enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

MHP ve Ak Parti Birlikteliği Pamuk İpliğine Bağlı

MHP ve Ak Parti Birlikteliği Pamuk İpliğine Bağlı
23 Şubat 2022 11:28
A+
A-

Mhp ve Ak Parti birlikteliği zorla ve görücü usulüyle evlendirilen gençlerin durumuna benziyor. Çünkü tabanları yani aile fertleri bu evlilikten hiçte memnun değiller. Özellikle Mhp ailesi sayın Bahçeli’nin bir grup toplantısında “Bu iş buraya kadarmış” sözünü bekler gibi bekliyorlar. hani zorla evlendirilen gençleri büyüklerinin hatırına evliliği sabrederek, ve dişlerini sıkarak götürmeye çalışırlar ya, işte aynı bu şekilde gidiyor Mhp ve Ak Parti birlikteliği..

Şimdi diyeceksiniz ki bunu nerden çıkardın?

MHP’nin 40 civarı vekili var, genel başkan yardımcıları ve 81 il başkanı ve ayrıca bayağıda belediye başkanı var değil mi? Hatta yüzlerce ilçe başkanı da var.  Peki kaçı çıkıp Ak Partinin iktidarına destek çıktığını, yerelde veya genelde röportaj verdiğini gören, duyan veya bilen biri  var mı? Ekranlardaki Metin Özkan’ı çıkarın özellikle il ve ilçelerde bu durumdan çok memnun olan yok gibi bir şey. O kadar Mhp’li arkadaşlarımız var ben bu iktidarın icraatlarını savunanı göremedim henüz. Ha savunmak zorunda kalınca bazı milli ve manevi ilkeler üzerinden hareket ediyorlar sadece bu kadar.

Ancak; MHP tabanı Liderlerine saygıdan ve sadakattan dolayı ses çıkaramıyorlar. Kısaca “Kan kusup kızılcık şerbeti içtik” diyorlar. Ve sabırla liderleri Devlet Bahçeli’den bir grup toplantısından müjdeli haberi bekliyorlar. Çünkü Ak Parti iktidarının savunacak hiç bir tarafı kalmamıştır da ondan. Ve bir çok Mhp’li belediyeler Ak Partili belediyeler gibi devletten gereken desteği alamamaktan da dertliler..

MHP Ülkü Ocaklarında yani ocaktan yetişen gençlerin kadrolaşması yönünde istediğini fazlasıyla alıyor gibi.. Bu yönden Mhp çok şanslıdır. Ak Parti iktidardan düştükten sonra bir tane kişi bile çıkıp ben Ak Partiliyim diyemez ama Mhp’liyim diyecek ve Başbuğ işareti yapacak binlerce kişi olacaktır diye düşünüyorum.

 

Gerçi birde MHP’nin bu iktidarı savunmasından bahsederken onlarda haklı olarak Ak Partinin kendi milletvekilleri kendilerini savunamıyor ki biz niye savunalım deseler çokta haksız sayılmazlar yani..

  SEÇİM İTTİFAKI KİME YARADI?

Seçimlerdeki ittifak modelini MHP ve Ak Parti birlikte hazırlayıp sunmuş olmalarına rağmen bu ittifak muhalefete daha çok yaradığı kesindir. Başta biraraya gelemezler diye düşünülen muhalefet partileri şartsız şurtsuz bir araya gelebiliyorken hem MHP hem Ak Parti yanlarına parti almak isteseler de oy pusulasında başka parti amblemini görmek istemiyorlar. En son seçimlerde BBP bu nedenle seçime giremedi v sadece genel başkanı Ak parti listelerinden aday olabildi. Millet ittifakı bu yönden küçük partiler için daha cazip gelebilir. Cumhur ittifakının yapacağı tek hamle Millet ittifakını bölmek ve üçüncü bir ittifak modeli geliştirmektir. Başkada stratejileri şuan için bilinmemektedir.

 

Erken mi geç mi derken seçim zamanı neredeyse geldi ve çattı… Bakalım neler göreceğiz.

Mevlam khayr eylesin. Amin

 

Selam ve dua ile…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.