enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu’yu Yıllar Sonra Aynı Heyecan Sardı (Hikaye Tekrar Başladı)

Kastamonu Taşköprü ilçesine bağlı Alatarla merkez köyünde geçtiğimiz Nisan ayında ekilen kendirler düzenlenen törenle hasat başlatıldı.

Kastamonu’yu Yıllar Sonra Aynı Heyecan Sardı (Hikaye Tekrar Başladı)
21 Kasım 2022 23:28
A+
A-

Taşköprü’ de Kendir hasadı yapıldı

Taşköprü Postasından Oğuzhan Uğur’un haberine göre; Taşköprü’de yıllar sonra toprakla buluşan kendir hasat töreni için heyecan dorukta idi. Neden heyecan olmasın ki Kastamonu Taşköprü ile özdeşleşen “Kendirin Hikayesi” yıllar sonra tekrar başlamıştı.

 

Törene Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcısı Harun Yalçın, Anadolu Kenevir Endüstri AŞ. Genel Müdürü Uğur Gazanker, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, STK Temsilcileri, Kurum Amirleri, Yatırımcı İş adamları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Program Anadolu Kenevir Endüstri AŞ. Genel Müdürü Uğur Gazanker’in konuşmasıyla başladı. Vali Çakır, Milletvekili Çelik ve Belediye Başkanı Vidinlioğlu’nun konuşmaları ile devam etti.

Daha sonra tarla sahibi ile bir araya gelen yöneticiler, kendir ve kendir üretimi hakkında bilgi aldılar.

Program kendir tarlasında dualarla kendirin hikayesi sahneye konmuş oldu. İnşallah bu hikaye bir daha hiç sekteye uğramaz ve bereketlenerek devam eder. Kendir hasat programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.