enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“İstiklal Yolu” Kitabının Yazarı Duayen Gazeteci İzzet Sarı Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)

İzzet Sarı; 1982 yılında gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Açıksöz, Kastamonu ve Nasrullah Gazetleri’nde uzun yıllar muhabir olarak çalıştı. Kastamonu yerel basının hemen hemen tüm kademelerinde görev yapan İzzet Sarı daha sonra Ulusal medyanın Kastamonu temsilciliklerini başarı ile yerine getirdi.

“İstiklal Yolu” Kitabının Yazarı Duayen Gazeteci İzzet Sarı Kimdir (Hangi İlçemizdendir?)
18 Aralık 2022 17:04 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 13:36
A+
A-

Kastamonulu Ünlüler

Duayen ve tecrübeli gazeteci İzzet Sarı; 1966 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Çetmi Köyü’nde dünyaya geldi.

İlkokulu Çetmi Köyü’nde Ortaokulu Alatarla (Germeç) İlköğretim okulu’nda, Liseyi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü, devamında ise aynı üniversitenin İşletme Fakültesi’ni bitirdi.

1982 yılında gazeteciliğe başlayan İzzet Sarı, sırasıyla Açıksöz, Kastamonu ve Nasrullah Gazetleri’nde uzun yıllar muhabir olarak çalıştı.

Kastamonu yerel basının hemen hemen tüm kademelerinde görev yapan Sarı, aynı zamanda Tercüman, Hürriyet, Türkiye, İhlas Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı gibi ulusal basın kuruluşlarının Kastamonu temsilciliğini de uzun yıllar yaptı. İzzet Sarı, daha sonra 2000 yılında Kastamonu’da kurulan ve ilin ilk günlük ofset gazetesi olan Kastamonu Sözcü Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk gazetesi olan Açıksöz Gazetesi’ni 2011 yılında yeniden kurarak yayın hayatına başlatan İzzet Sarı, bugüne kadar Ulusal ve Uluslararası bir çok fotoğraf yarışmasına katılarak ödüller kazandı. 2004 yılında Fransa’da Uluslararası düzeyde yapılan “Sürdürülebilir Çevre” isimli fotoğraf yarışmasında mansiyon alan Sarı, yine 2000 yılında Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nde düzenlenen fotoğraf yarışmasında 2’inci olmuştur.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 2006 yılında düzenlediği fotoğraf yarışmasında ‘Sıcağa Dayanamadı’ isimli fotoğrafıyla birinci, 2008 yılında ise “Sıla Bebek’ isimli fotoğrafıyla da ikinci oldu.

 


Yurt içinde ve yurt dışında sayısız fotoğraf yarışmalarına katılan İzzet Sarı katıldığı yarışmalarda bir çok derece elde etti.
Sarı, 40 yıllık meslek hayatı boyunca binlerce haber ve makaleye imza atarken yakın tarihte “İstiklal Yolu” isimli birde kitap yayınladı.

1996-99 yılları arasında üç yıl Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’da yapan İzzet Sarı halen Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanlı yapmaktadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.