enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir Kimdir

Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir Kimdir
11 Aralık 2021 10:04
A+
A-

Kastamonu ve İlçe Belediye Başkanları

Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir Kimdir. Hangi partiden aday olup seçimi kazanmıştır. kaç dönemdir belediye başkanlığı yapmaktadır sorularını araştırdık ama önce Çatalzeytin ilçemizi tanıyalım…

Çatalzeytin 1 Haziran 1954 tarihinde ilçe yapıldığında 24 köyü bulunuyordu. Bu köyler: Çelebiler, Aşağısökü, Anca, Canlar, Celallar, Çubuklu, Dağköy, Köklüce, Konaklı, Kirazlı, Hamidiye, Kaşlıca, Çağlar, İsmail, Kayadibi. Kuğu, Kaymazlar, Kulfallar, Doğan, Kavakören, Samancı, Saraçlar, Yenibeyler, Yukarısökü.

Aynı yıl Çatalzeytin Belediyesi kuruldu. Çelebiler köyü belediyeye bağlı mahalle yapıldı. Köy sayısı 23’e düştü.1957 yılında Türkeli ilçe olunca Ayancık’tan 12 köy (Farya, Epçeler, Paşalı, Piri, Çepni, Somay, Karacakaya, Hacıreis, Hacıreissökü, Çatak, Kavaklı, Yunuslar) Çatalzeytin’e geçti. Köy sayısı 35 oldu. Daha sonraki yıllarda (1959-1971 arasında) 1 köy Türkeli’den geçti, 5 köyün bölünmeleri sonucu köy sayısı 41’e yükseldi. 1959’da Fındıklı Çepni’den, 1961’de Duran Epçeler’den, 1968’de Güneşler Kavaklı’dan, 1968’de Sökü Hacırissökü’den, 1971’de Kuzsökü Yemişli’den ayrıldılar. Kızılcakaya köyü 1968’de Türkeli’den Çatalzeytin’e oylama sonucu geçti. Nahiyelik döneminden beri Çatalzeytin’in en eski köylerinden olan Dağköy ve İsmail 1956, 1963 ve 2003 yıllarında 3 kez Bozkurt ilçesine geçmek için girişimde bulundular. Bu 2 köyün 3 başvurusu da kabul edilmedi. İlçeden göç hareketlerinin yönü yoğun olarak İstanbul, Karabük ve Zonguldak‘ adır.

Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir Kimdir

Belediye Başkanı Ahmet Demir  “Hepimizin hayallerindeki Çatalzeytin’i gerçekleştirmek için çalışacağız. İlçemizde bulunan herkesin hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak hizmetler sunmak en büyük önceliğimiz. Bunları hayata geçirecek en büyük gücü insanımıza duyduğumuz sevgiden alacağız. Bu nedenledir ki, tüm hizmetlerimizin odağında sizler olacaksınız.” diye ilçe halkına mesaj veren

Ahmet Demir, 1965 yılında Sinop’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çatalzeytin’de tamamladı. Kendine ait akaryakıt şirketinin işletmeciliğini yapan Demir, 2009 yılından beri MHP Kastamonu İl Delegesidir. Demir, evlidir.

Ahmet Demir, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Kastamonu İli, Çatalzeytin İlçesi Belediye Başkanı seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.