enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fatiha Suresinin 8 Muhteşem Özelliği (Şifa İçin Fatiha Suresi Okunur mu?)

Fatiha Suresi; Mekke döneminde inmiştir. Yedi âyettir. Kur’an-ı Kerim’in ilk sûresi olduğu için “başlangıç” anlamına “Fâtiha” adını almıştır. Sûrenin ayrıca, “Ümmü’1-Kitab” (Kitab’ın özü) “es-Seb’ul-Mesânî” (Tekrarlanan yedi âyet) , “el-Esâs”,“el-Vâfiye”, “el-Kâfiye”, “el-Kenz”, “eş-Şifâ”, “eş-Şükr” ve “es-Salât” gibi başka adları da vardır. Kur’an’ın içerdiği esaslar öz olarak Fâtiha’da vardır. Zira övgü ve yüceltilmeye lâyık bir tek Allah’ın varlığı, onun hâkimiyeti, tek mabut oluşu, kulluğun ancak O’na yapılıp O’ndan yardım isteneceği, bu sûrede özlü bir şekilde ifade edilir. Fâtiha sûresi, aynı zamanda baştan başa eşsiz güzellikte bir dua, bir yakarıştır.

Fatiha Suresinin 8 Muhteşem Özelliği (Şifa İçin Fatiha Suresi Okunur mu?)
24 Ekim 2022 14:19 | Son Güncellenme: 14 Mart 2023 21:40
A+
A-

Fatiha Suresi niçin okunur? Fatiha Suresi ve anlamı nedir? Fatiha Suresi ne kadar okunmalı? Fatiha Suresi nasıl bir suredir? Fatiha suresini. Özelliği nedir? Fatiha suresi kavramı ne anlama gelir?

FATİHA NE DEMEK?  Fatiha Suresi neye iyi gelir?

“Fâtihatü’l-kitâb” tamlamasının kısaltılmış şekli olan Fâtiha Kur’ân-ı Kerîm’in ilk sûresi ve bir bakıma onun önsözü olduğu için bu adı almıştır.

Kur’an’ın tertibi ve yazılması itibariyle birinci sûre olması yanında ayrıca namazdaki kıraat rüknünün yerine getirilmesine bu sûre ile başlandığı ve nihayet bir bütün olarak indirilmiş surelerin de ilki olduğu için ona bu ismin verilmiş olduğu düşünülebilir.

İŞTE FATİHA SURESİNİN 8 ÖZELLİĞİ 

FATİHA SURESİNİN GİZEMİ, FAZİLETİ, SIRRI, ŞİFASI VE ÖZELİKLERİ NELERDİR?

1-Mekke de ilk inen süre, Fatiha’dır.

2- Buhari’de geçen bir hadiste; Sahabenin biri bir kabileye uğrar, onlar ona hiç itaat etmez ona hiç yemek vermezler. O kabilenin reisinin başı ağrır şifasını bular sahabe “şifası bende var, yalnız 100 koyun isterim der. 100 koyunu alır ona, fatiha süresini okur, kabile reisi şifa bulur. Peygamberimiz; “Evet, o Şifa suresidir. Bana da 100 koyundan bir pay ayırın!” der.

3- Bir dileğin olduğunda Fatiha’yı oku, iste, inşallah kabul edilecektir.

4- Mühim bir dilek ve hacetin varsa akşam namazında sonra 40 Fatiha oku, Allah’tan dileğini iste, muhakkak yerine gelecek. Çok tecrübe edildi.

5- Fatiha 7 kere şifa niyetiyle okunursa tesirini hemen görür.

6- Her gün 40 kere Fatiha’yı namazda okuyoruz, 40 kere Allah’a hamd ediyoruz, 40 kere; “Allah’ım beni peygamberlerin velilerin yoluna ilet, Hristiyan ve Yahudilerin yoluna iletme!” diyoruz.

7-Amin: Allah’ın isimlerinden biridir. Manası; “Allah’ım kabul et.” diğer bir manası; “Âmin sözü Allah’ın Kullarının dili üzerindeki mühürdür.”

8- Farz namazların ilk iki rekâtında. sünnet ve nafile namazlarda Fatiha Suresi’ni okumak vaciptir. Farz namazların son iki rekâtında okumak ise sünnettir.

 

Mülk (Tebâreke) Sûresinin Gizemi, Anlamı, Sırları ve Faziletleri

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.