enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dillere Destan Bir Köprü Kastamonu Azdavay “Aşıklar Köprüsü”

Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun, Aslı ile Kerem vb. aşıkların hikayesi her zaman insanları dertlendirir, duygulandırır ve hüzünledirmiştir.

Dillere Destan Bir Köprü Kastamonu Azdavay “Aşıklar Köprüsü”
25 Ocak 2023 12:31 | Son Güncellenme: 25 Ocak 2023 13:29
A+
A-

İşte o hikayelerden biriside Kastamonu Azdavay ilçesinde yaşanmış. Gerçi buradaki hikayede kahramanlarımızın isimleri yok ama acıklı, hüzünlü, duygusal bir hikayesi ve köprüsü var.

İşte O Dillere Destan Kastamonu Azdavay Meşhur Aşıklar Köprüsü

Uzun yıllar önce birbirlerini çok seven iki genç, ailelerinin karşı çıkması nedeniyle bir türlü evlenemiyorlarmış. Hiç bir zaman kavuşamayacaklarını düşünen sevgililer Azdavay’ın Devrekâni Çayı üzerinde kurulu olan köprü üzerine gelerek intihar etmek istemişler.

 

Kastamonu Azdavay İlçesinin sembolü haline gelmiş olan Aşıklar köprüsü en tutkulu aşkların başlangıcına ve yaşanmasına aracı olmuş, Azdavay’ın doğasına eklenen romantik bir simgedir.

Azdavay denilince ilk akla gelen mekanlardan birisi belki de birincisi Aşıklar Köprüsüdür.

Efsaneye göre Azdavay‘da bulunan derenin iki farklı yakasında yaşayan iki aşık dere yüzünden buluşamamaktadır. Bu iki aşık şu anki Aşıklar Köprüsünün olduğu yerde her gün gelip buluşur; fakat kavuşamadıkları için bir gün aynı anda karşıya geçme ümidiyle suya atlarlar ve boğularak ölürler. Sonrasında buraya yapılan köprünün ismine bu yüzden “Aşıklar Köprüsü” adı verilir. Günümüzde de buradan geçen ya da burada tanışan çiftlerin evlendikleri rivayet olunur.

Doğa Turizmin Marka Şehri Kastamonu Azdavay 
Azdavay ilçesinin sembolü Aşıklar Köprüsü, şehri panaroma izleme imkanın sunan Seyir Terası, doğa severlere bir çok alternatif sunan yapımı devam eden Atlı Turizm Merkezi, eşi benzeri bulunmayan Suğla Yaylası Projesi, Çatak Kanyonunu izleme imkanı sunan Cam Seyir Terası, Sokaklarımız, Parklarımız… Kısacası bu Şehrin her alanında doğaseverleri mutlu edecek bir detay mutlaka var. Sadece yaz aylarında değil, 4 mevsim görülmeye değer olan Marka Şehir Azdavay’ı hiç görmediyseniz en az bir kere, daha önce gelmişseniz ise tekrar gelmeye ve tüm bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.