enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Fırıncılar İsyanda! Ekmek 5-6 Lira Bile Kurtarmaz! Dolarla Satmak Zorunda Kalacağız

Artan maliyetlerden dolayı şikayetçi olan fırıncılar İstanbul’da ekmek fiyatı 5-6 lira bile olsa kurtarmayacağı söyledi. Fırıncılar, acil önlem alınmaması durumunda dövize endeksli satışa geçecek.

Fırıncılar İsyanda! Ekmek 5-6 Lira Bile Kurtarmaz! Dolarla Satmak Zorunda Kalacağız
14 Aralık 2021 10:54 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2021 11:03
A+
A-

Ekmek fiyatlarına diğer diğer gıda ürünleri gibi peş peşe zamlar geldi. Un fiyatları, enerjide yaşanan fiyat artışları ekmek fiyatını da vurdu. Ekmek büyükşehirlerde 3-3,5 TL arasında satılmaya başlanırken fırıncılar bu zamların dahi yetersiz olduğunu savunuyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, maliyetlerin kontrolden çıktığını söyleyerek, “Zam çare değil, vatandaşın da alım gücü düştü, kime ekmek satacağız.” dedi.

Fırınların iş yapamaz duruma geldiğini anlatan Cihan Kolivar, böyle giderse yakında ekmeğin dolar, euro üzerinden satılmaya başlanacağını belirtti.

ÖNLEM ALINMAZSA 5-6 LİRA BİLE KURTARMAZ

Hükümeti ve yerel yönetimleri acil önlem almaları konusunda uyaran Kolivar, “Önlem alınmazsa, ruhsatsız fırınlar durdurulmazsa, İstanbul’da bu artışlarla 5-6 lira bile kurtarmaz. Ekmeği daha ucuz yiyebilecekken insanların kuyruklara girmesi kalbimi acıtıyor.” diye konuştu.

HER GÜN ARTAN MALİYETLER FIRINCIYI CANINDAN BEZDİRDİ

Fırıncının aldığı ürünü yerine koyamadığını ifade eden Cihan Kolivar, günlük fiyat belirlemek zorunda kalındığını vurguladı.

Kolivar, şöyle konuştu:

“Haftada bir mazot artıyor, un fiyatı da sürekli yükseliyor. Tamamen dövizle alakalı. Fiyat artışlarına engel olunamazsa önümüzdeki 6 ayda kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Yetkililer ekmeğin öneminin halen farkında değil.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.