enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan Kimdir

Kastamonu Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan Kimdir
10 Aralık 2021 14:46 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2021 14:48
A+
A-

Kastamonu Seydiler, Kastamonu’nun tarihi kadar çok eski bir yerleşim yeri olduğu sanılmaktadır.(M.Ö.) 1300 yıllarında Etiler’in hakimiyetine geçtiği,(M.S.) 1309 yılına kadar çeşitli devletlerin egemenliğine girdiği ve bu
tarihten sonra da Küre ve İnebolu ile beraber Candaroğulları Beyliği sınırları içersine alınması ile
Seydiler’in de Candaroğulları Beyliği toprakları içerisinde kaldığı değişik kaynaklardan öğrenilmiştir. (Kaynak: Kastamonu İl Yıllığı)


Seydilerin kuruluş tarihi, Seyyid-i Zülfikar Camii minaresinin Miladi 1112 yılında yapıldığı göz önüne alındığında en az 890 yıllık bir geçmişi olduğu bilinmektedir. Cumhuriyet Döneminden önce Seydiler’in yerleşim yeri olarak “İpek Yolu” olarak tabir edilen yol üzerinde bulunması nedeniyle Çayır Mahallesinde bulunan Seyyid-i Zülfikar Cami yanında kervansaraylar, deve hanları ,hamamlar inşa edilmiştir.
Kapaklı Pınar mevkiinde (Kaysan)çok eski tarihleri yansıtan hamam ve hanların mevcut olduğu görülmüş olup, yapılacak kazılarda geçmişe ait daha ayrıntılı ve somut bilgilerin elde edilebileceği umulmaktadır.

KASTAMONU SEYDİLER BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?

Kastamonu Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan; 18 Ekim 1957 tarihinde Kastamonu Seydiler ilçesine bağlı İncesu köyünde doğdu. Mehmet ERDOĞAN, ilköğretim hayatına köyünde başladı. Ortaokul öğrenimini Seydiler ilçesinde tamamladı. Lise öğrenimi için Ankara’ya gitti ve daha sonra lise öğrenimini Kastamonu‘da tamamladı. 1979 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Enstitüsünde yüksek öğrenimini tamamladı. Uzun yıllar eğitim camiasında görev aldıktan sonra Seydiler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden 2013 yılında emekli oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Seydiler Halkının teveccühü ile Seydiler Belediye Başkanı Seçilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.