enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dünyaca Ünlü İşadamı Hemşehrimiz Bayram Aslan Kimdir (Hangi İlçemizdendir)

Demir çelik sektörünün önemli isimlerinden İÇDAŞ’ın sahibi İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım AŞ, tersanecilik, liman işletmeciliği, kara ve deniz taşımacılığı, brokerlik, sigorta aracılık, dış ticaret, turizm, inşaat ve enerji gibi alt dalları da olan 130 yıllık bir şirket İÇDAŞ.

Dünyaca Ünlü İşadamı Hemşehrimiz Bayram Aslan Kimdir (Hangi İlçemizdendir)
1 Mart 2024 12:25 | Son Güncellenme: 1 Mart 2024 13:03
A+
A-

İÇDAŞ ın sahibi Bayram Aslan nereli? İÇDAŞ Demir çelik sahibi nereli? İÇDAŞ Biga sahibi kimdir? Necati Aslan İÇDAŞ nereli?

Kastamonulu Ünlüler

Dünyaca Ünlü İşadamı Hemşehrimiz Bayram Yusuf Aslan; 1939 Yılında Kastamonu’nun Cide ilçesi İlyasbey köyünde doğmuştur.

Babası Koca Mustafa Bey, gemi tamir işlerinde çalışmak üzere 1880’li yıllarda Kastamonu Cide’den İstanbul’a Hasköy’e gelen Baba Mustafa Bey’in Tacettin, Necati ve Bayram Yusuf isimlerini verdiği üç oğlundan biridir.

Demir çelik sektörünün önemli isimlerinden İÇDAŞ’ın sahibi İÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım AŞ, tersanecilik, liman işletmeciliği, kara ve deniz taşımacılığı, brokerlik, sigorta aracılık, dış ticaret, turizm, inşaat ve enerji gibi alt dalları da olan 130 yıllık bir şirket İÇDAŞ.

Gayrimenkul yatırımlarını aileye ait Atak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Oraysan inşaat Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ aracılığı ile gerçekleştiriyor.

Atak Holding bünyesinde Oraysan dışında deniz taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Transoba ve Kardemir adında iki ayrı şirket daha faaliyet yürütüyor.

Atak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Yusuf Aslan’ın 48 yaşındaki oğlu İÇDAŞ’ta İcra Kurulu Başkanı da olan Ayhan Aslan’ın sorumluluğunda.

Aslan’ın 48 yaşındaki büyük oğlu Orhan Aslan ise grubun İstanbul Ambarlı’daki limanını işleten Mardaş Marmara Denizcilik İşletmeleri’nin yönetim kurulu başkanlığı’nı yapıyor. Orhan Aslan’ın İÇDAŞ dahil, grubun diğer şirketlerinde farklı görevleri de bulunuyor.

 

1989 yılında faaliyete başlayan Oraysan İnşaat aracılığı ile birçok konut projesine imza atmış. Karaköy Perşembe Pazarı’nda bir işhanı, Florya’da 12 daireli bir apartman, Tarabya’da 60 daireli Tunç Sitesi ve Silivri Ortaköy’de 10 dönüm arazi üzerine kurulu Bayram Yusuf Aslan’a ait çiftlik evi ile yine Antalya Belek’te yer alan beş yıldızlı Susesi Otel; bu projelerden bazılarını oluşturuyor.

IÇDAŞ Çelik, Enerji, Tersane ve Ulaşım AŞ, ana iş kolu demir çeliğin yanı sıra enerjiye de ağırlık veriyor. İÇDAŞ, Çanakkale’nin Biga ilçesinde devam eden enerji yatımlarını 2011 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyor. Şirket, son dönemin gözde sektörlerinden enerjiye, 2,5 milyar dolar yatıracak. 2011 yılında 1200 megavatlık termik santral tesisini devreye sokmaya hazırlanan İÇDAŞ, bu yatırımla, kurulu gücünü 1605 megavata çıkaracak. İÇDAŞ ayrıca 106 megavatlık bir rüzgar enerji santrali için de EPDK’dan onay bekleyen şirketler arasında yer alıyor. İÇDAŞ’ın enerji yatırımları; iki ayaktan oluşuyor. Birinci ayak 2011 yılında, ikinci ayak ise 2012 yılında devreye girecek.

Kriz döneminde üretim kapasitesini yüzde 50 seviyelerine düşüren şirket, bu yılın sonunda 3,5 milyar TL, tutarında ciro elde etmeyi hedefliyor.

2008 yılını 3,8 milyar TL, ciro rakamı ile kapayan İÇDAŞ’ın 2009 yılı ciro rakamı 2,4 milyar TL’ye düşmüştü.

Türkiye’nin ürettiği 430 milyon ton demir çelik üretiminin yüzde 14-15’ini İÇDAŞ üretiyor. Şirketin Biga’daki tesisinde 3 bin 500 kadrolu bin 500 de taşeron olmak üzere yaklaşık 5 bin çalışanı bulunuyor.

2020 Yılı Forbes Türkiye’nin En Zenginleri Listesine 100. sıradan giriş yapmıştır.

Yorumlar
  1. Aykut Tunar dedi ki:

    Bende icdaşda calisiyorum Allah boyle insanlarin sayisini arttirsin izun omurler versin

  2. RAŞIT TAŞÇI ALLAH RAZI OLSUN BU MUBAREK GÜNDE TUTUGUNU ALTIN ETSİN ALLAH BAŞIMIZDAN EKSIK ETMESİN . dedi ki:

    ALLAH RAZI OLSUN BU MUBAREK GÜNDE TUTUGUNU ALTIN ETSİN ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN İNSALLAH

  3. Yıldırım dedi ki:

    Aslan ailesine yakışır şekilde aslanlar gibi çalışıyoruz tüm yönetim den Allah razı olsun