enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Hud Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları (Hud suresi ne için okunur?)

Hud suresi; Mekke döneminde inmiştir. 123 âyettir. Sûre, adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden almıştır. Sûre de başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir.

Hud Sûresinin gizemi, anlamı, faziletleri ve sırları (Hud suresi ne için okunur?)
4 Temmuz 2022 05:00 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2023 17:07
A+
A-

Hud suresi ne için okunur? Hud suresi ne anlatıyor? Hud Sûresi neden inmiştir? Hud suresi 56 ayet ne için okunur?

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Cuma günleri, Hud suresi okuyunuz.” (Darîmî)

“Her kim, Hud sûresini okursa, bu sürede geçen Peygamberlere inanan ve inanmayanların sayısınca, kendisine on hasene verilir. Allah-u Teâlâ’nın Fazl u keremiyle, kıyâmet gününde saidler olur.”(Ebû Suud)

“Yûnus ve Hud sûrelerini kim okursa, kendisine sayısız dereceler ihsân olunur.” (Beyzâvî)

“Ümmetimin gemiye bindikleri zaman, Hud sûresi 41 ve Zümer sûresi 67. âyetini okuması kazaya karşı bir güvencedir.” (Her araca binerken de okunur, denmiştir.) (Heysemî)

Hud sûresi, zâlimden intikam için üç defâ okunur. Her kim, Hud sûresini yazıp, yanında taşırsa, Allah-u Teâlâ, o kimseye kuvvet verir. Savaşta onu kimse mağlûb edemez.

İstihấze (özür kanı) olan bir kadın, bu hastalığından şifa bulmak isterse, aşağıdaki âyet-i kerîmeleri, Besmele ile beraber ara ara okumalı ve bir kâğıda yazıp, üzerinde taşımalıdır.

Hz. Nuh (a.s.), kâfir olan oğlu için, Allah’a (c.c.) duâ etmişti. Fakat yaptığı duâ kabûl olmadı. Daha sonra, Hud sûresinin 47. âyetini (duâyı) okudu.

Her kim, yolculuk sırasında, her türlü tehlikelerden veya yırtıcı bir hayvanın kendisine zarar vermesinden veya zalim
Alim bir kimsenin şerrinden korkar ve bu hususta Allah-u Teâlâ’nın kendisini korumasını isterse, Hud sûresinin 56. âvetini çokça tekrarlamalıdır.

Bu âyet-i kerîme bir kâğıt üzerine yazılarak, çocuklar taşınırsa, Allah’ın (c.c.) izni ile her türlü tehlikelere karşı korunur.

Hud sûresi, 41. âyetini, Hz. Nuh (a.s.), gemiye binerken okumuş ve kendisine tâbi olanlara okumalarını emretmişti. Okudular, selâmet buldular.

(Kaynak: Surelerin Esrarı Muhammed Hikmet)

 

Fatiha Suresinin 8 Muhteşem Özelliği (Şifa İçin Fatiha Suresi Okunur mu?)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.