enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Vergi, Harç ve Trafik Cezalarına Zam

Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) Damga Vergisi’ne, pasaport harcından para cezalarına, ehliyetten tapuya kadar devletin alacağı ücretlerin ne kadar artacağı belli oldu.

Vergi, Harç ve Trafik Cezalarına Zam
27 Kasım 2021 10:55
A+
A-

2022’deki vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam oranları Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği’yle belli oldu. Buna göre, 2021 yılında 9,11 olan yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 36,20 oldu. Pasaport harcından ehliyete, motorlu taşıtlar vergisinden trafik cezalarına kadar pek çok vergi kalemi yüzde 36.20 oranında artacak. .

Hem 2021 yılına ait son geçici vergi dönemi için hem de 2022 yılı için geçerli olacak artışa göre; pek çok vergi kalemi, resmi harçlar ve Damga Vergisi ile trafik para cezaları, değerli kağıt bedelleri yüzde 36,20 artacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu rakamı düşürme ve artırma yetkisi bulunuyor. Ancak değişiklik olmaması durumunda yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artış gösterecek. Buna göre 2 bin 6 TL olarak tahsil edilen yurt dışından getirilen telefon harcı 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 bin 737 liraya yükselecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.