enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hemşehrimiz Serdar ortaç Kimdir ve Hangi İlçemizdendir

Yüksek öğretim eğitimini Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ilerleten Ortaç, eğitimini tamamlamadan okuldan ayrılmıştır.  

Hemşehrimiz Serdar ortaç Kimdir ve Hangi İlçemizdendir
29 Eylül 2021 14:11 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2021 13:09
A+
A-

Kastamonulu Sanatçılar

Son günlerde gündemden düşmeyen ve en son Beşiktaş spor kulübünün taraftarlarından aldığı tepkiyle özür dilemek zorunda kalan Serdar Ortaç kimdir ve aslan nerelidir?

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970’te İstanbul’da Vakıf Gureba Hastanesi’nde doğdu. Aslen Kastamonu Cide ilçesindendir. köken olarak Kırım Tatarı’dır. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa’da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi’nde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamlayan Ortaç,  1977 senesinde torna dükkanı olan babasının yanında çalışmaya başlamıştır. Ayrıca sokakta simit ve su da satarak para elde etmiştir.  Annesinin adı Nesrin, babasının adı Mehmet’tir. Sertaç ve Serkan isimlerinde iki kardeşe sahiptir.

Yüksek öğretim eğitimini Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ilerleten Ortaç, eğitimini tamamlamadan okuldan ayrılmıştır.

1993 senesinde İstanbul’da özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştıktan sonra ise programlarını takip eden plak yapımcısı aracılığıyla fark edilmiştir.

Plak yapımcısının aracılığıyla Raks müzik şirketi ile anlaşan Serdar Ortaç, kendi kaleme aldığı şarkılarını kendi seslendirerek ilk albümü olan ‘Aşk İçin-Karabiberim’i yayınlamıştır.

Bu albümüyle iyi bir çıkış yakalayan sanatçı, 1996 senesinde da ikinci albümü Yaz Yağmuru’nu yayınlamıştır. Ayrıca bu albümün tamamını İspanyolca da seslendirmiş ve Meksika’da da bir albüme imza atmıştır.

Albümün açılış parçası olan ‘Ben Adam Olmam’‘Loco Para Amar’ ismiyle Meksika radyolarında çalınmış ve çok beğenilmiştir.

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok sayıda konser veren sanatçı, 1999 senesinde ise askerlikten kurtulmak için hile iddiasıyla 10 yıla kadar ağır hapisle yargılanmış ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi’nde yatmıştır.

2014 senesinde Chloe Loughnan ile dünya evine giren sanatçının evliliği 2019 senesinde sonlanmıştır.

Gecelerin Adamı, Bilsem Ki, OkyanusÇakra gibi albümlerle ününe ün katan Serdar Ortaç, seslendirdiği parçalarla çok sayıda ödüle de layık görülmüştür. 2016 senesinde ise ‘Gıybet’ şarkısıyla büyük ses getirmiştir.

Kova burcu detaylarına sahip olan Serdar Ortaç, 1.67 metre uzunlukta ve 60 kilogram ağırlıktadır.

Serdar Ortaç’ın bazı albümleri:

2017 – Cımbız

2015 – Serdar Bizi Diskoya Götür

2014 – Bana Göre Aşk

2010 – Kara Kedi

2006 – Mesafe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.