enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Eski Başkan ve Milletvekili Hemşehrimiz Mehmet Serdaroğlu Kimdir? (Hangi İlçemizdendir)

1983-84 seçimlerini radyodan dinlemiştim, Turgut Sunalp, Turgut Özal ve Erdal İnönü’nün konuşmalarını can kulağıyla tıpkı Galatasaray maçı gibi dinler çocuk aklımla Gs’lı Erdal Keser’den dolayı Erdal İnönü’yü tutardım. Elektrik yok ve doğal olarak Tv’de yoktu. Daha sonra Evet/Hayır referandumuna da radyoda şahitlik etmiştim.

Eski Başkan ve Milletvekili Hemşehrimiz Mehmet Serdaroğlu Kimdir? (Hangi İlçemizdendir)
7 Aralık 2022 07:53 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 13:41
A+
A-

Mehmet Serdaroğlu kimdir? Mehmet Serdaroğlu nerelidir? Mehmet Serdaroğlu ne iş yapar? Mehmet Serdaroğlu kaç dönem vekillik yapmıştır? Mehmet Serdaroğlu İstanbul’dan aday oldu mu? Mehmet Serdaroğlu aday mı?

Kastamonu Ünlüler

1989 yılında Taşköprü İHL’n de okurken kendimi seçimin içinde bulmuştum. İlk kez bir seçimi Televizyonda görmeden yakından görüyordum. Belediye seçimleri için kıyasıya yarış vardı, bayraklar, müzikler, anonslar ve tabi ki seçimin olmazsa olmazları mitingler... Erbakan, Demirel, Ecevit, Özal ve İnönü seçimler için Taşköprü ilçemize de uğruyorlardı. Seçim dönemi miydi hatırlamıyorum ama rahmetli Erbakan ve rahmetli Demirel’e bizzat şahitlik etmiştim.

Okulumuz çarşıya biraz uzaktı. Her çarşıya gidişimizde veya okulun önünden geçerlerken seçime şahitlik ediyorduk. Aday mıydı hatırlamıyorum ama SHP için Mehmet Yıldırım’ın anonslarını hala unutamadım, genç, dinamik 38 yaşında içinizden biri vb. anonslar yapıyorlardı. İşte o seçim çalışmalarında bir isim öne çıkmaya başlamıştı, çok konuşuluyor ve mitingleri çok kalabalık ve coşkulu oluyordu. Taşköprü o yıllar DYP ve ANAP olarak 1 elmanın iki yarısı gibiydi. Köylerde de bu 2 parti çalışanları öne çıkıyordu zaten. Kanaat önderlerinden biri DYP’yi destekliyorsa diğeri ANAP’ı desteklerdi. Başkan nedir, aday nedir, parti nedir, belediye nedir çokta bilmiyorum ama kıyıdan köşeden seçim çalışmalarını izliyor ve gözlemliyordum. Seçim atmosferine ve kulaktan kulağa dolaşan fısıltılara bakıldığında seçimin galibi belli gibiydi aslında. Ve beklendiği gibi de oldu o yılki seçimleri de genç adayı Mehmet Serdaroğlu yeniden kazandı.

Daha sonra 2 dönem milletvekilliği de yapan Mehmet Serdaroğlu beyi yanılmıyorsam 2004 yılında İstanbul Esenler’den MHP belediye başkan adayı olan Serdaroğlu ciddi bir oy artışı sağlamasına rağmen seçimi kazanamadı. 2008 yılında “Siyaset” isimli yayınlanmış bir de kitabı bulunan Mehmet Serdaroğlu, 2011 yılında, Meclis Haber Dergisi tarafından, TBMM çatısı altında yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı ‘YILIN MİLLETVEKİLİ’ ödülüne layık görüldü.

Taşköprülüler derneği olarak bir kaç programımıza davet etmiş ve de katılmıştı. Esas tanışmamız 2014 belediye seçimlerinde aday olduğum dönemde oldu. Taş Cami avlusunda öğle namazından sonra uzunca sohbet etmiştik. Taşköprü Postasında Mehmet Tuğcu ile yaptığım ve projelerimi anlattığım tam sayfa röportajı okuduğunu ve çok sevindiğini, projelerin çok tutarlı, bir belediye başkanının yapabileceği projeler gibi dedi, beni de çok motive edici bir konuşma yapmış ve can kulağıyla dinlemiştim. Karşımda çocukluğumun idolü, miting sahasında havalara atılırken gözlerimin önünden gitmeyen 2 dönem belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan ve siyaseten tecrübe kokan sayın Serdaroğlu ile canlı canlı sohbet ediyordum, bu benim için büyük bir şanstı tabi. Ayrıca şunu da özelikle de belirtti, Bak Ertuğrul: Projelerin çok güzel, yapılabilecek projeler. Misal: Eğer Doğalgaz getireceğim deseydin, inandırıcı olmazdın, ve bu yüzden tüm projelerinde inandırıcı olmazdı, neden mi? Doğalgaz belediye başkanın projesi olamaz çünkü bakanlar kurulu kararı ile olur, bakanlar kurulu kararı olmadan bir ilçeye doğalgaz getiremezsin demişti. Bu nasihat ve öğütleri bana büyük bir özgüven kattı ve rahatlatmıştı da. Daha sonra seçim döneminde işyerine giderekte 1-2 sefer sohbet etmiştik. 2014 seçimlerinde bazı nedenlerden dolayı tarafsız kaldığını gözlemledim. 31 Mart 2019 seçimleri için yüz yüze ve telefonda görüşerek fikir ve önerilerinden istifade etmeye çalıştım.

Daha sonra ki yıllarda da zaman zaman görüştük, fikirlerinden ve tecrübesinden yararlanmak adına sohbet ettim. Kastamonu’ya hizmet noktasında özelikle acemi birliğini kazandırma noktasında çok gayretleri olduğunu biliyorum. Hatta iktidarın büyük ortağı DSP’nin Sinop’lu bakanına rağmen… Hatta bu konuda milletvekilliği yapanlarla vatandaşlarımızın huzurunda bir spor salonunda tartışma veya münazara yapmaya hazırım bile demişti. Taşköprü ilçemiz bu konuda şanslı bence hem başkanlık hem de vekillik yapmış 2 tane değerimiz var. Tecrübelerinden faydalanmak ve istifade etmek bize düşüyor. Bu gibi isimler kolay kolayda yetişmiyor. Şimdi oğlu Murat Serdaroğlu belediye meclis üyesi olarak siyasete adım atmış oldu, bakalım çırak ustayı geçebilecek mi?

Eski Milletvekili Mehmet Serdaroğlu Kimdir kısaca bakalım

Mehmet Serdaroğlu, 1 Temmuz 1947’de Kastamonu Taşköprü’de doğdu. Babasının adı Vahittin, annesinin adı Samiye’dir.

İnşaat Mühendisi, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.

Taşköprü Belediye Başkanlığı görevine seçildi ve iki dönem bu görevi yürüttü. Serbest inşaat mühendisliği ve müteahhitliği yaptı.

21. Dönem Kastamonu Milletvekili.

Orta düzeyde İngilizce bilen Serdaroğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Ertuğrul Köse
Gazeteci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.