enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Hulusi Şentürk Kimdir?

Milletvekili Hulusi Şentürk; 1990’lı yıllarda Refah Partisi’nde siyasi yaşamına başlamıştır; Daha sonra Refah Partisi Sandık Yönetim Kurulu Üyesi, Refah Partisi Mahalle Temsilcisi, Milli Gençlik Vakfı Maltepe İlce Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu üyesi, Refah Partisi Maltepe İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Yardımcısı, Fazilet Partisi Maltepe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Hulusi Şentürk Kimdir?
14 Nisan 2022 19:10
A+
A-

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk; 2 Ekim 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Kastamonuludur. Babasının ismi Mustafa, annesinin ismi Sultan’dır.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aile şirketinde mermer işletmeciliği yaptı.

Pendik Belediyesi’nde Müdürlük, Başkan Danışmanlığı ve Belediye Şirketlerinin Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

1990’lı yıllarda Refah Partisi’nde siyasi yaşamına başlayan Şentürk; Refah Partisi Sandık Yönetim Kurulu Üyesi, Refah Partisi Mahalle Temsilcisi, Milli Gençlik Vakfı Maltepe İlce Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu üyesi, Refah Partisi Maltepe İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Yardımcısı, Fazilet Partisi Maltepe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı, AK Parti İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Dört yıl görev yaptığı TSE’de devrim niteliğinde proje ve çalışmalara imza attı. Göreve başladığında 580 alanda test yapabilen TSE bu sayıyı bin 300’ün üzerine çıkardı. 8 bin civarında olan belge sayısı,17 bine ulaştı. TSE bu dönemde 6 milyon’dan 75 milyon yatırıma çıkararak yatırım hacmimizi 10 katın üzerinde arttırdı. TSE bu dönemde Helal sertifakası çalışması ile de takdir topladı.

26. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi.

Hulusi Şentürk, İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.