enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Senin Partine Oy Vermeyeceğim Baba”

Ak Partide 3 Dönem milletvekilliği ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan yardımcılığı da yapan Ali Rıza Alaboyun Kanal 42’de yayınlanan Sümen Altı programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alaboyun, Çıkardıkları Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini en çok destekleyenlerden birisi olduğunu ancak başkanlık sisteminin beklentilerinden uzak çıktığını mevcut durumda başkanlık sistemine bir kez daha ‘evet’ demeyeceğini söyledi.

“Senin Partine Oy Vermeyeceğim Baba”
26 Kasım 2021 15:44
A+
A-

Ak Partili eski bakan açıkladı: “Oğlum Ak Parti’ye değil Saadet’e oy verecek”

AK Parti’de 3 dönem milletvekilliği yapan ve Enerji ve Tabi Kaynaklar eski bakan yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, oğlunun “Senin partine oy vermeyeceğim baba” dediğini anlattı.

“OĞLUM SENİN PARTİNE OY VERMEYECEĞİM DİYOR”

AK Parti’nin içerisindeki yeni nesil siyasetçileri iyi yetiştiremediğini ifade eden Alaboyun, AK Parti’nin gençleri kazanamadığını söyledi. Oğlunun apolitik olduğunu ve AK Parti’ye oy vermeyeceğini söylediğini itiraf eden Alaboyun şunları söyledi:

“Türkiye’de güçten nemalanmak isteyen bir yapı var. Bu bizi de kapsadı. Bu yapının içerisinde yeni gelen bir nesil ki bunların çoğu bizim gibi 28 Şubat döneminde bedel ödememiş. 1980’li yıllarda bedel ödememiş. Yeni bir nesil var. AK Parti olarak çok iyi eğitemedik. Çok iyi kaliteli insanlar da var ama gidişat nedeniyle de AK Parti’ye veya Türk siyasetine girmek istemeyen genç nesil de var. Ben, siyasetçiyim. Benim evimde siyaset konuşulur. Çocuklarım A politik. Böyle bir şey olabilir mi? Çocuklarım politika ile ilgilenmiyor, ilgisi zayıf. Bir şeye kızınca da ‘senin partine oy vermeyeceğim, Temel Karamollaoğlu’na’na oy vereceğim’ diyor oğlum. Ben, bununla da yüz yüze geldim. Niye kaçırıyor bu gençleri AK Parti? Kendi çocuğumdan örnek verdim. Benim çocuğum masasından Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarını kaldırıyorsa AK Parti’nin ve AK Partili olarak benim de oturup düşünmemiz lazım. Nerede hata yaptık? Bu çocukları, gözden çıkaramayız. Oğlum çekti gitti, şimdi NASA’da çalışıyor. Ben, çocuğumun AK Parti Genel Merkezi’ne gidip harıl harıl oraya ne yapabilirim diye gitmesini çok arzu ederdim. Bu niye olmadı da ‘senin partine oy vermeyeceğim baba’ konumuna geldi?”

“BAŞKANLIK SİSTEMİ BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne en güçlü desteği veren isimlerden olduğunu ancak beklentilerinden çok uzak bir sistem olduğu için şimdi pişman olduğunu ifade eden Ali Rıza Alaboyun, “Ben başkanlık sistemini çok güçlü destekleyenlerden biriydim. Başkanlık sistemindeki beklentilerimiz; uyum yasaları çıkacak, denge denetim olacak, TBMM ile Cumhurbaşkanlığı arasında yasama-yürütmeyi denetleyecek diye umduk. Ama bir baktık ki yasamaya da başkanlığa da cumhurbaşkanı hâkim. Cumhurbaşkanı bunlara hâkim olduğu için yargıya da hakim oldu. Böyle olunca istenilen şey ortaya çıkmadı. Kendimi aldatılmış hissetmiyorum ama beklediğimiz gibi çıkmadı. Bugün başkanlık sistemi oylamaya çıksa mevcut durumu gördükten sonra ‘evet’ oyu vermem. Bunu da kendileri gördükleri için Fuat Oktay önderliğinde bir çalışma ekibi de kurdular. Temel Karamollaoğlu’nun da Cumhurbaşkanını ziyaretinde söylediği bu. Bir denetim olsun. Yargının bağımsız olması lazım. Adalete güven kalmıyor. Ben Temel beyi haklı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.