enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş Kimdir?

Kastamonu Daday, Türkiye Cumhuriyeti’nin Bayı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Kastamonu ilinin tarihi bir ilçesidir. Kastamonu il merkezine 34 km uzaklıktaki Daday’ın 60 köyü bulunmaktadır. 973 km² yüzölçümüne sahip ilçenin toplam nüfusu 8.217’dir.

Kastamonu Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş Kimdir?
2 Aralık 2021 19:46 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2021 14:11
A+
A-

Kastamonu ve İlçe Belediye Başkanları

İşte bu güzel, şirin ve başta etli ekmek, tarhana ve uğmaç çorbası gibi bir çok yöresel lezzetlerinde şehri olan Daday ilçesinin belediye başkanı da nerde doğduğu, nerede okuduğu ve esas mesleği nedir hep merak ediliyor.

İşte o detaylar

Hasan Fehmi Taş, 1957 yılında Kastamonunun etli ekmeği ve ballıdağ hastanesi ile meşhur Daday ilçesinin Elmayazı köyünde doğdu.

 

İlkokulu Okluk Köyü İlkokulunda okuyan Taş, orta öğrenimini Kastamonu Göl Öğretmen Okulu’nda tamamladıktan sonra Kastamonu Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1979 yılında Mardin Kızıltepe’de öğretmenlik yapmaya başlayan Taş, Ordu Korgan, Kastamonu Merkez’de öğretmenlik yaptıktan sonra yaklaşık 19 yıl boyunca da Kastamonu Daday ilçesinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.

2009 yılında öğretmenlikten istifa ederek Demokratik Sol Parti bünyesinde Daday Belediye Başkanlığına seçilen Taş, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde tekrar Daday Belediye Başkanı olarak seçildi. Taş, partisi tarafından tekrar aday gösterildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.