enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonulu Hemşehrimiz Olan Sanatçılar Hangileridir (Kimler Var Kimler…)

Ünlü sanatçıların nereli olduğu hatta hangi ilçeden olduğu kimin oğlu olduğu hep merak edilir ve araştırılır. Oynadıkları rollerle veya söyledikleri şarkılarla hayatımıza dokunan ve ülke çapında üne kavuşmuş Kastamonu ve ilçelerinden olan ünlü sanatçılarımız kimler? AAA bu da mı Kastamonuluymuş diyeceğiniz isimler bile var.

Kastamonulu Hemşehrimiz Olan Sanatçılar Hangileridir (Kimler Var Kimler…)
13 Haziran 2023 21:25 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2023 21:45
A+
A-

 

Sanatçılar hep göz önünde olduğundan onların kim olduğu kadar nereli oldukları da en çok merak edilenler arasındadır. Doğal olarak bizlerde bu kadar ünlü sanatçı var peki hangileri Kastamonuludur diye merak ettik ve araştırdık. AAA bu sanatçıda mı Kastamonulu diyeceğiniz bir çok sanatçı var bilesiniz…

 

37 Haber adına Kastamonu Haber ekibimizin araştırmasına göre en çok merak edilen Kastamonulu Sanatçılar ve Kastamonulu Ünlüler Kimler sorusunun cevabını merak ediyorsanız, bu özel haberimizi okuduğunuzda o merakınızı gidermiş olacağız.

İşte sizin için araştırdığımız Kastamonu ve ilçelerinden olan ünlü sanatçı hemşehrilerimiz…

Sanatçıların isimlerinin üzerine tıklayarak özgeçmişlerini ve hayat hikayelerini de okuyabilirsiniz…

Buyurun Başlıyoruz..

İşte Kastamonulu Ünlü Sanatçılar

Hemşehrimiz Cihan Ünal Kimdir ve Hangi İlçedendir

Cihan Ünal : Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı hemşehrimiz 22 Ocak 1946 tarihinde Kastamonu, Taşköprü Yazıhamit köyünde doğmuştur. 1980 yılında TRT’de yayınlanan Yücel Çakmaklı’nın yönettiği ‘IV. Murat’ dizisiyle bir anda milyonların tanıdığı sanatçı olan Cihan Ünal; 1985 yılında yine Yücel Çakmaklı’nın yönettiği ‘Osmancık’ (Kuruluş’ dizisinde ‘Osman Gazi’ rolünü oynadı.

Sinema ve dizi oyuncusu Hemşehrimiz Caner Topçu

Caner Topçu:  Kalyonları ile ünlü Kastamonu ilimizin Pınarbaşı ilçesi Uzla köyü Tarakcılar mahallesinden Recep Topçu beyin torunu, Kazım Topçu beyinde oğludur. Genelde Cihan diye tanınsa da esas adı Caner Topçu’dur. İnançtan Zafere, Sarıkamış, Beyaz Cehennem ve Dikkat İnternet Var adlı tiyatro oyunlarında rol almıştır. İlk oynadığı Bilinçsizler filminde Recep rolü olmuştu. İlk dizi oyunculuğunu ise Nöbet isimli dizi ile sergiledi. Caner Topçu TRT 1 ‘de yayınlanan Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Oruç Reis’in kardeşi İlyas Reis’i oynuyor.

Usta sanatçı Hemşehrimiz Hadi Çaman

Hadi Çaman:  Balkan kökenli Kastamonulu bir ailenin üç çocuğundan biridir. 13 Ocak 1943 tarihinde Kastamonu şehir merkezinde doğdu. Babası Devrekânili Niyazi Bey, annesi ise Zatiye Hanımdır. Bir ağabeyi (Abdülkadir) ve bir kız kardeşi (Nilgün) vardır. İlk ve orta öğrenimini Abdurrahman Paşa Lisesinde okul birincisi olarak tamamlamasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. M. Hadi Çaman, aynı zamanda oyuncu, yönetmen, yazar ve tiyatro hocasıdır.

Ünlü sanatçı ve Hemşehrimiz İlyas İlbey

İlyas İlbey; Özellikle eşi Yasemin Yalçın ile birlikte oynadığı Kakılmış ve İtilmiş tiplemeleri ile döneme damgasını vurmayı başarmıştır. Kendisine ait atları olduğu bilinen başarılı oyuncu Kastamonu Araç ilçesi İğdir beldesi Çaybaşı Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Asıl adı İlyas Namazcı’dır.

Senarist Gani Müjde ile başladıkları” ince ince Yasemince” programı çok beğenildi. Eşi Yasemin Yalçın’ı Kastamonu’ya götürüp Haydar’ın Şerifecik lakaplı köylü kadınıyla tanıştırdı. Yasemin Yalçın, onun konuşmalarını, kişiliğini inceledi. Kakılmış tipi böylece doğdu. Kendisi de itilmiş tipini topluma sevdirmesini bildi.

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970’te İstanbul’da Vakıf Gureba Hastanesi’nde doğdu. Aslen Kastamonu Cide ilçesindendir. köken olarak Kırım Tatarı’dır. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa’da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi’nde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamlayan Ortaç,  1977 senesinde torna dükkanı olan babasının yanında çalışmaya başlamıştır. Ayrıca sokakta simit ve su da satarak para elde etmiştir.  Annesinin adı Nesrin, babasının adı Mehmet’tir. Sertaç ve Serkan isimlerinde iki kardeşe sahiptir.

Tuncay Akça: Ünlü Kastamonu Cide’li hemşehrimiz Yazar Rıfat Ilgaz‘ın ölümsüz eserinden sinemaya uyarlanan Hababam Sınıfı serisinde Bacaksız rolünü oynayan ve bu rolüyle akıllara kazınan oyuncu Tuncay Akça hayatı ile zde merak konusu oldu. Usta oyuncu 1963 yılının Aralık ayında dünyaya geldi. Aslen Kastamonu Çatalzeytin ilçesindendir. Boyu 1.51 cm olan oyuncu Selda Akça ile evli olan Tuncay Akça’nın Sena ve Mehmet adında iki çocuğu var.

Hüner Coşkuner   1 Nisan 1963’de İstanbul’da doğdu. Tam altı Kardeşi olan Hüner Coşkuner kardeşler içinde en küçüğüdür. Aslen Kastamonu ilimize bağlı ve Rıfat Ilgaz ve daha bir çok ünlü insanlarımızın ilçesi olan Cide ilçesindendir.

Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne gitti. Çok küçük yaşta sanat hayatına atılan Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine çok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli’dir.

 

Hasan Yılmaz : 1967 ‘de Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Hanönü’nde doğmuştur. Hanönü’n Taşköprü’den ayrılması ve ilçe olması sebebiyle Kastamonu Hanönü Küreçay köyündendir.  Ankara havası şarkıları ile hem kendi memleketi hem de tüm Türkiye’de tanınan ve sevilen bir şarkıcıdır. Aslen Kastamonu Taşköprülü olan şarkıcının iş adamı Bekir Başar’ın manevi babası olarak gördüğü bilinmektedir. 17 yaşına kadar Kastamonu’da ikamet eden Yılmaz, birlikte işsizlik sebebi ile daha rahat yaşayabilmek için 1984 yılında ailesi ile İstanbul’a göç etti.

Irmak Ünal, 15 Şubat 1977 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Aslen Kastamonu Taşköprü ilçesindendir. Babası tiyatrocu Cihan Ünal, annesi manken Sabiha Tarhan’dır. Babası daha sonra annesinden boşandı 1983 yılında sinema oyuncusu Türkan Şoray ile evlendi. O evliliğinden de Yağmur Ünal (d.1985 ) adında bir kız kardeşi oldu

Aziz Aslan  1981 yılının Ağustos ayında dünyaya gelmiştir. İstanbul doğumlu olan başarılı oyuncu baba tarafından ise aslen Kastamonu’ludur. Çatalca Lisesini tamamlamıştır. Ardından Ankara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur. Ayrıca Başakşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Bölümü’nde Yüksek Lisans yapmıştır.

Aziz Aslan BKM Mutfak ekibi bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle ekran severler tarafından Güldür Güldür Show programında Fikri karakteri evlerin neşeli olmuştur.

Hakkı Ergök: Tiyatro yönetmen, oyuncu, yazarı – sinema, dizi film oyuncusu, seslendirme ve dublaj sanatçısı. 18 Ağustos 1960, Kastamonu Daday doğumlu. İlk ve orta eğitimini birçok taşra okulunda tamamladı. Liseye Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nde başlayıp Çankaya Lisesi’nde devam etti.  Hakkı Ergök, son yıllardaki dizilerinden 2018’de rol aldığı  “Adı Zehra” dizisinde Genco’nun babası, büyük bir iş adamı “Nadir Yaman” rolündeydi. 2019’da Tek Yürek dizisinde Ekrem karakterini canlandırdı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Tülay Günal, 9 Eylül 1970 tarihinde Kastamonu‘da dünyaya gelmiştir.  Ay Tutulması, Asi, Yuvadan Bir Kuş Uçtu, Umutsuz Ev Kadınları, Kördüğüm, Fi dizilerinde rol alan Tülay Günal , şimdilerde Star TV ekranlarında yayınlanan Kuzgun dizisinde Neşe karakteriyle seyirci karşısına çıkmıştır.

Burak Serdar Şanal, 28 Ağustos 1988 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Kastamonuludur. Maltepe Üniversitesinde drama kulübünde eğitim almıştır. İlk oyunculuk deneyimini 2008 yılında Arka Sokaklar dizisinde canlandırdığı Ceyhun karakteriyle yaşayan Burak Serdar Şanal; Yeşil Deniz, Dinle Sevgili, Avrupa Avrupa, Küçük Kadınlar ve Peri Masalı dizilerinde rol almıştır.

Ceyhun Mengiroğlu: 1986 İstanbul doğumlu ancak aslen Kastamonuludur. , ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da yapmış ve Turizm Otelcilik eğitimi almıştır. Babası ülkemize dünya mutfağını getiren şeflerden biri ve Mengiroğlu‘nun idolü olduğu için, ilk başlarda babasının izinden yürümek istemiş ve bir süre otel işletmeciliği yapmıştı.

AYÇA AYŞİN TURAN : 1992 yılının Ekim ayında dünyaya gelen güzel oyuncu Ayşin Turan Sinop doğumludur. Anne tarafından aslen Sinop, baba tarafından ise aslen Kastamonuludur. 7 kardeş olan güzel ismin 5 abisi vardır. Küçükken 5 abisinin olduğunu duyan kişilerin kendisinden kaçtıklarını bu sebeple her zaman kendisini güçlü hissettiğini belirtmiştir. Ailenin en küçüğüdür.

DENİZ CAN AKTAŞ: 1992 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş, baba tarafından aslen Kastamonu İneboluludur. Boyu 1.83 cm, kilosu 74, burcu ise Aslan’dır. Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur.

Orhan Aydın : Tiyatro ve Sinema oyuncusu hemşehrimiz Orhan Aydın 1961 yılında İstanbul Beşiktaş ilçesinde doğmuştur. Aslen Kastamonu Taşköprü ilçesindendir. 1976 Ortaokullar arası tiyatro yarışmasında kendi yazıp yönettiği oyunla İstanbul birincisi oldu.

 

Yorumlar
  1. Kastamonulu dedi ki:

    Hiç ummadığımız sanatçılar hemşehrimizmiş.. Hepsine başarılar dileriz. Yolları açık olsun

  2. KASTAMONU dedi ki:

    Kastamonu’yu çok seviyorum.

  3. Anonim dedi ki:

    Mehmet Ali Erbil ve babasi

  4. Yaşar Yılmaz dedi ki:

    Ünlü sunucu Ufuk Acar’ı unutmayalım, adam bir Kastamonu markası.