazım. Ayrıca şirketleşme ve ortak iş yapma performansımızı da desteklenmeli ve geliştirmeliyiz dedi.

Konuşmacıların ortak görüşü Taşköprü’nün önemli bir ilçe olduğu sarımsak, şeker pancarı, kendir ve sanayisine çok önem verilmesi gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapıp markalaşma ve geliştirmek için çaba sarf edeceklerini ve edilmesi gerektiğini noktasında birleştiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.