enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Taşköprü Sarımsak Kendir Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için İlk adım Atıldı.

Taşköprü çiftçisinin kooperatifte birleşerek güçleneceğine inanıyoruz. Taşköprü Sarımsak Kendir Üretim ve Pazarlama’nın kısa vadeli hedefi  ortaklarının mallarına dijital platformlarda ve  yüz yüze satışlarda pazar bulabilmek olacaktır.

Taşköprü Sarımsak Kendir Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için İlk adım Atıldı.
4 Mart 2022 21:30
A+
A-
Sarımsak tarımı yapan muhtarlar ve çiftçilerle Taşköprü Sarımsak Kendir Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kurulması üzerine geniş katılımlı toplantı yapıldı. Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal konu ile ilgili değerlendirmesinde; “kooperatif çiftçinin malının hak ettiği değeri bulabilmesi için çok önemli.
Sarımsak pazarımız hacim olarak sığ kalıyor bu nedenle de manipülatif alım satım ile fiyatlar dengede kalmıyor. Bu girişimdeki en temel amacımız üretmekten vazgeçmeyen çiftçinin kaygıdan uzak bir şekilde malını değerinde satabilmesidir.
Taşköprü çiftçisinin kooperatifte birleşerek güçleneceğine inanıyoruz. Taşköprü Sarımsak Kendir Üretim ve Pazarlama’nın kısa vadeli hedefi  ortaklarının mallarına dijital platformlarda ve  yüz yüze satışlarda pazar bulabilmek olacaktır. Orta vadeli hedef ise sarımsak alanında modern sanayi tesislerini kooperatife kazandırarak üreticinin emeğini dikimden hasada kadar koruyabilmek olacaktır. Taşköprü İlçe Tarım Müdürlüğünde bulunan birime başvurarak çiftçilerimiz Mart ayı sonuna kadar ortak olabilirler.” dedi.
Yorumlar
  1. Bedri çaybaş dedi ki:

    TLF yada iletişim no alabilirmiyiz acaba

    1. 37 Haber dedi ki:

      Merhabalar Nerenin telefon veya iletişimini istiyorsunuz ona göre yardımcı olalım.